» »

Virtualbox (vboxusers)

Virtualbox (vboxusers)

franbe ::

Mene zanima kako postati virtualboxuser.
Sem pogledal pod skupine pa joh je kr nekaj samo tele ni VBOXUSER.

Hvala.

bluefish ::

Daj opiši malo bolj natančno, kaj sploh želiš. Kakšen screenshot z mesta, kjer to nastavljaš, tudi ne bi škodil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

BlaY0 ::

Za Linux imaš v /etc/group vse grupe. Če si instaliral VirtualBox iz paketa, potem ti je že ustvaril grupo v tej datoteki in samo dodaš uporabniško ime za zadnje dvopičje v tej vrstici.

Hvala to sem naredil da mi dela a sedaj imam nov sledeč problem:
Nevem kako bi mountu USB za cd in diskete je ampak za USB pa ni. (Če se da bi bil vesel)
In še če se bi dalo da bi lahko naštimal da bi imel kakšno skupno mapo z linuxi da bi lahko prenašal datoteke brez problema iz linuxov v windowse.

Upan da ste razumeli:S

Hvala

BaRtMaN ::

Za USB potrebuješ Sunovo zaprtokodno različico, ki je za zasebno uporabo še vedno zastonj.

Odprtokodni VirtualBox nima podpore za USB naprave ter še nekaj drugih zadev, s katerimi si ni treba beliti glave.

Datoteke pa lahko med gostiteljem in gostom izmenjuješ tako, da v nastavitvah virtualnega stroja nastaviš Shared Folders. V gostu imaš do njih dostop preko mreže, kjer je viden "računalnik" vboxsrv in na njem imaš nastavljene deljene mape.

A mi lahko malop podrobneje poveš kako izmenjujem datoteke.
Do shared folder pridem potem pa nevem kje je tista mapa ki sem jo dal v skupno rabo

Hvala sem pogruntal (youtube)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: franbe ()

BlaY0 ::

Sunov VirtualBox je eden redkih takih projektov, ki ima zelo dobro urejeno dokumentacijo. Kar help knof stisni in si preberi, je vse opisano. Drugače imaš pa na http://www.virtualbox.org/ še čuda ene tehnične dokumentacije od FAQ-jev, HOWTO-jev in podobnega...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšel je Oraclov VirtualBox 6.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
5719498 (5711) MrStein
»

Izšel VirtualBox 4.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
5011750 (8557) Buggy
»

Linux VirtualBox kot Live CD?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5906 (855) Damiani
»

Zamenjava OS-a (Vista > XP)