» »

Hišni kino - zvočniki na zid

Hišni kino - zvočniki na zid

michas ::

V svoji dnevni sobi se pripravljam za postavitev električne inštalacije, ki vključuje tudi potrebno kablovje za hišni kino. Ko sem malo gledal posamezne postavitve zvočnikov za hišni kino so vedno sprednji in zadnji sateliti postavljeni na svojih stebričkih.

To kar me zanima je, ali smatrate da je boljše sprednje in zadnje zvočnike vgraditi na zid (seveda na ustrezni višini) ali je trud iskanja prave lokacije za vradnjo zvočnikov nesmiselen, ker jih raje postavimo na stebričke kasneje ko hišni kino tudi montiramo in preizkušamo.

Hvala za nasvete
Mitja

delfinus ::

Pomoje ti bo ta clanek veliko odgovoril o idealni postavitvi zvocnikov. Sam bi se izogibal postavitve zvocnikov na steni kje visoko, sploh za 5.1 sisteme. Najboljse je imeti zadnje tudi v visini uses oz. malo visje. Ce ze morajo biti na zidu pridejo v postev kompaktni oz taki, ki imajo bas reflex spredaj.

Garibaldi ::

Stebrički (najbrž mišljeno kot stojala) so boljša izbira v kolikor želimo zvočnike optimalno postaviti. Tipična postavitev na zid je ponavadi povsem napačna, pravilna zidna montaža pa dokaj grda. Pravilna postasvitev zadnjih zvočnikov je takšna;
http://www.crutchfield.com/S-uxZereNVFi...
Kar je težko nareditit z montažo na steno razen če se postavlja 7.1 sistem kjer se stenska montaža zadnjih zvočnikov povsem obnese. Za 5.1 pa ne.

michas ::

delfincek, Garibaldi

Hvala za nasvete!

lp, Mitja


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup zvočnikov Logitech z906

Oddelek: Zvok in slika
366849 (5797) Skyman
»

Ali je 5.1 sistem res samo za filme in ne za glasbo?

Oddelek: Zvok in slika
306362 (5804) Arntor
»

Kako do 5.1 postavitve zvocnikov

Oddelek: Zvok in slika
6920 (802) Janac
»

Postavitev 5.1 zvočnikov

Oddelek: Zvok in slika
86183 (4896) simnov
»

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16634069 (16840) josko674

Več podobnih tem