» »

2 letna tragedija!

2 letna tragedija!

Hux ::

Prvo kot prvo to je nasvet oz pomoc tak da ne premikat topica prosim.


Enega nekega dne sem dobo internet in z njim tudi USrobotics 56k externi drag modem. No ko so leta minevala sem mel ta modem in padal sem dol iz linije povprecno 1-2 krat na dan. To so bili stari casi analogna linija in sem pac mislo no to je to kaj bolse nemores doseci saj mas v bistvo najkvalitetnejsi modem sploh. Ko so leta minevala je tudi tehnologija napredovala in tako sem dobil ISDN. Nova tehnologija nova upanja. Kmalo za tem so me upanja spet zapustila ker sem namrec dobo tudi zraven nesramno dragi 3COM Pro TA ISDN externi adapter. Diskonekti so se nadaljevali in po besedah drugih sem priso do ugotovitve da to enostavno ni normalno. Zacel sem iskati pomoc preko raznih forumih do web strani z kljucnimi besedami kot ISDN disconnect problem in podobno. Pomoci ni bilo na vidiku in sem tudi nekako obupal in sprejel kar se dogaja. Eno leto kasneje sem zacel igrati Nascar 4 preko neta in svtopo v league. Disconnecti so bili se vedno in dostikrat sem mel sreco da sem dirko koncal. Vcasih me je tudi na zacetko takoj dol fuknilo. Ko sem skratka popizdo sem sel iskat pomoc na SIOL forume. Tam so potekale dolgo mesecne debate na to temo z enim od adminov ki ima enaki modem in nima teh problemov. Noja ce verjames v svetega duha in Ano Marijo.
Predlagal mi je vse od menjave kablov do meritev etc. Nato sem popizdo in mi je predlagal nej racunalnik nesem k prijatlu. Reko sem mu da doben nima isdn tak da bol tesko in se bolj je vstrajal pri tem. Torej sem vedno na cem sem in da mi on nezna pomagati oz sploh neve kaj se dogaja drugace nebi vstrajal na nemogocem. Poskrbel sem si isti modem senkrat ki je mel celo nadgrajeni software in cisto enaki problemi. Spet sem sel na forume in spet je kazal prste na racunalnik. Noja delam nemrec format vse par tolk cajta tak da nemorejo biti dobeni softwerski problemi.
Nato sem leto v trgovino po najcenesji modem in po besedah drugih ljudi tudi najbolsi namrec ASUS interni. Od tega dneva vec nisem mel niti enega disconnecta in to je ze 4 mesece bek.

Morala te pridige je. Ni kupujte 3Com USRobotics dreka kar ker so za en k... Tudi podpore ni ker po locitvi 3COma od US roboticsa doben ne prevzame odgovornosti.

Gandalfar ::

meni osebno je US Robotics Sportster 56k ter kasneje tudi 3Com Sporster dolgo zvesto sluzil brez reconnectov. Skupaj sva prezivela dolge ure na netu in ni bilo grdih disconnectov. Potem pa je nekega dne dobri mozicelj prinesel belo skatlico na kateri pise ADSL in modem je romal v skatlo za 'rezervo'.

Moje izkusnje so pozitivne z njihovimi izdelki..

Sicer gre pa tole v HW.

||_^_|| ::

Torej, še moja izkušnja.

Odkar imam ISDN (nevem kok je že to cajta ampak dolgo, odkar so bli tisti modri & rdeči paketi) sem modem 3com ISDN Pro TA zamenjal že 3x. Itak je že splošno znano da so bli teli modemi za en k.... Zdej dela (tok tok) in ga mam sam zato še ker mam analogen fax doma. Hvala bogu za ADSL.

