» »

Občasna "A disk read error occurred" napaka

Občasna "A disk read error occurred" napaka

Nextor ::

Pozdravljeni!

Imam...

Asus P5QL Pro (rev 2.01g)
Seagate ST3500418AS 7200.12 SATA 500GB Hard (Firmware: CC34)
Windows 7 Ultimate x64 iz MSDN

...občasno se ob zagonu pojavi napaka "A disk read error occurred! Press Ctrl + Alt + Del to restart", ampak po par resetih deluje dalje normalno! Disk je bil pregledan z Seagate SeaTools z short in long self test opcijama iz windowsa in dosa, vse passed... Ko se pojavi napaka je disk normalno viden iz BIOS-a in se tudi normalno zažene. Vse nastavitve v biosu so razen izklopljenega Marvell controllerja in Express Gate na default. Disk je priklopljen preko SATA priključka (SATA1 / ACHI Mode), ki je bil tudi zamenjan, ampak napaka ostaja. Vse komponente so nove, stare komaj tri mesece in kupljene preko agtja! Najprej je bil na mašini Win XP SP3 in ko se mi je prvič pojavila ta napaka je zagon postal obupno počasen! Windowsi so na prvi pogled delali normalno, ampak, če si dal kopirat neki mkv iz ene particije na drugo in si ob tem poslušal glasbo je računalnik štekal... nato sem namestil Windows 7 Ultimate x64.

Je problem kljub vsem passed testom v disku ali v plati? 8-O

jan01 ::

-Zanič sata kabel? Že kar nekaj primerov...
-posodobi intelove driverje, (na intelovi strani so najnovejši!!!!!)
-bios updatan? probal resetirat bios?

1) kabel je bil zamenjaj, ampak napaka se ponavlja!
2) katere driverje? Za chipset?
3) trenutni bios plate je 0403 (07.10.2008), na uradni strani je navoljo 1004, ker pa še tega nisem nikoli počem, me zanima kako najbolj varno posodobit bios na asusovi plati?
4) bios sem poskusil resetirat, ampak isto...

Xserces ::

hm varno... USB ali pa kar prek windowsow ASUS Update k ga najdes pod utilities in imas v programu na razpolago "update BIOS from internet" ... ti jih zlowda in potem pritisnes FLASH in potem ko naredi pocakas nekaj casa dokler ti ne vrze vn nekega okna za restart
:D

Duhec ::

Hm, zakaj imaš pa Marvell kontroler izklopljen ? Saj je to sata kontroler ali se motim ?
Za test vstavi jumper za Sata1 mode (hitrost 1,5 Gbits namesto 3 Gbits) in testiraj.
stran 22

V Recovery konzoli izvedi FIXBOOT , FIXMBR ter CHKDSK /R.
Testiraj in poročaj.

dobr da si vidu ane:) sam usen ne more enkat delat enkat pa ne
nevem jst bi predlagu da updejta biose ker potem se itak nastavitve dajo na default...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

Plato sem uspešno flashal s pomočjo usbja preko EZ Flasha 2 v biosu in za enkrat še ni prišlo do napake. Mi pa sistem po flashu plate tudi občutno hitreje laufa (Hitrejše kopiranje, hitrejši zagon,...)!!! Marvell controller sem izklopil zato ker nimam nobenega IDE pogona (vse je priklopljeno preko SATA / ACHI mode) in samo brezveze idla skoraj 5sec ob zagonu. Zamenjal sem tudi še sata kabl za disk z čisto novim, taki bomo videli, če se bo napaka še ponavljala.

Hvala vsem za pomoč! Če se bo napaka še ponavljala, se vsekakor javim!

no ce se to ponovi ti kar povej;)

B_Weeed ::

Sam imam podobno težavo. Na kompu imam naloženo windows 7. Disk imam razdeljen na 3 particije in sicer na eni imam windows 7, druga je za podatke ter tretja naj bi bila za windows xp-je. Vendar se pojavi težava ko želim zraven sedmice namestiti še xp-je, na začetku vse poteka normalno, izberem particijo za namestitev, počakam da mi jo formatira ter kopira datoteke ampak potem po restartu ko bi se inštalacija morala nadaljevati, napiše error--->"A disk read error occured press Ctrl+Alt+del to restart". Če pritisnem ctrl+alt+del se racunalnik restarta ter ponovno vrže enak error. Z dvdjem od windows 7 mi je uspelo ta error odpraviti, ampak se ponovi vedno znova če spet poskušam namestiti xp-je. Sedaj pa me zanima, če mi lahko kdo pomaga kako naj zraven windows 7 namestim še xp-je, torej da bi imel dual boot.

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB boot starejši pc

Oddelek: Pomoč in nasveti
8726 (564) Riff
»

sistemski disk: a read error occurred...

5885 (721) MatH
»

Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )

514330 (3496) MasterKiD
»

USB boot windows

6707 (553) vojkoz
»

problem pri zagonu win7

Oddelek: Operacijski sistemi
81369 (1210) Duhec

Več podobnih tem