Forum » Pomoč in nasveti » HP nx8220
HP nx8220
righteous ::
Zdravo!
Imam notesnik hp nx8220, in imam sledec problem.
Pred kratkim se mi je zacel pojavljat feler na laptopu. Napaka se kaze tako, da ne gre skozi reboot sekvenco. Velikokrat mi niti ne shut-downa, zato ga morem na roke sklopit. In ko ga znova zazenem, se enostavno ne postavi.
Ko pa pocakam za nekaj minut, pa boot stece cist normalno.
Serviser mi je svetoval, da je verjetno kriv prah, vendar tudi po ciscenju z kompresorjem, se feler znova pojavlja.
Ali je mozno kaj storit, da nebi blo treba menjat Motherboard (440€)? Je kaksna verjetnost, da je kaj narobe z biosom? Ima kdo kakrsne koli izkusnje podobnega problema?
lp;
Imam notesnik hp nx8220, in imam sledec problem.
Pred kratkim se mi je zacel pojavljat feler na laptopu. Napaka se kaze tako, da ne gre skozi reboot sekvenco. Velikokrat mi niti ne shut-downa, zato ga morem na roke sklopit. In ko ga znova zazenem, se enostavno ne postavi.
Ko pa pocakam za nekaj minut, pa boot stece cist normalno.
Serviser mi je svetoval, da je verjetno kriv prah, vendar tudi po ciscenju z kompresorjem, se feler znova pojavlja.
Ali je mozno kaj storit, da nebi blo treba menjat Motherboard (440€)? Je kaksna verjetnost, da je kaj narobe z biosom? Ima kdo kakrsne koli izkusnje podobnega problema?
lp;
- spremenil: righteous ()
bili_39 ::
Kolega je imel identičen problem s svojim nx8220.
Stvar se slabša in konča z zamenjavo MB. Če bo tebi uspelo brez tega ti čestitam. Tolažiš se lahko, da v težavah nisi sam - je precej razširjena zadeva.
Žal.
Stvar se slabša in konča z zamenjavo MB. Če bo tebi uspelo brez tega ti čestitam. Tolažiš se lahko, da v težavah nisi sam - je precej razširjena zadeva.
Žal.
Duhec! Odgovor ni bil namenjen tebi, ampak postu pred tvoji!
NE, nism se probu v varnem nacinu, saj in nima smisla, ker to ni softwerska napaka.
NE, nism se probu v varnem nacinu, saj in nima smisla, ker to ni softwerska napaka.
Volta ::
A še imaš garancijo? Po odzivih sodeč (plačilo nove plošče) ne. Drugače pa bi ti tudi jaz svetoval, da vseeno poskusiš z naložitvijo novih winov, pa potem poročaš...Morda bo potem delovalo, čeprav dvomim.
LP
LP
Ne nimam garancije ... mel sem jo samo eno leto, danes pa je laptop star 2,5 leta, tako da tudi ce bi podaljsal garancijo na dve leti, mi nebi nic koristlo. Je pa res, da sem smatral, da ne bo kar tako odpovedal, saj sem zanj odstel tedanjih 350K SIT.
Danes pa dobim ze mnogo boljsi laptop za 700€, kar je bolj smiselno kot pa da menjam MB za 440€!
Danes pa dobim ze mnogo boljsi laptop za 700€, kar je bolj smiselno kot pa da menjam MB za 440€!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: righteous ()
Volta ::
Seveda je bolj smotrno da menjaš stvar z novo. Poskusi prenosnik prodati po delih oz. kako boš presodil, da je najbolje. Še vedno ljudje iščejo rezervne dele, tako da ti bo morda uspelo.
zcetrt ::
Videl sem tvoj oglas... Predlagam, da na bolhi postneš za vsako stvar oglas posebej. Poglej ostale cene in postavi svoje malo niže oz. na normalen nivo.
Jaz sem prodajal Gericoma pred enim letom in je šel presenetljivo hitro in ugodno (z več oglasi sem iztržil 100 EUR več, kot je bila najboljša ponudba za celotnega).
Prodaš lahko: Procesor, disk, ram, pečko, ekran, tipkovnico, napajalnik, baterijo (če še dela), mogoče celo ohišje, kakšen obupanec pa bi kupil celo ploščo za male pare morda.
Am... Če ti je zoprno šraufat ti lahko kdo pomaga.
Pa še en ZS ti bom poslal :)
Jaz sem prodajal Gericoma pred enim letom in je šel presenetljivo hitro in ugodno (z več oglasi sem iztržil 100 EUR več, kot je bila najboljša ponudba za celotnega).
Prodaš lahko: Procesor, disk, ram, pečko, ekran, tipkovnico, napajalnik, baterijo (če še dela), mogoče celo ohišje, kakšen obupanec pa bi kupil celo ploščo za male pare morda.
