Forum » Programska oprema » Problem - DOS program javi "open error *.dbf"!?!??!
Problem - DOS program javi "open error *.dbf"!?!??!
mirando ::
Lepo prosim za vsakršno pomoč!
DOS program sem prenesel iz starega PC-a na nov (P2500/win xp), pa javi gornjo napako - "open error" vsakršni *.dbf file, ki ga kliče kakšna procedura?! Mogoče kdo ve - kaj bi lahko bilo narobe --> še to: potem sem isti program (komplet folder) prenesel še na drug PC z win 98, pa tud ne deluje?! torej ni štos v XP-jih (ker na enem PC z XP-ji garantirano dela), temveč gre za neke nastavitve/instalacijo kakšnega dodatka?!?!?!
Lepo prosim pomagajte; glava me 'že peče' od vsega tega....
HVALA+Lp
Miran
DOS program sem prenesel iz starega PC-a na nov (P2500/win xp), pa javi gornjo napako - "open error" vsakršni *.dbf file, ki ga kliče kakšna procedura?! Mogoče kdo ve - kaj bi lahko bilo narobe --> še to: potem sem isti program (komplet folder) prenesel še na drug PC z win 98, pa tud ne deluje?! torej ni štos v XP-jih (ker na enem PC z XP-ji garantirano dela), temveč gre za neke nastavitve/instalacijo kakšnega dodatka?!?!?!
Lepo prosim pomagajte; glava me 'že peče' od vsega tega....
HVALA+Lp
Miran
- spremenilo: mirando ()
Tomay ::
Poglej na starem računalniku, če ima v autoexec.bat in config.sys še kakšne nastavitve, ala "set clipper...
Voodoo 4Ever
HVALA!
Bom pogledal omenjeni datoteki....- sam predpostavljam, da je bilo na drugem PC-ju (z Xp-ji), kjer DOS program deluje, oz. ne javlja te napake, že instaliran nek drug program, ki je očitno ustrezno spremenil neke nastavitve....ne vem pa v čem je štos, oz. kaj pa bi bilo potrebno instalirat/spremenit/nastavit?!
Program se drugače normalno odpre (DOS okno); potem pa javi napako (SLIKA)
, ko sprožiš določeno operacijo....
So še možne kakšne posebne nastavitve za ODBC mogoče?!
Hvala+LP
Miran
Bom pogledal omenjeni datoteki....- sam predpostavljam, da je bilo na drugem PC-ju (z Xp-ji), kjer DOS program deluje, oz. ne javlja te napake, že instaliran nek drug program, ki je očitno ustrezno spremenil neke nastavitve....ne vem pa v čem je štos, oz. kaj pa bi bilo potrebno instalirat/spremenit/nastavit?!
Program se drugače normalno odpre (DOS okno); potem pa javi napako (SLIKA)
, ko sprožiš določeno operacijo....
So še možne kakšne posebne nastavitve za ODBC mogoče?!
Hvala+LP
Miran
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mirando ()
Meamoto ::
Poglej na starem PC-ju datoteki autoexec.nt in config.nt v direktoriju windows\system32, in najbrž boš našel v config vrstico files=x in v autoexec setclipper=fx (kjer je x pač številka), in te dve vrstici prepiši v iste datoteke na novem sistemu, resetiraj, in bi moralo delat.
rešeno...očitno ej bilo nekaj v teh nastavitvah - rešil je zadevo en 'profi', tak da ne vem natančno kaj vse je delal....?!
HVALA+lp
M.
HVALA+lp
M.
BigWhale ::
FILES in clipper nastavitve so ponavadi problem ja... ;)
Ah, good old days... Ko se ni blo registra in nekih prdcev... :P
Ah, good old days... Ko se ni blo registra in nekih prdcev... :P
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MS-DOS Elektronček BlagajnaOddelek: Programska oprema | 2672 (2210) | _vrag_ |
» | windows 2000 in clipperOddelek: Operacijski sistemi | 1971 (1795) | primozb2005 |
» | Šumniki v DOS-u - win xpOddelek: Programska oprema | 3007 (2961) | mirando |
» | Autoexec.batOddelek: Operacijski sistemi | 1858 (1640) | alien-w |
» | Win2000 in kodna tabela 437(Yutipke)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2368 (2270) | borutzi |