» »

Računalnik se ponovno zaganja ko priklopim disk

Računalnik se ponovno zaganja ko priklopim disk

drinovcRok ::

Pozdravljeni.

Pred kratkim mi je "crknil" zunanji disk WD MY BOOK HOME EDITION 500GB USB/FW/ESATA. Odločil sem se da bom raje sam obnovil podatke in sledil nekemu doviču na internetu. Poanta je, da vzameš disk ven iz ohišja in ga priklopiš neposredno na računalnik preko sata kabla. Tukaj pa se je pojavil problem.

Ko priklopim disk in prižgem računalnik, se ta ustavi pri nalaganju windowsev in se za pol sekunde pojavi modri zaslon, nato pa se računalnik ponovno zažene in tako se cikel ponavlja. Enako je na XP-jih in na 7-ki.

Prosim za pomoč!

Disk je WD5000AAVS.
(trenutno prenašam knoppix, da vidim če bo kaj bolje)

bluefish ::

Pred kratkim mi je "crknil" zunanji disk WD MY BOOK HOME EDITION 500GB USB/FW/ESATA. Odločil sem se da bom raje sam obnovil podatke in sledil nekemu doviču na internetu. Poanta je, da vzameš disk ven iz ohišja in ga priklopiš neposredno na računalnik preko sata kabla.
Če je disk okvarjen (in ne kak priklop v ohišju), potem ti take fore ne bodo pomagale. Lahko uporabiš finto z ohladitvijo diska v skrinji ali pa uporabiš progam SpinRite, ki v nekaterih primerih ravno toliko obudi disk, da presnameš podatke.

Mhm...nisem siguren kje je okvara, vendar predvidevam da je na ohišju. Še tiste lučke ne gorijo vse, ena ves čas utripa, pa tudi ugasnit ga ne morem ko je enkrat prižgan.

Zasledil sem tudi neko opcijo OPT1(1,5gb/s data transfer speed activated). Mogoče bi delovalo ker imam malo starejši PC(4leta) in ni podprt standart 3gb/s?

amigo_no1 ::

V sata1 način daš sata2 disk v primeru da ga bios ne prepozna.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

333333 ::

ti bios zazna disk sploh?
Spiritual

Ne, nobenega diska ne zazna, tudi tistega na katerem je windows. je tak čuden bios... piše samo da disk zana preko built in cards... :D

Je pa ta OPT1 enabled(povežeš 5 in 6 pin) rešila težavo. :D To je bil problem. Plata ne podpira sata2. Hvala za odgovore vseeno ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunanji disk crknil - vprašanja

Oddelek: Pomoč in nasveti
173436 (2976) opeter
»

Trdi disk - WD My Book Studio Edition vs. Home Edition

Oddelek: Kaj kupiti
92384 (1575) drinovcRok
»