» »

"Oglasni zasloni"

"Oglasni zasloni"

alen1 ::

Pozdravljeni!
Zanima me, kako delujejo tej oglasni zasloni (ne vem kako se pravilno reče) takšni kot so naprimer v koloseju, ko se novice manjujejo in pa še po kakšnih ustanovah jih najdemo. Kakšni programi se uporabljajo za to?
Hvala.

5er--> ::

Po mojem je en filmček na repeat nastavljen. Brez večje znanosti.

mte ::

Temu se originalno reče Digital signage, kaj se za to uporabi je pa zelo odvisno potreb. Za zelo enostavne primere se da uporabit tudi filmček, ki je nastavljen na repeat, ampak z naraščanjem količine predvajalnikov, vrst vsebin (reklame, dinamične informacije z interneta ali od kje drugje, statične slike, filmčki, interaktivnost, ...) pa se zadeva zna hitro zakomplicirat.
Če gre za več lokacij, je smiselno uporabiti nek strežnik z namensko programsko opremo, napredni sistemi imajo možnost delanja urnikov, pogojno predvajanje (glede na lokacijo, čas, celo z raznimi senzorji), ...
En takih naprednih in skalabilnih sistemov je npr. Scala InfoChannel (http://www.scala.com).
lp

alen1 ::

Ja ja to iščem varijanto, ki jo je dal @mte. To sem imal v mislih strežnik in potem zadeva da laufa preko mreže v nekem lokalnem omrežju.

tomasDJ ::

Podobno rešitev trenutno razvijamo v našem podjetju, sicer je še v testni varjanti, če pa vas zanima kaj več me lahko kontaktirate na 041221944 (Tomaž).
LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Inštrumentalna glasba

Oddelek: Sedem umetnosti
372328 (338) TheBlueOne
»

Statistika predvajanja pesmi na rock radio

Oddelek: Sedem umetnosti
284588 (3501) AmokRun