» »

Prenosnik se čudno obnaša

Prenosnik se čudno obnaša

PerS ::

Imam HP Pavilion in zadeva se je začela čudno obnašati, pa nikakor ne najdem krivca.

Najprej je začel samo zmrzovati, recimo ko sem gledal film, pa sem pritisnil tipko za stop na ohišju in se je počasi začel ponovno odzivati. Sem mislil, da je kakšen virus ali kaj podobnega kar bi mu odžiralo moči.

No sedaj pa se zadeva niti prižgati noče. Znova in znova se prižiga in sesuva. Včasih pride do BIOS zaslona, včasih celo začne nalagati Windows, pa to dela ekstremno počasi, sličico po sličico.. Nekajkrat mi ga je uspelo normalno zagnati, pa je potem sredi nezahtevnega dela ponovno zablokiral.

Najprej sem posumil rame, pa sem jih zamenjal s tistimi, ki so bili originalno v prenosniku, pa ni nič boljše. Disk sem priklopil v desktop mašino pa tudi dela. Sedaj imam na sumu ploščo ali pa pocesor, kaj bi mislite, kaj bi lahko bilo?

Na žalost sem ravno pred dnevi prodal en tak prenosnik, tako da zdaj ne morem stestirati ;((

Ker zadeva ni ravno za v smeti, garancija pa je žal že potekla me zanima na katerem servisu bi mi najceneje ali pa celo brezplačno zadevo pregledali, da bi ugotovili kaj točno sploh je pokvarjeno.. Uradni HP servis verjetno ni med cenejšimi.. Rezervne dele se sploh še dobi, ali bolje da se sploh ne ukvarjam s tem in grem po novega?

MIHAc27 ::

Brezplačno ti bo pogledal edino kak kolega.
Procesor ponavadi ne gre kar tako, je pa zelo verjetno matična šla.

jukoz ::

Najverjetneje je šla matična.
Novo ti bodo na servisu prodajali za 300-400 EUR, lahko pa kje dobiš rabljeno.
Je pa še ena rešitev, ki pa vključuje gretje matične in je ne priporočam če nisi večš dela s tem:

Lahko pa potrdim da dela =)

sem klical danes na HP servis, tip na drugi strani je rekel da bo najverjetneje servis brezplačen in da sami pridejo iskat in zadevo pošljejo na servis v avstrijo.. bomo videli kaj bo s tega, je kar prelepo da bi bilo res =)

MIHAc27 ::

Če ni v garanciji tudi jaz malo dvomim da bojo pošiljal naokoli zastonj.

Bi edino, če bi bila to kaka serijska napaka na tem modelu. Je pa res da se da na HP servisih kar fino zment...

danes me je ob 6 popoldan klical tip iz HPja in pravi da lahko pričakujem DHL enkrat po novem letu, vse na njihove stroške, pa še disk lahko obdržim ker imam gor podatke :D

boogie_xlr ::

Glej, da ga boš dobu nazaj. :|

zakaj ga pa ne bi dobil nazaj? :O

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri HP servis?

Oddelek: Kaj kupiti
285623 (2239) bobby
»