Forum » Pomoč in nasveti » Tezave s Maxi TV video 3
Tezave s Maxi TV video 3
damian ::
Vse kar mi uspe spraviti iz tv tunerja je zvok, slike pa mi nikakor ne uspe dobiti. Any idea?
dizel ::
Pol si pa kar dober, jest sem Tv-tuner kupu, ga postavu na mizo, pa ni iz njega blo ne zvoka ne slike. Pol sem ga pa v računalnik dal pa primerne driverje uštimu, pa zdej dela....mal cinizma ne škodi. S tem hočem povedat, ideje bi mogoče celo ble, če bi ti kaj več povedal kaj za en kompjuter maš.
Ker operacijski?
Ker program za gledat?
Kero grafično?
Kere driverje za grafično?
.....
Ker operacijski?
Ker program za gledat?
Kero grafično?
Kere driverje za grafično?
.....
okej..se opravicujem, ampak clovek ponori, ce da 17 jurjev za zadevo, ki ne dela. Torej, moj sistem:
celeron 2 566, vodoo 2000, win98. Vstavim kartico,priklopim daljinca,povezem z zvocno (SB Live), vstekam sobno anteno, nalozim prilozene drajverje (verjetno stare, saj je poleg na CDju se directx6), zazenem program maxiTv video, izberem vrsto sprejema (antena-tuner), video (pal B,D,GH,I) pozenem scan. Najde mi slo1,2,...vendar samo zvok.Preiskusim vse mozne varjante (dam najnovejse driverje za vodooja, directx8, poskusam najti (neuspesno) kaksne gonilnike za tuner na netu....). Posumim, da potrebujem povezavo graficne in tunerja, vendar v navodilih ni to nikjer omenjeno, pa tudi kabla ni prilozenega.
celeron 2 566, vodoo 2000, win98. Vstavim kartico,priklopim daljinca,povezem z zvocno (SB Live), vstekam sobno anteno, nalozim prilozene drajverje (verjetno stare, saj je poleg na CDju se directx6), zazenem program maxiTv video, izberem vrsto sprejema (antena-tuner), video (pal B,D,GH,I) pozenem scan. Najde mi slo1,2,...vendar samo zvok.Preiskusim vse mozne varjante (dam najnovejse driverje za vodooja, directx8, poskusam najti (neuspesno) kaksne gonilnike za tuner na netu....). Posumim, da potrebujem povezavo graficne in tunerja, vendar v navodilih ni to nikjer omenjeno, pa tudi kabla ni prilozenega.
Aha....fora je v tem, da sem nekako pričakoval, da boš rekel da maš kakšno od nVidie grafično, ker je tekla že neki cajta nazaj debata o novejših driverjih za grafično, ki ti onesposobijo sliko na TV-tunerju (samo eno nagravžno roza ozadje vidiš, a ga ti tud?, a je total brez slike, a ti na vsake 15 sec novo sliko gor da??). Ker jest mam TNT1 in ene stare driverje zanjo in dela tuner brez problema, vkolikor daš novejše driverje gor, slike ni. Jest ti bom kar na mejl (dej ga napiš) poslal rešitev kako se ta problemčič reši za Nvidiine grafične, sej mogoče majo vudu-ji v registrih podobno zadevo, boš pač mal pobrskal. Probat ni greh.
Zdej druga zadeva, ki je izhod v sili, da greš sem, to je en programček za tunerje,ki bazirajo na bt848/878 čipih, si ga dol posnameš, in upaš da mogoče bo pa on potegnu. Sam dvomim da daljinca podpira, ne vem zihr.
Mal probi, pa bomo pol naprej reševal.....
Zdej druga zadeva, ki je izhod v sili, da greš sem, to je en programček za tunerje,ki bazirajo na bt848/878 čipih, si ga dol posnameš, in upaš da mogoče bo pa on potegnu. Sam dvomim da daljinca podpira, ne vem zihr.
Mal probi, pa bomo pol naprej reševal.....
Moj naslov: damijan.rupnik@siol.net
Ja, pojavi se nekaksna roznata slika oziroma ko pozenem scan so vsi zasloncki crni.
Borg sem snel dol, sam na zalost mi ne najde nobenega canala (evropa-zrak).
Kaj pa moja plata Abit BE6-2. Zaradi nje sem ze moral zamenjati zvocno SB 128 PCI.
Ja, pojavi se nekaksna roznata slika oziroma ko pozenem scan so vsi zasloncki crni.
Borg sem snel dol, sam na zalost mi ne najde nobenega canala (evropa-zrak).
Kaj pa moja plata Abit BE6-2. Zaradi nje sem ze moral zamenjati zvocno SB 128 PCI.
Kar se plate tiče ne vem zihr, jst mam Abit BH6, se prav oba mava 440BX, ostala pa dvomim da sta plati tolk različni, da bi bli lohk zaradi tega problemi. But who knows,.... ostalo sem ti pa na mejl poslal.
Probi še tuner na kakšen drug PCI slot dat, mogoče so kakšni problem z IRQ-ji,...
Probi še tuner na kakšen drug PCI slot dat, mogoče so kakšni problem z IRQ-ji,...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TV tunerji (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 7408 (5475) | Tiash |
» | Winfast TV (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 8576 (5548) | Pyr0Beast |
» | Problemi z čisto novim računalnikom prosim pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 1845 (1473) | nokia6310 |
» | Crknil Radeon??Oddelek: Strojna oprema | 1574 (1295) | Vlady |
» | Tv TUNER-jiOddelek: Zvok in slika | 2635 (1863) | Predator |