Forum » Operacijski sistemi » Autoexec.bat
Autoexec.bat
Maxtor ::
Imam 2 winsa, win98 na c-ju in w2k na e-ju. Zanima me, kako je z datoteko autoexec.bat, je zdaj to ena datoteka za obojne Windowse, ali ima w2k kje skrit kakšen svoj autoexec. Imam namreč en stari program, za katerega je potrebno vpisati nekaj v autoexec, uporabljal bi pa program v w2k. To me zanima zato, ker če bi w98 to vrstico zagnala, mi pobere precej sistemskih sredstev in memorija. V w2k pa to ni problem, zato bi bilo fajn, če bi w2k imel neki svoj autoexec, ali pa kako podobno stvar.
Lp
Lp
Zzzzzzz ::
Win 2k mislm da ne uporablja autoexec.bat (kokr jst vem, lhko pa da se motim). Če bi hotel, da se ti ta vrstica zažene samo v win2k bi to mogu pošitimat v win2k (kako ne vem, menda nekej glede startupa) in jo iz autoexec.bat izbrisat, če jo ne rabiš v win98 (ker win98 pa rabjo autoexec.bat).
Vendar, jst se tolk v to ne zastopm, vendar mislm, da bi mogu "andrej" kaj od tega vedt, on obvlada te stvari.
Vendar, jst se tolk v to ne zastopm, vendar mislm, da bi mogu "andrej" kaj od tega vedt, on obvlada te stvari.
Maxtor ::
No, Andrej, prosim za odgovor.
Aja pozabil sem dodati. Sistema nista naložena s pomočno sistem commanderja, kajti v tem primeru pa imaš res dva autoexec-a, vsakega za svoj Windows.
LP
Aja pozabil sem dodati. Sistema nista naložena s pomočno sistem commanderja, kajti v tem primeru pa imaš res dva autoexec-a, vsakega za svoj Windows.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Maxtor ()
JLP ::
Mislm da je treba za taku Win2k/XP uporabt fajl AUTOEXEC.NT k ga dobiš u C:\Windows\system32 folderju.
Live long and prosper!
Highlag ::
Windows 2000/XP ne uporabljajo autoexecov sploh!
Autoexec filé je sicer še samo služi le za kompatibilnost z starejšimi programi, ki tak filé zahtevajo. (Pa npr. dos programe)
Puzabil sem povedat da W2000 autoexec-a itak nimajo na C: disku ampak je skrit nekje v windows mapi oz. podmapi.
Autoexec filé je sicer še samo služi le za kompatibilnost z starejšimi programi, ki tak filé zahtevajo. (Pa npr. dos programe)
Puzabil sem povedat da W2000 autoexec-a itak nimajo na C: disku ampak je skrit nekje v windows mapi oz. podmapi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Highlag ()
Duhec ::
Vsebini datotek CONFIG.NT in AUTOEXEC.NT , ki se nahajata v Winnt\system32 direktoriju, se uporabljata za inicializacijo DOS okolja. V njih vpišeš ali spremeniš parametre za pravilno delovanje starejših DOS programov, ki zahtevajo točno take nastavitve, kot so bile v config.sys in autoexec.bat datotekah pod ''čistim'' DOS-om.
DMouse ::
Boot.ini tukaj ne igra nobene vloge
V mojem primeru so winxp ustvarili obe datoteki (config.sys in autoexec.bat) vendar sta prazni.
Če pa pogledam v autoexec.nt pa piše:
REM AUTOEXEC.BAT is not used to initialize the MS-DOS environment.
REM AUTOEXEC.NT is used to initialize the MS-DOS environment unless a
REM different startup file is specified in an application's PIF.
tko da... nared kot je duhec povedal, če pa ne dela pa sporoč da kej novega pogruntamo
V mojem primeru so winxp ustvarili obe datoteki (config.sys in autoexec.bat) vendar sta prazni.
Če pa pogledam v autoexec.nt pa piše:
REM AUTOEXEC.BAT is not used to initialize the MS-DOS environment.
REM AUTOEXEC.NT is used to initialize the MS-DOS environment unless a
REM different startup file is specified in an application's PIF.
tko da... nared kot je duhec povedal, če pa ne dela pa sporoč da kej novega pogruntamo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DMouse ()
Apple ::
No, ja, sele zdaj sem si prebral tvoj problem...
Hmmm, ...
Poklic na MS suport...
Hmmm, ...
Poklic na MS suport...
LP, Apple
alien-w ::
Izberi Start/run in vpisi "msedit.msc" tam lahko vpises dodatne parametre za "autoexec.bat", ki pa to ni. Deluje pa vseeno.
ToniT ::
Lahko pa si narediš svoji dve datoteki - autoexec.bla in config.bla (imeni nista pomembni), noter vpišeš, kar želiš in ko ustvariš bližnjico z desnim klikom izbereš properties->Program in stisneš gumb Advanced, tam pa vpišeš imena tvojih datotek autoexec in config. Na tak način lahko za vsak program posebej določiš autoexec.bat in config.sys.
alien-w ::
Pardon, zmotil sem se... program je msconfig.exe, vse skupaj pa se nastavlja pod jezickom "boot.ini".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slovenske nastavitve v MS DosuOddelek: Pomoč in nasveti | 2791 (1932) | boogie_xlr |
» | windows 2000 in clipperOddelek: Operacijski sistemi | 1974 (1798) | primozb2005 |
» | Problem - DOS program javi "open error *.dbf"!?!??!Oddelek: Programska oprema | 1009 (946) | BigWhale |
» | PROBLEM: 16-bitni podsistem programa Windows xpOddelek: Operacijski sistemi | 1842 (1773) | D3JVID |
» | Problem pri zagonu programovOddelek: Pomoč in nasveti | 1589 (1302) | ToniT |