» »

[Haskell] Zacetnisko vprasanje

[Haskell] Zacetnisko vprasanje

overlord_tm ::

Spravil sem se naprogramirat nek programcic v Haskellu, vendar sem naletel na problem.

Iz datoteke (100k vrstic CSV) je potrebno prebrati podatke, in to ne samo enkrat ampak dvakrat.

Sedaj me pa zanima, ali je v haskellu mozno enkrat prebrane podatke shraniti v kako strukturo, ki bi mi omogocala hitrejsi dostop ali zaradi funkcijske narave to ni mozno?

Zaenkrat znam samo naredit funkcijo, ki mi prebere cel fajl in izpise na stdout, ampat to traja in traja za 100k vrstic, tako da ce se iz teh podatkom spravim generirat drevo lahko traja kar lep cas :D

noraguta ::

Sedaj me pa zanima, ali je v haskellu mozno enkrat prebrane podatke shraniti v kako strukturo, ki bi mi omogocala hitrejsi dostop ali zaradi funkcijske narave to ni mozno?

Ni panike, nerediš svojo podatkovno strukturo, vrstice tokeniziraš s parsecom, pa mečeš vse skupaj naprimer v list.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Mavrik ()

Barcelinho ::

Bi mi lahko kdo pomagal pri tem Haskell programu? Narediti moram, da mi bo izračunalo odvod v poljubni točki! Namreč nimam pojma o programiranju v Haskell-u in bi potreboval samo ta delujoči program (nekje sem že dobil kodo, ki naj bi delovala, vendar mi vrže napako - the function main' is not defined in module main')

odvod funkcija tocka korak = odvodRezultat funkcija tocka (1.0/korak) 0
odvodRezultat funkcija tocka priblizek rezultat | otherwise = (funkcija(tocka + (priblizek/2)) - funkcija(tocka - (priblizek/2)))/priblizek

f1 x = 1
f2 x = x*x*x
f3 x = x * exp (x**2)

Hvala!!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadgradnja znanja v programiranju - kaj, kako

Oddelek: Programiranje
173695 (1741) 2f4u
»

Transducerji v funkcijskih jezikih

121706 (1706) Mavrik
»

Tipi v programskih jezikih

337882 (7132) AndrejO
»

E (matematična konstanta) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šola
15315922 (10386) Jst
»

S katerim programskim jezikom narediti prve korake v svet programiranja ? (strani: 1 2 )

616681 (5084) b

Več podobnih tem