Am... Če ti je zoprno šraufat ti lahko kdo pomaga.
Pa še en ZS ti bom poslal :)
4.
Prometnik ::
Kaj je to res tako pogosto? Ker jaz si nameravam zrihtat prav ta notebook in ga mal dopolnit (kupu bi 2G rama in en 160 G disk)... cca 200 € vseskp. Novga se mi zdi škoda kupit, ker ta je res čist fajn in ga dobim zastonj.
Sam če pride do te napake... pol je to stran vržen dnar! Laptop drgač dela še zmer čist v redu in nima nobenih hardverskih napak (softwersko pač ima - da so gor windowsi :))
Kaj bi vi naredili? Uporablal trenutno konfiguracijo (512 M rama in 60 g diska) in ga znucal do konca, al dokupil pa tvegal, da crkne matična plata in je šel denar v nič?
Sam če pride do te napake... pol je to stran vržen dnar! Laptop drgač dela še zmer čist v redu in nima nobenih hardverskih napak (softwersko pač ima - da so gor windowsi :))
Kaj bi vi naredili? Uporablal trenutno konfiguracijo (512 M rama in 60 g diska) in ga znucal do konca, al dokupil pa tvegal, da crkne matična plata in je šel denar v nič?
Pyr0Beast ::
Sicer če tvegaš, novega diska in rama ne boš prodajal dolgo.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
bili_39 ::
če ga dobiš zastonj, nimaš kaj razmišljat. :-)
Notebook je odličen, dokler dela vse Ok.
Sicer pa je težko rečr, da je to kakšna serijska napaka. Pri toliko prodanih bo tudi okvar več.
Hp forum - tukaj je ena tema s takšnimi problemi. Ampak kot rečeno, teh modelov se je po mojem prodalo zelo veliko.
Notebook je odličen, dokler dela vse Ok.
Sicer pa je težko rečr, da je to kakšna serijska napaka. Pri toliko prodanih bo tudi okvar več.
Hp forum - tukaj je ena tema s takšnimi problemi. Ampak kot rečeno, teh modelov se je po mojem prodalo zelo veliko.
markobuzin ::
Na žalost je to serijska napaka. Ne pomaga niti format HD, niti novi BIOS, ampak edino zamenjava matične plošče. Tudi sam imam HP nx8220, na katerem sem enkrat (v garanciji) že zamenjal MB. Sedaj je spet začel nagajat in mislim, da ga ne bom več popravljal. Žal je ta serija HP notesnikov (ohišje in MB) obupno slabe kvalitete. Če pomislim, da sem ga plačal krepko čez 400.000...
Podrobno si lahko več prebereš na HP support forumu klik
Podrobno si lahko več prebereš na HP support forumu klik
Ejsi_Disi ::
Točno tako, kot je rekel markobuzin - je napaka. Jih imamo na firmi pa je na 70% bilo že treba menjati MB, tudi na mojemu.
Rock n' roll ain't noise pollution!
tensor ::
Da ne odpiram nove teme...
Pod prste mi je prišel omenjeni računalnik s skurjeno matično ploščo. Brskal sem po netu in gledal po ebayu, vendar so cene res hude, servis pa absurd.
Zanima me, če obstaja kakšna podobna matična plošča, ki bi pasala v moj nx8220, oz. kje bi lahko našel sesut računalnik (lcd, disk...) z delujočo ploščo? Vem da je brca v temo, sam vseeno iščem možnosti...
Lp
Pod prste mi je prišel omenjeni računalnik s skurjeno matično ploščo. Brskal sem po netu in gledal po ebayu, vendar so cene res hude, servis pa absurd.
Zanima me, če obstaja kakšna podobna matična plošča, ki bi pasala v moj nx8220, oz. kje bi lahko našel sesut računalnik (lcd, disk...) z delujočo ploščo? Vem da je brca v temo, sam vseeno iščem možnosti...
Lp
Ce je napaka na napajanju jo bos zrihtal za majhne pare ..
tensor ::
Možno da je krivo tud napajanje. Računalnik se sploh noče zagnat če ni priklopljen na adapter.
Zna biti oz. zelo vrjetno je.
kiFni ::
Da ne bom smetil z novo temo, bi vprašal tukaj.
Kje se dobi baterijo za omenjeni laptop? Hvala.
Kje se dobi baterijo za omenjeni laptop? Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HP story (burn in hell)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2135 (1309) | Pyr0Beast |
» | Acer ali HPOddelek: Kaj kupiti | 2408 (1757) | Daresan |
» | Se en nakup prenosnika - tokrat do 400.000SITOddelek: Kaj kupiti | 2526 (1859) | rokleb |
» | prenosnik do 280k (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6868 (5575) | gamaman22 |
» | Kupujem prenosnik cca. 400kSIt (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8742 (6699) | nurmaln |