» »

Obremenitev procesorja!

Obremenitev procesorja!

Trocki ::

Jst res nimam sreče. V task manegerju mi kaže obremenitev procesorja od 50 do 90%. Zaženem program Process Explorer in vidim da mi procesor žrejo Hardware Interrupts. Če je komu kaj jasno naj mi prosim pomaga. Samo ne mi rečt naj formatiram disk ker sem ga ravno pred enim tednom.

LP

zbogi ::

to nima čist nobene veze s srečo, dej pejt v task manager (alt+ctrl+del) pod Processes (ne vem če je to ta Process Explorer) pa poglej točn kiri procesi majo pod CPU rubriko več kot 0 (System Idle Process more bit več kot 0, idealno 99). To najboljš da nardiš takoj po rebootu.
Pol pa magar povej tle procese, če je več kot en, je že neki bolj resnega narobe (beri: format), če je sam en, kar je ponavad, ga končaj, end task, pa pejt v msconfig (run, msconfig) pa v zadnjem zavihku odkljukaj omenjen proces. Če je ta proces Explorer, pol ga boš mogel nanov zagnat (run, explorer.exe), sam če ma 99% (pri P4 procih z HT 40%) takoj po rebootu, je spet neki resnejšega narobe (beri: format).
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Trocki ::

Jst to že vse vem kar si napisal. System Idle Process je 99%, na poglej sliko. Če pa zaženem Process Explorer mi pokaže tole.

zbogi ::

ka pa jst vem kva to pomen, ne poznam programa
včas je večina hardvera deloval prek interuptov, recimo PS2 port deluje na ta način (USB ne več), to pomen da vsakokrat ko ti stisneš tipko na tipkovnici, ki je priklopljena prek PS2, in določen interupt prekine delovanje procesorja, za zelo kratek čas, da se izvrši ta ukaz, pač stisnjena tipka.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Trocki ::

Evo prišel sem do novega odkritja. Ponovno sem instaliral VGA driver 71.24 iz priloženega CD-ja zraven grafične Geforce 6600. In čudežno pade poraba CPU na 0%. Potem instaliram driverje 79.XX in je že poraba proc. med 20 in 50%. Potem probam še z zadnjimi 81.95, poraba se dvigne na 70 do 90%. Torej novejše driverje ko instaliram večja je obremenitev proc.

KAKO TO??? 8-O

Quikee ::

zbogi: Od kot tebi, da je "vcasih" hardware deloval preko interruptov? Se vedno vse V/I naprave delujejo preko interruptov, saj brez njih ne bi obstajala vecopravilnost (ce USB mis nima interrupta se to ne pomeni, da ne deluje preko interruptov le premaknjen je na USB kontroler). Ali kako mislis, da bi drugace prekinil delovanja procesorja in mu povedal, naj izvede doloceno akcijo, kot ti stisnes levi ali desni miskin gumb? =) Drugace osnoven interrupt v vecopravilnem sistemu je Timer, ki se prozi vsake tolko casa in omogoca preklaplanje konteksta. Brez njega bi procesor procesiral eno opravilo (program) tako dolgo dokler ga ne bi zakljucil. Poganjanje 2 in vec aplikacij naenkrat pa le utopija na enem procesorju.

zbogi ::

quikee, ja sej maš prav, ubistvu miš na usb sama po seb nima IRQja, ma pa usb kontroler, vem sam da se je spremenil, sam nisem pa niti razmišljal kak pol deluje.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CPU-dela na100%

Oddelek: Strojna oprema
11921 (613) Hayabusa
»

Težave z računalnikom - pomagajte prosim

Oddelek: Pomoč in nasveti
61194 (1085) gorenjc
»

CPU usage zelo visok

Oddelek: Pomoč in nasveti
382838 (2228) Mihec1990
»

Procesi mi obremenijo cpu na 100 % kaj je narobe?

Oddelek: Pomoč in nasveti
232639 (2304) nokia6310
»

zasedenost procesorja v mirovanju = 40-50%

Oddelek: Pomoč in nasveti
221487 (1114) spucek

Več podobnih tem