» »

ISDN modem: USB ali COM???

ISDN modem: USB ali COM???

pin29 ::

Zanima me (odločil sm se že za usb:D , a odločitev lahk še spremenim), kaj je bolj primerno - htrejše, in ali v Linuxih normalno zazna modem prek USB-ja al je za to primern le COM:O ? (v mislih imam Divo)
Hvala!:\
  • spremenil: pin29 ()

Strela ::

MIslim da diva ne bo delala v linux, si pogledal na njihovo stran, mislim da pise operation system linux not supported.
V glavnem sam mam z njim probleme, ki še jih nisem resil, posebno če imaš plato k7s5a.
Velik uspeha pri odločitvi! ;)

matter ::

baje ta modem ne deluje z nekaterim čipovjem.

Ziga Dolhar ::

Ukvarjal sem se z USR ISDN TA PRO ("Telekom ISDN") škatuljo, ki ima serijska in usb vrata. Preko USBja je "delovalo", z nemalo težavami (ter 20k sit telefonskim računom). Preko serijskega je stvar dejansko delala :).

pin29 ::

Mam abitko, VH6T pa kar bo bo. SHIT! že zej mam winmodem, pa še tö! Očitno bo treba dotični modem čim prej menat!

Hux ::

Jaz se mam vedno na 3COM ISDN Pro TA vendar ne uporabljam vec. Vedno sem mel na USB. Fora je bla ta tisti driveri niso delovali ko so na CDju in sem mogo nove potegnit prvi z enim programom kompletno odstranit USB drivere z racunalnika in pol nove not dat in je delovalo.

Vglavnem jaz mislim da je ta modem cista svinjarija ker me je diskonektalo random in sem mel 2 ista modema doma da bi vido ce je defekt in sta oba isto srala. Vse nastavitve so bile prav.

Tak da jaz ti predlagam ce nerabis modema za drugo kot za surfanje si nabavi internega na PCI. To je se najhitrejsi od vseh in Asus 128 naj bo in tudi poceni je okol 7 jurjev. V igrah mas nizji ping za 20 tock in nikoli me ni z linije dol fuknilo vec od takrat. Skratka 2 leti sem se mantral z 3Comom nakar sem obupal in nabavo Asusa.

Ziga Dolhar ::

Hux: si probal prešoltat na serijski, ne USB kabe? Potem je delovalo kot ptičica, brez kakršnih koli dodatnih nastavitev.

Hux ::

Sem ja mel sem obcutek da je tam bilo se vec diskonektov vendar nemorem garantirat ce je 100% res vec ampak metalo me je vun v glavnem. Najbol kurcevo je ko ti zablokira modem in se ne reconnecta ob diskonektu. Sej to je blo znano da blokira kanale ni za Evropski standard zato ga je Telekom tudi zamenjal malo kasneje. Se bolj kurcevo je da ne 3COM ne USrobotics po locitvi podjetji ne prevzemeta odgovornost za njega tak da se lahko samo v rit grizes. Kakorkoli ze Asus je zvezda proti 3Comu. Sem testiral ping na DSL testeru in je bil z 3Comom vedno za 20-30 vecji kot Asusom.

para-site ::

Če kdo rabi prodam popolnoma delujoč Stollmann ISDN terminal adapter (modem po domače), 2 linje, serial... za eno normalno ceno ;)

cekr ::

3Com USR ISDN PRO TA, deluje čisto dobro, če so izpolnjeni določeni pogoji. Je pa jasno, da so notranje kartice, precej bolj odzivne kot zunanji modeli. Zgoraj omenjeni ASUS, je odlična zadeva, samo če potrebuješ zunaje analogne linije, si na hladnem. Imam oba modela zato, imam kar precej prakse z njima. 3Com deluje precej bolje na serijskem portu, z USB-jem pa ima težavo pri odklapljanju z linije. Sicer so problem malo popravili z novim firmware-jem, samo pri pošiljanju faxsov ima še vedno probleme. Sam ga uporabljam samo še za analogne linije(pa da vidim kdo me je klical...), ker mora biti stalno priklopljen, drugače pa za pošiljanje faxov upoabljam ASUS-a. Problem pri vseh zunajih zadevah je v tem, da so vse omejene, ozivnost pa je slabša.
Za internet pač uporabljam ADSL.

Hux ::

No v glavnem ce kupis 3COM ISND Pro TA-S si naredo vlko napako ker nebos nikjer vec dobo podpore. Driveri so iz 98 leta. Skratka stvar je kompletno zanic za svojih 50 jurjev. Ta zadeva nebi smela biti drazja od 1k sit na moznosti in probleme ki nudi lol. Jaz sicer nisem mel dobenih od problemov zgoraj nastetih. Vsi problemi so bili isi na COM portu in USB. 2 modema sem mel enga z updejtanim firewerom moj in en sposojen z originalnim firemwerom in cisto isti problemi. 3-4 ure na netu in ze dol padnem.
128kbps linija je bila malo bolj stabilna ampak vseeno. Kake 3 krat mi je zdrzal tudi 48 ur na 128kbps brez disconecta. Ampak to je blo tolgo nazaj pol so se pa diskoneti zaceli vendo bolj pogosto pojavlati cca od 5 minut do 3 ure.

Sem ze spraseval za pomoc cca 6 mesecev nazaj na PCgamer, SIOL foromu in mogoce tudi celo tukaj nespomnim se vec. In ni bilo resitve. Oni na SIOLu mi je nastavitve pravo ampak kaj kurc ko sem mel vse prav nareto.

In se nekaj jaz nerazumem kak lahko reces da deluje cist dobro pol malo spodaj pa zacnes nastevat probleme ki jih mas.

Moji problemi polek random disconnecta so bili sledeci na obeh portih:
blokiranje kanalov (moral potegnit elektriko z modema)
ob disconnectu ni reconnectal zaradi blokiranja kanalov in je vendo javo da je kanal v uporabi.
in seveda 20-30 vecji pingi kot z Asusom.

Asus nima dobene od teh pomanjklivosti razen prikljucke za analogne stvari ampak tega tak nisem nikdar uporablal.



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ISDN modemi

Oddelek: Pomoč in nasveti
121215 (967) balz
»

USB ali com port

Oddelek: Pomoč in nasveti
271778 (1564) cekr
»

2 letna tragedija!

Oddelek: Strojna oprema
111427 (1005) Dami
»

ISDN primerjava! US Robotics proti ASUS!

Oddelek: Strojna oprema
6911 (744) nodes
»

ISDN paket in kater ISDN modem???

Oddelek: Pomoč in nasveti
271327 (1023) m2000

Več podobnih tem