Forum » Pomoč in nasveti » Nov računalnik-ne dela
Nov računalnik-ne dela
hanibal1 ::
Pozdravljeni!
Nabavil sem si nov računalnik in imam problem.In sicer se stvar ne boota.ko ga prižgem se mi zaženejo vsi ventilatorji nato se pa na hladilniku za procesor ventilator ustavi.Zažene se le tisti hip ko pritisnem na gumb za zagon.Sem probal odstranjevati komponente ,poskusil z drugo grafično,probal vse slote za rame pa ne pomaga nič.Sem tudi odstranil baterijo na plošči.Ne vem kaj bi lahko bilo.
Komponente so:Phenom 2 955be
4gb ocz ddr3 1333mhz
Asus M4A79XTD EVO
HD 5850
WD black 1tb
Prosim za pomoć.
Hvala!
Nabavil sem si nov računalnik in imam problem.In sicer se stvar ne boota.ko ga prižgem se mi zaženejo vsi ventilatorji nato se pa na hladilniku za procesor ventilator ustavi.Zažene se le tisti hip ko pritisnem na gumb za zagon.Sem probal odstranjevati komponente ,poskusil z drugo grafično,probal vse slote za rame pa ne pomaga nič.Sem tudi odstranil baterijo na plošči.Ne vem kaj bi lahko bilo.
Komponente so:Phenom 2 955be
4gb ocz ddr3 1333mhz
Asus M4A79XTD EVO
HD 5850
WD black 1tb
Prosim za pomoć.
Hvala!
Chelios ::
Prešibak napajalnik, sposodi si močnejšega pa testiraj vendar je skoraj zagotovo kriv napajalnik.
Just juice me!
TOP ::
Ma kaj spet eni glumite,da je LC 550W prešibak.Meni je Q6600 delal z 400W napajalnikom,ko je moj šel rakam žvižgat in dokler nisem dobil novega.Tukaj je nekaj narobe z matično.Poglej če si vse pravilno priklopil in probaj reset biosa,odstrani baterijo.Če ne znemi matično položi jo na škatlo karton in probaj,če ti je slučajno kje ohišje v stiku,če ne matična reklamacija.
BALAST ::
Upam, da nisi z električno vrtalko zategnil vijakov na matični, ker na tak način lahko večplastno vezje razpoka.
Pa nevarno je tudi če se ne razelektriš preden vstavljaš RAM, ali pa če z magnetnim izvijačem dotakneš biosa.
Pa nevarno je tudi če se ne razelektriš preden vstavljaš RAM, ali pa če z magnetnim izvijačem dotakneš biosa.
Vijake sem privijal z občutkom.Izvijač ni bil magneten.Razelektril sem se tudi(doteknil radiatorja).Sem že poskušal z baterijo(odstranil),resetiral bios.Prikljopljeno imam 12v napajanje(4 polni priključek) ter glavno napajanje zraven pa še en 4 polni priključek.A je mogoče,da sem kaj zaj... pri procesorju? Hladilnik je pa Mougen 2 rev.b.Na plošči mi sveti luč.
TOP ::
McNato ne kotali buč,če ne bi podpiralo proca bi se mašina normalno zagnala in izpisalo bi cpu error.Lahko probaš še z drugim napajalnikom,v kar dvomim.Sepravi ostaja plata
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TOP ()
nUUb ::
Ja ma kaj serjete, LC Power 6550 ni bil zmožen poganjat mojega dualcora na 2.8Ghz OC, ter 4850 in pa 2 diska, kje da bo zmožen poganjat tale PC
550W je zmore poganjat to, vendar tisti ki ima izhodne moči tako, ne pa da da ven le 400W ali manj, kot je pri tej seriji, ker imajo zelo slabe kondenzatorje in jih folk kupuje zato ker so poceni, so dobri, vendar za bolj pisarniške operacije in ne za gaming.
Nabavi 550W+ za tale PC, 600W od LC Powerja vem po mojih izkušnjah, da lahko poganja quada na 3.6Ghz, 4890 ter 2 diska in ssd + ventilatorje
LP
550W je zmore poganjat to, vendar tisti ki ima izhodne moči tako, ne pa da da ven le 400W ali manj, kot je pri tej seriji, ker imajo zelo slabe kondenzatorje in jih folk kupuje zato ker so poceni, so dobri, vendar za bolj pisarniške operacije in ne za gaming.
Nabavi 550W+ za tale PC, 600W od LC Powerja vem po mojih izkušnjah, da lahko poganja quada na 3.6Ghz, 4890 ter 2 diska in ssd + ventilatorje
LP
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz
ASUS 1920x1080@144Hz
st0jko ::
Saj jaz sem isto napako naredil, ko sem kupoval nov računalnik. Šparal sem ravno pri napajalniku. No k sreči sem se spametoval preden je kaj crknilo, in nabavil novega-boljšega. Saj so tile poceni LC-ji čist vredi napajalniki, za kake bol low-end kište. Take gaming kište, kot je zgoraj opisana, pač napajalnik za 32EUR ne zmore. Vsaj za dlje časa ne. Moj kolega je imel nesrečo da mu je crknil ravno ta napajalnik in sabo vzel še matično.
keks?
dzinks63 ::
Napajalnik je LC 550W
Imaš dve verziji LC:
1. Power LC5550 550W 120mm
+12V1 ~ 15A
+12V2 ~ 10A
2. LC Power LC6550GP "Silent Giant" v2.2
+ 12V (1) : 16 A
+ 12V (2) : 18 A
Prvi je res švoh, drugi pa že povsem spodoben in ta bi moral gnati tudi to sestavo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()
No ta napajalnik mi je gnal Opterona 170 ,2 gb rama ter HD 3870 brez problema.Zadnje dva tedna pa HD 5850.Vseeno bom probal z močnejšim napajalnikom pa bomo videli.A mogoče še kaka druga ideja kaj bi lahko bilo?
Sem pogledal in imam LC6550GP Ver 2.0
Napajalnik je LC 550W
Imaš dve verziji LC:
1. Power LC5550 550W 120mm
+12V1 ~ 15A
+12V2 ~ 10A
2. LC Power LC6550GP "Silent Giant" v2.2
+ 12V (1) : 16 A
+ 12V (2) : 18 A
Prvi je res švoh, drugi pa že povsem spodoben in ta bi moral gnati tudi to sestavo.
Sem pogledal in imam LC6550GP Ver 2.0
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hanibal1 ()
Tako.Sem zriktal stvarco.Napako sem naredil jaz in sicer distančnike pri plošči sem narobe razporedil.Za drugič vem,da morajo biti vsi tam kje so luknje na plošči:) Hvala vsem za pomoč!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | moc napajalnika in r9 280 toxic (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15424 (14883) | hojnikb |
» | GeForce 8800GT Preslab napajalnik?Oddelek: Strojna oprema | 1176 (1058) | Sandi1987 |
» | Katera komponenta je povzročila hud pok in restart? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5606 (4445) | Mitja358 |
» | Ali je to dovolj močen napajalnik za moj računalnik ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1416 (1267) | jack0311 |
» | Nova 8800gt, računalnik se ne zazeneOddelek: Strojna oprema | 1012 (1012) | MarkoMan |