Forum » Strojna oprema » ko "crkne" računalnik
ko "crkne" računalnik
luckaaa ::
Zdravo,
imam 2 leti in pol starega hp pavilion prenosnika, kateremu je kar naenkrat crknila baterija (dokončno). Od takrat naprej se mi je prenpsnik nenormalno pregreval, tudi ko je bil v mirovanju so ventilatorji ropotali. Sedaj po 2 mesecih pa je šel še celotni računalnik... Ko računalnik prižgem se v notranjosti nekaj zažene za kakšnih 5 sekund, potem pa se sliši le še neko tiho zadevo ki notri laufa. Ekran ne dela, lučke na tipkovnici pa gorijo.
Zanima me če lahko iz tega razberete kaj je crknlo (procesor, disk, napajalnik...)?
Rada bi namreč vedela če se ga sploh splača nositi na servis.
hvala
imam 2 leti in pol starega hp pavilion prenosnika, kateremu je kar naenkrat crknila baterija (dokončno). Od takrat naprej se mi je prenpsnik nenormalno pregreval, tudi ko je bil v mirovanju so ventilatorji ropotali. Sedaj po 2 mesecih pa je šel še celotni računalnik... Ko računalnik prižgem se v notranjosti nekaj zažene za kakšnih 5 sekund, potem pa se sliši le še neko tiho zadevo ki notri laufa. Ekran ne dela, lučke na tipkovnici pa gorijo.
Zanima me če lahko iz tega razberete kaj je crknlo (procesor, disk, napajalnik...)?
Rada bi namreč vedela če se ga sploh splača nositi na servis.
hvala
Steinkauz ::
2 leti star prenosnik se ne splača na servis vozit. Ko se ti je pregreval je bil verjetno nabral prah, s časom pa se pregrete komponente crknile.
Vsaj po mojem mnenju je kej tazga.
Vsaj po mojem mnenju je kej tazga.
MIHAc27 ::
Steinkauz je kar zadel po moje. Lahko probaš odstranit tipkovnico kar je ponavadi najlažje in vidiš če je notri zaprašeno.
Na servis pa dvomim da se splača nosit.
Na servis pa dvomim da se splača nosit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čudna okvara prenosnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1275 (758) | hojnikb |
» | Prenosnik - kupjen iz druge roke se izklapljaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1696 (1362) | CCfly |
» | Comp -- Noče se zbudit :((Oddelek: Pomoč in nasveti | 1142 (976) | T0RN4D0 |
» | Pozna kdo koga...Oddelek: Pomoč in nasveti | 999 (805) | Brane2 |
» | CDRW sranjeOddelek: Pomoč in nasveti | 949 (759) | SpiDEr8 |