Forum » Pomoč in nasveti » Težave s TEAC
Težave s TEAC
]Fusion[ ::
Ko vklopim DMA na TEAC-u(540E) mi za vsak cdrom javi "Could not read from disc!" al nekaj takega, Če pa DMA izklopim pa dela vse normalno, samo počasneje!
Prosim naj mi kdo pomaga!
Prosim naj mi kdo pomaga!
Han ::
Ta tema je bila že večkrat na tapeti. Uporabi iskanje...
TEAC CD-540E (navaden CD-ROM) žal ni 100% kompatibilen z Windows 2000/XP gonilnikom v DMA načinu.
TEAC CD-540E (navaden CD-ROM) žal ni 100% kompatibilen z Windows 2000/XP gonilnikom v DMA načinu.
Sem pogledal teme in vsi so imeli Win 2000 ali XP, jaz pa imam WIN98SE!!! Pa DMA mi je nekaj cajta delal!
Sem probal gonilnike za ploščo in Firmware za cdrom in nič ne dela.
Samo vseeno, bom že preživel brez DMA.
Samo vseeno, bom že preživel brez DMA.
Han ::
Zbriši ga iz Device Managerja in naj ga po ponovnem zagonu Windows na novo zazna...
Drugače pa bo problem skoraj zagotovo rešila sveža namestitev Oken.
Drugače pa bo problem skoraj zagotovo rešila sveža namestitev Oken.
zumes ::
Probaj! Pojdi v bios in na tistem IDE-ju na katerem imas Teaca priklopljenega naredi: UDMA - Disable; PIO - MODE 4! Pol pejt v win in dej DMA if avalible po ponovnem zagoni ti napise DMA mode in ne UDMA mode ! Pa se to v biosu moras nastaviti na auto tam kjer nastavljas diske!! Meni dela ko sus na Abitki s temi nastavitvami in pod Win2000 servis pack3 pa je teaca sem flesu na 3.0A! Probaj to pa porocaj o uspehu! Lp.
DELA!!!
Ko sem v Biosu iskal nastavitve (nisem jih našel), sem naletel na nastavitev Enhance ATAPI performance, ki je bila na Enable. Disablal sem in dela
P.S.:Han; tudi to sem probal pa mi je v nero cdSpeed nekaj časa hitrost naraščala potem pa strmo padla in javil mi je error.
Ko sem v Biosu iskal nastavitve (nisem jih našel), sem naletel na nastavitev Enhance ATAPI performance, ki je bila na Enable. Disablal sem in dela
P.S.:Han; tudi to sem probal pa mi je v nero cdSpeed nekaj časa hitrost naraščala potem pa strmo padla in javil mi je error.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem CD-ROMOddelek: Pomoč in nasveti | 1147 (1070) | neki123 |
» | Iz PIO Moda v DMA ModeOddelek: Pomoč in nasveti | 1569 (1412) | q:-p |
» | TEAC 540E in DMA ???????Oddelek: Pomoč in nasveti | 2075 (1712) | Eagel |
» | TEAC CD-ROM problem!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1631 (1371) | rockeye |
» | Teac 540E in DMAOddelek: Strojna oprema | 1290 (1122) | Alec999 |