» »

Težave z računalnikom - pomagajte prosim

Težave z računalnikom - pomagajte prosim

dread ::

V računalnik imam vgrajen dualcore procesor AMD Athlon 64 4400+, matično ploščo ASUS m2n-sli in grafično kartico gforce 9600gt. Sistem je windows xp pro , 32 bit.Problemi pa se pričnejo, ko se eno od jeder procesorja nenadoma (vedno isto jedro) začne obnašati, kot da je polno obremenjeno, drugo pa deluje normalno (0-15%).Windows task manager pa spodaj kaže nenehno uporabo prek 50%, v procesih pa "system idle process" približno 95%. Sistem sem tudi večkrat preegledal z različnimi protivirusnimi programi, pa niso zaznali nikakršnih virusov.Druga težava pa nastopi, ko hočem ugasniti računalnik ali pa ga resetirati.Večkrat pride do stopnje, ko bi se moral izklopiti, pa se tam "zatakne", in tudi po več urah ne ugasne.Če ima kdo kakšno rešitev oziroma nasvet, bi prosil, če mi lahko pomaga.Se vnaprej najlepše zahvaljujem.

amigo_no1 ::

Najprej si razjasni kaj pomeni "system idle process" ...

dread ::

System idle proces pomeni pač neuporabljen (nedejaven) procent procesorja. Ker mi programi "Štekajo" in drugi podatki kažejo veliko večjo obremenitev pač sprašujem po pomoči - ali je mogoče, da nekateri procesi tečejo v ozadju in jih del task manegerja zazna del pa ne in ali to lahko pomeni kakšne poškodbe sistema in podobno. hvala

gorenjc ::

Process explorer namesto task manager. PE bo pokazal, kateri process je problematičen.

dread ::

Hvala, kar uporaben program.Sedaj pa bi prosil, če mogoče kdo ve, kaj pomeni "hardware interruption", to je namreč zadeva, ki mi "požre" kakšnih 40% procesorja.

popaj113 ::

dread je izjavil:

Sedaj pa bi prosil, če mogoče kdo ve, kaj pomeni "hardware interruption", to je namreč zadeva, ki mi "požre" .

pojdi na prevajalnik pa prevedi

gorenjc ::

Gre za strojne prekinitve.Če je poraba cpu pri hardware interrupts zelo velika, potem gre za problem z gonilniki strojne opreme.
Tole je iz pomoči PE:
On Windows NT-based systems Process Explorer shows two artificial processes: Interrupts and DPCs. These processes reflect the amount of time the system spends servicing hardware interrupts and Deferred Procedure Calls (DPCs), respectively. High CPU consumption by these activities can indicate a hardware problem or device driver bug. To see the total number of interrupts and DPCs executed since the system booted add the Context Switch column. Another sometimes useful metric is the number of interrupts and DPCs generated per refresh interval, which you see when you add the CSwitches Delta column.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

upočasnjeno delovanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
111265 (1108) bozko4
»

CPU usage zelo visok

Oddelek: Pomoč in nasveti
382822 (2212) Mihec1990
»

Task manager-CPU usage over 80%

Oddelek: Programska oprema
211608 (1412) Nevihta
»

Obremenitev procesorja!

Oddelek: Pomoč in nasveti
61133 (1061) zbogi
»

Procesi mi obremenijo cpu na 100 % kaj je narobe?

Oddelek: Pomoč in nasveti
232631 (2296) nokia6310

Več podobnih tem