» »

Router problem !

Router problem !

luxaeter ::

Pozdrav,
Iščem pomoč ker nimam veliko pojma o tem zato upam da je kdo seznanjen s tem kar iščem. Odkar sem formatiral pc opažam par problemov ki postajajo vse bolj nadležni. Prvo je to, da porte ni mogoče odpreti, čeprav jih omogočim na routerju kot na windows firewallu (pred formatom je to delovalo) jih enostavno ne zazna kot odprte, to opažam pri torrent programu ali pa ko npr. hočem postaviti server, hostati igro. Nekateri delno delujejo (npr. igra pri kateri je nujno da so porti odprti za pravilno delovanje), zato sem zmeden kako in kaj s tem.
Sedaj sem omogočil wireless na routerju, in sedaj res ne deluje noben port več. Opazil sem tudi povečan ping (samo na nekaterih serverjih) in sicer od navadno 50-60ms je sedaj 140-150ms ampak seveda ne pri vseh. V istem času je (če pingam google.si)ping konstant 40ms, na serverju kjer igram pa 140ms od normalno 50-60 (uk server).

Upam da je pri vsem tem nek skupen problem, glede specifikacij je najbolje da vprašate, sicer pa uporabljam ruter SMCWBR14-n, na računalniku so nameščeni zadnji gonilniki. Hvala za vsa vprašanja/odgovore

blackbfm ::

Če so porti povsod odprti potem se IP ne ujema.

luxaeter ::

IP se ujema!

luxaeter ::

jan01 ::

//ste pa eni res majstri za kupovanje stvari... da bi vprašal kater je priporočljiv, to ne, potem pa po forumu

grofsi ::

Si bi kar sposodu temo in vprašal če mi lahko gdo pomaga kako nastavit statični IP pri routerju Buffalo WHR G300N? Intermnet imam preko T2 in ja vem mam tudi dinamični IP a rad bi si nastavil nazaj kot sem imel prej pri starem routerju na statični IP. Le tega tudi imam.
hvala


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372328669 (29125) ignats
»

IP kamera, NAS, router in FTP

Oddelek: Omrežja in internet
61202 (1070) slowie
»

Ločitev omrežja na dva dela

Oddelek: Omrežja in internet
142061 (1621) He-Man
»

Vzpostavitev strežnika (ubuntu)

Oddelek: Omrežja in internet
436478 (5679) s6c-gEL
»

Postavitev mreže z dvema routerjema

Oddelek: Omrežja in internet
313606 (3080) NeMeTko

Več podobnih tem