Forum » Pomoč in nasveti » Potrebujem pomoc pri povezavi HDD,CDROM,CDRW!!
Potrebujem pomoc pri povezavi HDD,CDROM,CDRW!!
Pat_MaGroin ::
Zanima me sledece:
Imam Disk in vklopljen UDMA66. CDROM in CDRW. Na maticni plosci imam 2 IDE prikljucka. Kaksna je najboljsa kombinacija; DISK+CDROM, DISK+CDRW ali CDROM+CDRW? Zanimajo me vase izkusnje. V biosu vklopim UDMA66 in disk je UDMA66, CDROM UDMA33, CDRW pa PIO Mode.
Zdi se mi, da je najbolje imeti CDROM in CDRW na istem IDE, ker se disk ravna po najpocasnejsi enoti in zato je najbolje, da je sam?
Nekaj sem slisal da CDRWje ne mors snemat z vklopljenim UDMA? kako je s tem?
Hvala za nasvet!
P.S.: v bigbangu majo zanimivo ponudbo: 10 CDRjev Maxell za 2000 sit. Zraven dobis se 2 CDRWja Maxell. Mislim da eden v redni prodaji stane okoli 500 sit.
lp, Sebastijan
Imam Disk in vklopljen UDMA66. CDROM in CDRW. Na maticni plosci imam 2 IDE prikljucka. Kaksna je najboljsa kombinacija; DISK+CDROM, DISK+CDRW ali CDROM+CDRW? Zanimajo me vase izkusnje. V biosu vklopim UDMA66 in disk je UDMA66, CDROM UDMA33, CDRW pa PIO Mode.
Zdi se mi, da je najbolje imeti CDROM in CDRW na istem IDE, ker se disk ravna po najpocasnejsi enoti in zato je najbolje, da je sam?
Nekaj sem slisal da CDRWje ne mors snemat z vklopljenim UDMA? kako je s tem?
Hvala za nasvet!
P.S.: v bigbangu majo zanimivo ponudbo: 10 CDRjev Maxell za 2000 sit. Zraven dobis se 2 CDRWja Maxell. Mislim da eden v redni prodaji stane okoli 500 sit.
lp, Sebastijan
||_^_|| ::
najbolša kombinacija je da je disk sam pa CDRW+CDROM
jst mam tko narjen, kar se tiče pa snemanja CDRWjev z UDMA pa gre čist brez problemov, saj prmen
jst mam tko narjen, kar se tiče pa snemanja CDRWjev z UDMA pa gre čist brez problemov, saj prmen
Jst ::
ne bluzy ||_^_||!!
Kokr jst vem, pa kokr vse strani priporocajo je zelo NEpriporocljivo imeti cdrom+cdrw na istem kablu.
Jst mam disk+cdrom na istem kablu, cdrw pa posebej.
(to priporoca NERO, www.gamecopyworld.com, www.cd-rw.com, pa se kako stran bi se najdla...)
Kokr jst vem, pa kokr vse strani priporocajo je zelo NEpriporocljivo imeti cdrom+cdrw na istem kablu.
Jst mam disk+cdrom na istem kablu, cdrw pa posebej.
(to priporoca NERO, www.gamecopyworld.com, www.cd-rw.com, pa se kako stran bi se najdla...)
Cr00k ::
kdo pa prav da nebi delal...?...cd-rom + cd-rw ?!?!...delat bi mogl u vseh kombinacijah :))).....zdej ce |\|_^_|\|-u dobr dela cd-rom+cd-rw zakaj bi menu na disk+cd-rom ??:))...men ni jasn...
Skankulja ::
Nero burning rom ti vse lepo razloži. Če pečeš direkt iz cdja na cdr in sta oba na enmu kablu je to večja obremenitev za kanal (naenkrat piše in bere). No se mi zdi!
mojsterpeter ::
jst mam tut second master CD-RW, second slave pa CD-ROM, se pravi na istem kablu, dela še najhitrej, hkratnega kopiranja in burnanja pa ne uporabljam..
ill communication
||_^_|| ::
jst mam na istmu kanalu zato ker tko k Ancient nikol ne uporablam direkt presnemavanja ker to suxx ass:)
`DoC ::
Jst mam disk posebi na ide 1 cdrw pa cd-r pa na ide 2 pa laufa brez problema. Pa Nerota si ubod kr je zlo kul :)
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+
neo ::
Jaz pa imam cd-rom in cd-rw skupaj na enem kablu,prav tako pa imam oba diska tako narejena.eden ma pac jumpere na slave.Pri meni dela vse bp.Edino ko imam oba diska v compu (enega imam namrec narejenega tako da ga lahko okol nosim), se comp malo dlje zaganja.
Neo's
Stripy ::
Priporocljivo je le, da das CD RW na master, ampak ce ne snemas direktno s CD roma (kar se lahko zalostno konca) potem daj HD posebej.
bbobst ::
Jaz imam disk posebej ,CD-rom in CD-RW pa skupaj.Uporabljam Nero,pa niti enga CD-ja še nisem uniču zaradi tega.
miranpozar ::
Ti priporočam tako kot imam jaz... in glej no glej, kot ti je že večina zgoraj svetovala... disk sam, DVD in CDRW pa skupaj na istem kablu.
ATA standard pravi, da se na enem kanalu lahko v danem trenutku samo bere ali samo piše. Ampak ta trenutek je zelo zelo kratek (saj veš kako hitre so stvari v novih računalnikih), tako da je pripomba, da ne bo zadeva hkrati brala in pisala neumna! Mogoče opazna samo na kakšni stari 386ki, pa še tam bi šlo snemanje OK. Ne se ubadat s tem!
UDMA vklopi, ker ful pomaga. Če pa začne kaj nagajat zaradi tega (malo verjetno) pa ga nazaj izklopi.
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
ATA standard pravi, da se na enem kanalu lahko v danem trenutku samo bere ali samo piše. Ampak ta trenutek je zelo zelo kratek (saj veš kako hitre so stvari v novih računalnikih), tako da je pripomba, da ne bo zadeva hkrati brala in pisala neumna! Mogoče opazna samo na kakšni stari 386ki, pa še tam bi šlo snemanje OK. Ne se ubadat s tem!
UDMA vklopi, ker ful pomaga. Če pa začne kaj nagajat zaradi tega (malo verjetno) pa ga nazaj izklopi.
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priključitev dodatnega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1063 (894) | Gapi |
» | Povezava HD in CD,CDRWOddelek: Pomoč in nasveti | 1272 (1016) | Han |
» | BUFFER UNDERRUNOddelek: Pomoč in nasveti | 1528 (1205) | Kriko |
» | priklop pekačaOddelek: Pomoč in nasveti | 1431 (1252) | drofa |
» | Nasvet glede DVDOddelek: Pomoč in nasveti | 894 (774) | Sodom |