Forum » Zvok in slika » 5.1 zvok na AV sprejemniku pri igrah
5.1 zvok na AV sprejemniku pri igrah
DeanSeruga ::
Pozdravljeni!
Imam problem pri igri, ki podpira 5.1 zvok (Call of Duty: Modern Warfare 2) ampak jaz nevem kako bi ga dobil na AV sprejemnik. Četudi v nastavitvah igre nastavim 5.1 zvok dobim samo 2 kanala. AV sprejemnik je Sony STR-DH700, ki je z računalnikom povezan preko S/PDIF izhoda. Osnovna plošča je ASUS p5q z zvočno kartico Realtek ALC1200 (8-kanalna High Definition Audio CODEC). Pri predvajanju filma pa se na komponenti normalno pojavi napis Dolby Digital in na displayu se označijo vsi zvočniki.
Prosim za pomoč! Hvala.
Imam problem pri igri, ki podpira 5.1 zvok (Call of Duty: Modern Warfare 2) ampak jaz nevem kako bi ga dobil na AV sprejemnik. Četudi v nastavitvah igre nastavim 5.1 zvok dobim samo 2 kanala. AV sprejemnik je Sony STR-DH700, ki je z računalnikom povezan preko S/PDIF izhoda. Osnovna plošča je ASUS p5q z zvočno kartico Realtek ALC1200 (8-kanalna High Definition Audio CODEC). Pri predvajanju filma pa se na komponenti normalno pojavi napis Dolby Digital in na displayu se označijo vsi zvočniki.
Prosim za pomoč! Hvala.
DeanSeruga ::
Pa ne obstaja nek program ki bi vsak zvok ki je na računalniku pretvoril v Dolby Digital al to tak ne gre pa imam jaz samo preveliko domišlijo?
XS!D3 ::
Za igre morš povezat useh 6 kanalov , če pa želiš preko optike, ti more pa zvočna podpirat DolbyDigital Live/DTS Connect, ker drugače gresta preko optike le dva kanala, tako ti pa komp zakodira vseh 6 kanalov v DolbyDigital oz. DTS.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Adapter iz optičnega izhoda na 5.1 RCA izhodOddelek: Zvok in slika | 2776 (2649) | Chessman |
» | Težave s konfiguracijo sistema 5.1Oddelek: Zvok in slika | 1812 (1664) | settler |
» | Razlika v kvaliteti zvoka med zvočnimi na digitalnem izhoduOddelek: Zvok in slika | 2044 (1865) | XS!D3 |
» | audigy + receiver (sp/dif)Oddelek: Strojna oprema | 1178 (1090) | gumby |
» | dolby digital zvocna?Oddelek: Zvok in slika | 1910 (1624) | matevzm |