Forum » Zvok in slika » Asus Xonar DX nastavitev
Asus Xonar DX nastavitev
xtrEeme ::
Torej pravkar, sem nabavil Xonarja DX, ker sem prebral dosti pozitivnih reviewov od te kartice in se zato odločil za nakup in se poigravam z nastavitvami za zvok. Zanima me če ima kdo isto zvočno in lahko priporoča kakše so najboljše nastavitve predvsem za poslušanje glasbe (MP3 in FLAC variante). Prvo kot prvo sem nastavil Audio Channel na 2 kanala ker je pač vsa glasba posneta v stereo(vsaj ta ki si jo lastim jaz na pcju) se pravi 2 kanala in se mi zdi logično za uporabljanje te opcije. Ker nisem ravno audiofil nevem kaj je nastavitev "Sample rate", trenutno imam izbrano PCM 44.1 Khz, kar je tudi najnižja opcija ker se mi zdi da je zvok na tej frekvenci še najboljši, opcije so še 48 Khz, 96 Khz in 192 Khz, a mi lahko nekdo malo na kratko razloži kaj pomenijo te frekvence in katere uporabljati in zakaj pri tisti najvišji se pravi 192 Khz slišim le šum. Potem ni mi jasno zakaj so uporabne tiste opcije ko se vklopi Dolby Pro Logic efekt(to je tam ko izbiraš med opcijami poimenovanimi movie, game, HI-FI, music, ko katerokoli od teh vklopim subwoofer ne deluje in zvok ni nič opazno drugačen, hmm čudno mi deluje to. Potem me zanima še v nastavitve FlexBass, se pravi kjer se nastavlja LFE Crossover Frequency za subwoofer na koliko Hz je nekje optimalna nastavitev za najboljši učinek kot sem že omenil večinoma za poslušanje glasbe.
Če ima kdo izkušnje z to kartico bi bil res vesel kakšnega namiga ali nasveta, ker bi rad zvočno kartico izkoristil najbolje kot je možno. Uporabljam pa 5.1 zvočni sistem Genius SW-HF5.1 5000.
Hvala za morebitne odgovore!
Če ima kdo izkušnje z to kartico bi bil res vesel kakšnega namiga ali nasveta, ker bi rad zvočno kartico izkoristil najbolje kot je možno. Uporabljam pa 5.1 zvočni sistem Genius SW-HF5.1 5000.
Hvala za morebitne odgovore!
Res noben ne ve? A mi lahko potem vsaj nekdo razloži na kratko kaj pomeni ta Sample rate, ki se nastavlja v kHz?
jRk0 ::
kupo si zvocno za 80 eur, pa mislis da bo res slisal na geniusih ful razlike?=)
You fuck up once, you loose two teeth.
Glej, nisem spraševal al bom slišal razliko ampak sprašujem po funkcijah, ki jih ponuja kartica in o osnovnih stvareh za nastavitev zvoka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: xtrEeme ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Yamaha in Xonar ne špilata skupajOddelek: Zvok in slika | 1142 (523) | X-Jumper |
» | Miti o zvoku pri PC-ju (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 14106 (12275) | Nummy |
» | Vedno več iger z problemi okoli zvokaOddelek: Igre | 2594 (2170) | Mavrik |
» | S/PDIF out samo 2.0 zvok namesto 2.1 (subw. ne dela)Oddelek: Zvok in slika | 2420 (1957) | Zako |
» | DTS audio iz pcja - ni zvoka/samo šum/le 2 kanalaOddelek: Zvok in slika | 2304 (1977) | mamamia |