Forum » Elektrotehnika in elektronika » 12 V Kompresor na Chopper 125 ccm
12 V Kompresor na Chopper 125 ccm
winlins ::
Pozdravljeni,
Na motor Chopper 125 ccm sem naredil "AirHorn" se pravi gor sem dal 2 hupi in zraven je majhen kompresor vse skupaj dela samo me zanima kakšna je možnost da bi kaj pregorelo npr. akumulator, alternator ipd. ko je motor v teku in za hupam za utripa luč se pravi da mu potegne tok ko je pa motor ugasnjen pa ni mogoče za hupati razen če so luči ugasnjene akumulator je pa 8.5 / 9 Ah
Kaj priporočate naj odstranim to ali je tako dobro?
Lp, Gregor
Na motor Chopper 125 ccm sem naredil "AirHorn" se pravi gor sem dal 2 hupi in zraven je majhen kompresor vse skupaj dela samo me zanima kakšna je možnost da bi kaj pregorelo npr. akumulator, alternator ipd. ko je motor v teku in za hupam za utripa luč se pravi da mu potegne tok ko je pa motor ugasnjen pa ni mogoče za hupati razen če so luči ugasnjene akumulator je pa 8.5 / 9 Ah
Kaj priporočate naj odstranim to ali je tako dobro?
Lp, Gregor
- spremenil: winlins ()
Wisor ::
Presvoh akomulator imas. Kokr vem omenjena zadeva za uporabo rabi okoli 20AH -> Odvisno od modela
Drugace pri prizganem motorju, kot si omenil ti "zablenda luc". Zanima me ali zadeva zelo potemni, ali gre bolj za "lepotni zmrk". Drugace kar se tice moznosti, da bi ti crknilo hja, mogoce kaka varovalka, v najslabsem primeru alternator. Svetujem ti, da pomeris koliko fila alternator pr 2000RPM (ponavadi tam okol najbol filajo), pa bos prec vidu. Moznost je tud da kupis drug akomulator po moznosti gelni (ce ga ze nimas) -> poglej za powercell ali pa fiamm (powercell nevem ce dela tok majhne akomulatorje, fiamm so pa "dost" ugodna resitev"
Drugace pa nevem osebno nebi odklopu, ker minimalno uporabljas hupo. Lahk ti povem da imam v avtu 75AH akomulator od fiamma pa, ko se kdaj ponoci pelem dam in nazigam musko, mi folk ko se pele nasproti nazaj blenda (ko misle da jim blendam :D), ja bo treba se kak akomulaor vezat v krog Pa mi se vedno vse dela kot more!
Drugace pri prizganem motorju, kot si omenil ti "zablenda luc". Zanima me ali zadeva zelo potemni, ali gre bolj za "lepotni zmrk". Drugace kar se tice moznosti, da bi ti crknilo hja, mogoce kaka varovalka, v najslabsem primeru alternator. Svetujem ti, da pomeris koliko fila alternator pr 2000RPM (ponavadi tam okol najbol filajo), pa bos prec vidu. Moznost je tud da kupis drug akomulator po moznosti gelni (ce ga ze nimas) -> poglej za powercell ali pa fiamm (powercell nevem ce dela tok majhne akomulatorje, fiamm so pa "dost" ugodna resitev"
Drugace pa nevem osebno nebi odklopu, ker minimalno uporabljas hupo. Lahk ti povem da imam v avtu 75AH akomulator od fiamma pa, ko se kdaj ponoci pelem dam in nazigam musko, mi folk ko se pele nasproti nazaj blenda (ko misle da jim blendam :D), ja bo treba se kak akomulaor vezat v krog Pa mi se vedno vse dela kot more!
winlins ::
Glede luči za utripa malo, sem se pa peljal okrog 80 Km/h in sem probal za hupati pa zvok ni glih ok ko sem se pa peljal 90-100 Km/h pa je bil zvok org kot sem pa omenil pa pod ugasnjenim motorjem ne morem za hupati ker je akomulator preslab. Glede tega da naj pustim eno gor to je pa v tem primeru vseeno koliko jih imam gor saj je motorček(kompresor) dodatno za več hup in ne za vsako hupo posebej.
Bi se mogoče dalo to kaj rešiti z kakšnimi kondenzatorji ali kaj podobnega?
Bi se mogoče dalo to kaj rešiti z kakšnimi kondenzatorji ali kaj podobnega?
T0RN4D0 ::
Ma ti kompresorji niso hec kar se tiče porabe. Lahko kar pozabiš da bo špilalo tako kot mora.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Pyr0Beast ::
Če ti samo malo požmirkne, ni hudega. Drugače pa tile kompresorji lepo požrejo kake 20A.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Wisor ::
Kondenzatorji te bojo stali lepega denarja. Akusticni kondenzator z 1 faradom stane cca 50EUR in vec....
Osebno bi se rajsi za akomulator odlocu, ker s kondenzatorjem ne bos prodbil NIC
Osebno bi se rajsi za akomulator odlocu, ker s kondenzatorjem ne bos prodbil NIC
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avto mrzel ne vžge (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 19436 (12378) | jalovec09 |
» | Moj Tomos apn 6 s noče vžgatiOddelek: Na cesti | 4342 (2807) | BRBR |
» | Avto, fanfare in varovalkaOddelek: Loža | 6113 (5181) | T0RN4D0 |
» | Seminarska - elektrika na mopeduOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2798 (2689) | Pyr0Beast |
» | neonka v avtu - kaj pa ob zaganjanju motorja?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2420 (1968) | Klemenn |