» »

Apple terja prepoved prodaje Nokiinih izdelkov v ZDA

1
2
»

Keyser Soze ::

Kakšna razlika je med mariborčanom, ki gre v ljubljano po nokio in ljubljančanom, ki gre v enako oddaljen Monfalcone po Iphone. In odgovor "črni servis" me ne zanima, ker čisto isti servisi so potem tudi vsi slovenski, saj delujejo na povsem enak princip. Torej, prosim za konkreten odgovor, s konkretnimi številkami, linki, nekaj kar bo vsaj na nekem nivoju, ne pa samo da sem bedak in da sem bedak in da imaš ti prav, ker si tako hudo hud hudec.

Bedak? Morda, če se smatraš za takšnega. Pravim samo, da imaš težave z razumevanjem, ter da posledično kar siliš in siliš v nekaj kar sploh nima veze.

Da ti pojasnim.

Kaj storiš, če zataji servis v Sloveniji? Kar se zgodi, da ti zavrnejo zahtevek. Tudi neupravičeno.
Zakaj bi hodil v Lj. po Nokio? Resno, zakaj? A nimaš trgovine tam gor? Trgovine naročajo stvari, ki jih nimajo na zalogi. Bodisi direkt od dobavitelja, ali iz podružnice/centralnega skladišča. Imaš tudi Mobitel/Simobil/Tuš centre. Zakaj komplicirat če ni treba? Zato,d a dokažeš svoj point tule?

Sej komot laufaš v Italijo po zadevo, al pa kupiš preko eBaya, samo nikar tega ne direktno primerjat s storitvijo, ki ti jo nudijo pri nas. Ker ni enako. Nikakor ni enako. Če se ti pa zdi, pa začni še šprata pri nezgodnem zavarovanju, kasku za avto, premoženjskem zavaraovanju, ipd. Je ceneje, pa itak isto lahko voziš avto, živiš v bajti, se mečeš po snegu...

P.S.: Komu boste pa prepovedali prodajo izdelkov me pa ne zanima. Sem povedal, da se mi to ne zdi najboljši način in da verjetno obstajajo kakšni boljši mehanizmi. Kot je obvezno zagotavljanje garancije za tehnične izdelke na področju EU recimo. Obvezna podpora za vse članice, če prodajajš na našem tržišču. Uvedba menijev v jezikih EU. Ipd. Če tega ne izpolnjuješ pa moraš pač plačat določena nadomestila. Jebiga. Kupec plača polno ceno v katero so všteti tudi stroški raznoraznih zavarovanj in podpore.
OM, F, G!

Keyser Soze ::

@borchi
Kaj imata s smashem me ne zanima. Sem jasno povedal že na začetku kakšno mnenje imam o prepovedi. Al ne gre tega doumet?

Plus, popucajo tvoje frustracije. Opažam namreč zelo agresivne odzive, predvsem s tvoje strani, v temah, ki se tikajo Appla. Hudiča, celo preventivno začneš s "predpljuvanjem", da si pripraviš teren za morebitne obračune z tistimi, ki jim Apple ne ponuja nič od "božanskega", ampak je samo še en od igralcev na trgu.
OM, F, G!

nekikr ::

Še enkrat upam da zadnjič:

Kaj storiš, če servis zataji, tudi neupravičeno v Sloveniji? Pritožiš se. Pokličeš jih ali jim pošlješ ugovor na reklamacijski zapisnik. V skrajnem primeru pošlješ ta ugovor tržnemu inšpektorju.
Kaj storiš, če servis zataji, tudi neupravičeno, v Italiji? Pritožiš se. Pokličeš jih ali jim pošlješ ugovor na reklamacijski zapisnik. V skrajnem primeru pošješ ta ugovor tržnemu inšpektorju (kateri ti bo povedal komu ga pošlješ v Italiji) ali pa ga pošlješ direktno italijanskemu tržnemu inšpektorju. Ne vem kdaj si bil nazadnje onkraj oceana, v daljni deželi Italiji, ampak to niti ni tako barbarska država brez zakonov in ustreznih ustanov.

Da ni enako? Pri tem dotičnem primeru je enako. Ali mi pošljejo telefon iz Maribora ali pa iz mesta v Italiji mi je vseeno. Včasih celo manj stane, če pošljejo iz Italije.

Če mi italijanska zavarovalna družba ponudi enake pogoje kot naš Triglav a za pol cene, zakaj ne bi bil zavarovan tam? Lokalpatriot? Ti časi so že zdavnaj mimo.

Za zadnji odstavek pa samo to: v krasnem novem svetu... ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekikr ()

borchi ::

Plus, popucajo tvoje frustracije. Opažam namreč zelo agresivne odzive, predvsem s tvoje strani, v temah, ki se tikajo Appla.

jaz imam zero problemov s tem, da me popucajo. če le popucajo vse kar ne sodi v temo.

Kaj imata s smashem me ne zanima.

btw, če te ne briga kaj imama s smashem, se ne vtikaj. ok? jaz sem ti samo čisto korektno odgovoril zakaj smo zajadrali na merkatorje in bugattije... če pa niti odgovorov na tvoja vprašanja ne moreš shendlat ne da čisto padeš ven... stay away. bo slo-tech na boljšem.
l'jga

Zheegec ::

eh zakaj bi kupoval človek izdelek kater sploh ni legalen in je le izboljšana kopija nokije?

Mene tudi zanima, zakaj Kayser & Co tako zelo hočejo imeti telefon, katerega bi naredili nelegalnega, ker se pri nas ne prodaja :):)

Torej bi ga imeli, ali ga ne bi imeli?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Keyser Soze ::

Risal vam pa ne bi. Glede na to, da problem lahko obdelate samo tako, malo na površini, in je to za vas OK, ne moremo debatirat. Lepo trolajte naprej.
OM, F, G!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTC izgubil pritožbo zoper Apple

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
94873 (3809) MuadDib
»

Via toži Apple

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
164107 (2797) Lion29
»

Motorola toži Apple

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
124947 (4464) hanibal
»

Apple toži HTC zaradi Androida

Oddelek: Novice / Android
3710481 (8971) ahac
»

Nokia toži Apple, drugič

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
94581 (4102) ender

Več podobnih tem