Forum » Pomoč in nasveti » Ali obstaja računalnik, ki ...
Ali obstaja računalnik, ki ...
IvoC ::
Za Silvestrovo sem kupil nekaj CD-jev, ne veliko - za 50 evrov, proč vrženi soldi. Potem pa sem na Musiic našel "milijon" MP3-jev (od klasične glasbe preko Brubecka do Nece Falk in Lojzeta Slaka), ki jih preko dobrega ojačevalnika in dobrih zvočnikov lahko poslušam v enaki kvaliteti kot s CD-ja.
Ali obstaja (majhen) "oskubljen" računalnik (ali kaj podobnega) brez hard diska, brez DVD, ... in druge "navlake", le z USB priključkom za adapter (ali pa z že vgrajenim adapterjem ali z direktnim priključom na router), z dobro zvočno in video kartico in z (digitalnim) koaksialnim audio in optičnim video izhodom (take vhode imam namreč na ojačevalniku)? Ja, pa ne sme mi ob naslednjem vklopu težit, če ga izklopim z odklopom od omrežja!
Hvala in LP
IvoC
Ali obstaja (majhen) "oskubljen" računalnik (ali kaj podobnega) brez hard diska, brez DVD, ... in druge "navlake", le z USB priključkom za adapter (ali pa z že vgrajenim adapterjem ali z direktnim priključom na router), z dobro zvočno in video kartico in z (digitalnim) koaksialnim audio in optičnim video izhodom (take vhode imam namreč na ojačevalniku)? Ja, pa ne sme mi ob naslednjem vklopu težit, če ga izklopim z odklopom od omrežja!
Hvala in LP
IvoC
boogie_xlr ::
Optični video izhod? Prvič slišim, kolkr vem, se digitalni video prenaša po HDMI, preko optike pa samo zvok.
Zate bi bil idealen popcornhour A-110.
Audio/Video outputs:
HDMI v1.3a (up to 1080p)
Component Video (up to 1080p)
S-Video
Composite Video
Stereo Analog Audio
S/PDIF Optical Digital Audio
Audio/Video outputs:
HDMI v1.3a (up to 1080p)
S-Video
Composite Video
Stereo Analog Audio
Optični video izhod? Prvič slišim, kolkr vem, se digitalni video prenaša po HDMI, preko optike pa samo zvok.
Audio/Video outputs:
HDMI v1.3a (up to 1080p)
S-Video
Composite Video
Stereo Analog Audio
Seveda, optical digital audio input, moj (video) lapsus!
Bom pogledal tehnične podatke za predlagani popcorn. Pričakoval pa sem ceno izpod 100 evrov.
Kakorkoli - lepa hvala!
ss1234 ::
Audio/Video outputs:
HDMI v1.3a (up to 1080p)
S-Video
Composite Video
Stereo Analog Audio
Seveda, optical digital audio input, moj (video) lapsus!
Bom pogledal tehnične podatke za predlagani popcorn. Pričakoval pa sem ceno izpod 100 evrov.
Kakorkoli - lepa hvala!
Zadeva je okoli 250 EUR. Samo je res vredna tega. Predvaja res vse in deluje zelo stabilno. Dal sem notr 1,5 Tb disk in ga uporabljam kot server in gre prek WLANa to cez celo hišo. Edino kar priporočam sploh če bo kdo downloadal gor da se vgradi ventilator. Jaz sem dal Gentle Typhoon 800RPM ki je skoraj neslišen.
Ogromno pripomb najdeš na račun pregrevanja, zato je ventilator verjetno res rešitev. Vendar, a je predvideno mesto za vgradnjo ali moraš vrtat/rezat?
250 evrov res ni nevemkaj, a bolj ko razmišljam - manj razumem. Najprej se mi je zdelo, da je to neko "vozlišče" za vhode in izhode za razne komponente, a v podatkih najdem le USB vhode, tako da za priklop navadnega DVD predvajalnika/snemalnika ne vidim možnosti, lahko pa da se motim. Na tem področju sem zelo tenek.
Direktni nakup iz USA zgleda cenejši (s poštnino vred), saj od tam stane C200 toliko kot pri nas A110 (ki sicer zgleda, da je out). Kako je s tem?
Popcorn ponuja kot opcijo adapter MN200. A Netgear adapter ne bi funkcioniral?
Hvala!
250 evrov res ni nevemkaj, a bolj ko razmišljam - manj razumem. Najprej se mi je zdelo, da je to neko "vozlišče" za vhode in izhode za razne komponente, a v podatkih najdem le USB vhode, tako da za priklop navadnega DVD predvajalnika/snemalnika ne vidim možnosti, lahko pa da se motim. Na tem področju sem zelo tenek.
Direktni nakup iz USA zgleda cenejši (s poštnino vred), saj od tam stane C200 toliko kot pri nas A110 (ki sicer zgleda, da je out). Kako je s tem?
Popcorn ponuja kot opcijo adapter MN200. A Netgear adapter ne bi funkcioniral?
Hvala!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | h.264/DVD/DivX player (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Zvok in slika | 258695 (72787) | dope1337 |
» | Zotac ZBOX in 1080p?Oddelek: Zvok in slika | 1922 (1627) | chiuaua2 |
» | mede8er MED500X2Oddelek: Zvok in slika | 2519 (2013) | ge |
» | plazma + z-5500 ni 5.1 zvokaOddelek: Zvok in slika | 925 (794) | wade |
» | A se splača kupit na eBayu ker majo nore ceneOddelek: Kaj kupiti | 1229 (1132) | Phoebus |