Hux ::

Ja to sem cu in tudi lahko potrdim iz lastnih izkusenj. Blokiranje kanalov na eni strani, ob disconnectu te nikoli ni reconnectal nazaj ker je pac kanal bil zablokiran in si ga mogo resetirat da si steker vun potegno. To se mi z Asusom ne dogaja. Nevem no mene je na obeh US roboticsih dol metalov in zaj me na Asuso sploh ni vec torej drzi da sta za kurc. No sej jaz sem zaj eden izmed redkih fulltime free internet lastikov (okol 500 jih je baje v sloveniji in to bi se naj zaj drasticno zmansalo nasledni mesec tak da ce zgubim grem na adsl in upam da nebom mel spet podobnih disconnect problemov ker sem lihaj reso tote) zato so moji modemi tudi trpeli huda in sem bil povezan vcasih tudi do dva dni. Vcasih je celo ta ISDN prezivel celo dan pa pol brez disconnecta in to na dveh kanalih.
Noja Asus to naredi z levim prstekom zaj.

ABX ::

... in potem se še upaš pizdit Telekomu?

No ja sej maš prav.

Da zagovarjam moj 3Com 33.6k
Strela ga je dvakrat ruknila a še vedno živi. Podaril sem ga eni kolegici katera ga še vedno koristi.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Hux ::

Zakaj se te nebi pizdo sej pravim da bom tak zaj verjetno 98% zgubo free net. Ma ni vazno sej sem z ADSLom bol srecni v bistvu ampak dokler mam 128 free tudi ne silim na adsl. No vlgavnem takoj ko zvem da ga ziher zgubim in ce je to zadnji dan v mesecu bom mel ADSl priklopleni v maximalno treh dneh.

||_^_|| ::

Kako si pa dubu "vip akaunt"? Jst & frendi smo ga svoje cajte tut mel:)))

Hux ::

Ah temu se rece VIP account lol. Prek fotra za domaco uporabo. Od 4.9 1997 mam in ocitno se bo izteklo konc meseca lol.

HardwareMaster ::

Jst sm mel tud ISDN in modem od 3COM US robotics in morm reč da ni blo nobenga problema z njem. Priklopljen pa je bil com port in ne na USB. Pol sm dubu še eno linijo in modem SIEMENS I Surf USB in ta modem pa je bil en qurc vredn. Skos je kej zajebaval. Al se comp ni izklopi, al pa si se lohka sam enkrat konekt na net pol pa ne več, al pa se je kr ubesu, pa ni odperu strani, pa sm mogu pol resitirt comp, al pa kej podobnga. Zdej mam ADSL, pa ga šeram na tri compe, pa sm zlo zadovoln, nč ne je*e in hitr dela.

OldSkul ::

Jaz mam tud 3COM ISDN Pro TA adapter pa mi dela čist dobro.Povezava super vleče tud 17 KB/sec, dodatni analogni telefon tud dobr dela tako da zgleda da sem imel pri nakupu le tega veliko srečo!:D

Hux ::

Hehe ne pretiravat prosim. Tesko bos dosego 17kb/s ker skozi pipico negre vec kot 7.5kb/s oziroma 15.2 v najbolsem primeru, plus minus drobiz.

Jaz mam dva modema trenutno Asusa in 3COm Oba downloadata enako hitro brez opazne razlike le pri igrah ma Asus 20 manj pinga kot pa 3Com.

Jaz sem ga uporablal na USBju vecinoma ampak sem tudi sporbaval na Com portu zaradi diskonektov in ni blo dobene razlike. Mel sem tudi se edn modem isti 3COM doma in isti problemi.

Dami ::

Mel dolgo cajta USR 56k ext na analogni pol mel 1 let on Pro TA ISDN zdej pa ADSL. Vsi so delal k urice (in zadna dva še delata). Frendu ne dela on neki drugi ISDN modem, ki se ga dobi zravn v paketu (ne siemens) na USB (plata elitka, sprobal že vse možnosti) moj Pro TA pa mu dela normalno. Morm priznat da mam res srečo, kr še nisem imel nikakršnih problemov z USR.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ISDN modem: USB ali COM???

Oddelek: Strojna oprema
101387 (1243) Hux
»

ISDN primerjava! US Robotics proti ASUS!

Oddelek: Strojna oprema
6913 (746) nodes
»

ISDN disconnect po vec tedenskem testiranju.

Oddelek: Pomoč in nasveti
5900 (784) Hux
»

ISDN disconnect problemi

Oddelek: Pomoč in nasveti
81304 (1130) Hux
»

ISDN paket in kater ISDN modem???

Oddelek: Pomoč in nasveti
271330 (1026) m2000

Več podobnih tem