Forum » Zvok in slika » ATI Radeon HD 3800 in obremenitev CPU
ATI Radeon HD 3800 in obremenitev CPU
s74r69 ::
Pozdrav,
Imam zgoraj omenjeno grafično kartico in vedno, ko želim gledati kakšen 1080p HD (.mkv) movie mi obremenitev glavnega procesorja zraste na 80% in cel movie mi začne "štekat".
Na ATIjevi strani (http://ati.amd.com/products/Radeonhd380... sem prebral, da bi naj kartica (torej GPU) prevzela procesiranje in da bi se naj movie-ji predvajali brez zatikanja :
"HD Video Beyond 1080p
The latest Blu-ray and HD DVD movies play smoothly at full 1080p and your CPU is unbound for other tasks thanks to the Unified Video Decoder and ATI Avivo™ HD video and display technology. Enjoy quality to spare with resolutions upscaled beyond 1080p for the most processing-intensive content. And with a choice of digital outputs, you have more options when enjoying your digital entertainment."
Za predvanje uporabljam VLC player 1.0.3 in Media Player Classic - Homecinema 1.1.796 v drugem primeru movie. Če pogledam obremenitev kartice med gledajem movie-ja le-ta kaže le 2-3% - v čem je problem?
Moj konfiguracija :
- Intel Pentium E2180 @ 2.00GHz
- 4GB RAM DDR2
- ATI Radeon HD 3800 1GB RAM
Hvala za pomoč in lep pozdrav.
Imam zgoraj omenjeno grafično kartico in vedno, ko želim gledati kakšen 1080p HD (.mkv) movie mi obremenitev glavnega procesorja zraste na 80% in cel movie mi začne "štekat".
Na ATIjevi strani (http://ati.amd.com/products/Radeonhd380... sem prebral, da bi naj kartica (torej GPU) prevzela procesiranje in da bi se naj movie-ji predvajali brez zatikanja :
"HD Video Beyond 1080p
The latest Blu-ray and HD DVD movies play smoothly at full 1080p and your CPU is unbound for other tasks thanks to the Unified Video Decoder and ATI Avivo™ HD video and display technology. Enjoy quality to spare with resolutions upscaled beyond 1080p for the most processing-intensive content. And with a choice of digital outputs, you have more options when enjoying your digital entertainment."
Za predvanje uporabljam VLC player 1.0.3 in Media Player Classic - Homecinema 1.1.796 v drugem primeru movie. Če pogledam obremenitev kartice med gledajem movie-ja le-ta kaže le 2-3% - v čem je problem?
Moj konfiguracija :
- Intel Pentium E2180 @ 2.00GHz
- 4GB RAM DDR2
- ATI Radeon HD 3800 1GB RAM
Hvala za pomoč in lep pozdrav.
s74r69 ::
Hvala za odgovor zadeva deluje. Ko sem pisal prvi post sem imel gor še Windows XP, kasneje sem dal gor Windows 7, zdownloadal "Media Player Classic Home Cinema" z tvojega linka, nastavil EVR in filmi delujejo brez "štekanja" in obremenitve glavnega procesorja :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri player za mkv fajle (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 8410 (6735) | gibaj |
» | minimum za hd playback?Oddelek: Zvok in slika | 2297 (1613) | _Sajmon_ |
» | HD codec (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 17457 (10342) | GrimReaper |
» | Predvajanje 720p in 1080p posnetkovOddelek: Zvok in slika | 3646 (2885) | biasko |
» | Predvajanje in obdelava hd videaOddelek: Zvok in slika | 3297 (2462) | KoMar- |