Forum » Pomoč in nasveti » Laptop Toshiba in slušalke
Laptop Toshiba in slušalke
SimplD ::
Imam laptop Toshiba Satellite L40-139. Pred časom sem si naložil na laptop Windows 7 in vse dela brez težav, OS je dobil vse gonilnike, itd. Je pa ena majhna stvarca, ki me malo jezi. Namreč, Windows 7 ne zazna, ko v audio jack vtaknem slušalke (za informacijo: zvok iz vgrajenih zvočnikov dela). Poskusil sem že z driverji z uradne strani (za Windows Visto, ker za Windows 7 jih ali ne najdem ali pa jih sploh ni). Driverji so se sicer updejtali, a je še vedno isto. Sprašujem pa, če imam sploh še kako drugo možnost, saj delujoč audio jack nujno rabim. Upam, da mi ne bo spet treba presedlati na Visto. Za pomoč se že vnaprej zahvaljujem.
huek111 ::
Ziher laufa samo potrudi se v nastavitvah od zvočne. Tut mene je na namiznem računalniku z realtek-ovo zvočno zajebavalo vendar je šlo!(mislim da sem moral obkljukati "onemogoči zaznavanje priklopa na sprednji plošči",kar se mi je zdelo malo čudno).
Ne vem kako je to pri tvojem laptopu, zato ti kaj več ne morem napisati!
Ne vem kako je to pri tvojem laptopu, zato ti kaj več ne morem napisati!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: huek111 ()
c00L3r ::
Meni na podoben način ni delal vhod za mikrofon na prenosniku, potem ko sem namestil Windows 7. Ko sem dal gor uradnje gonilnike iz Realtek-ove strani zdaj dela. Poglej katero zvočno imaš in pojdi na stran proizvajalca te kartice. Ko boš namestil gonilnik, ga ne prepiši s tistim iz Windows Update.
Problem je v tem, da dvomim, da je na zvočni kako čipovje od Realteka. Sem za vsak slučaj probu namestit Realtekov gonilnik, a ni šlo (pač napisal je, da ne dobi tapravega hardvera). Kot sem ugotovil, je zvočna od Analog Devices, AD1986A. Ugotovil sem tudi, da rabi SoundMax (karkol je že to). Preden sem komp formatiral, sem naredil še seznam instaliranih programov v Visti in ugotovil, da že prej nisem imel Realtekovega softwara gor, oz. sm ga imel le za mrežno kartico. Upam, da to kaj pomaga, da skupaj najdemo tiste taprave driverje, ki bodo vse skupi pognal.
Nevermind, sem že porihtu. Stvar je bla V tem, da sem moral novejšo različico driverjev naložitI. Stvar ni šla skos z inštalerjem, zato nisem tega naredil prej. Ko pa sem vse, kar je znotraj inštalerja blo, razpakiral in ročno poiskal in updejtal driver, je povleklo. Srečen sem. Hvala za pomoč vseeno.
LP.
LP.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tronote m85 zvokOddelek: Zvok in slika | 8203 (2392) | simongrega |
» | Problem z Genius 5.1 surround zvočnikiOddelek: Zvok in slika | 5520 (3870) | fulgur |
» | Windows 7 - problem z zvokomOddelek: Pomoč in nasveti | 6871 (4580) | Mikec17 |
» | windows 7 audio driveriOddelek: Operacijski sistemi | 5072 (3714) | skyspy |
» | Ni mogoča instalacija driverjev na HP nx7300Oddelek: Operacijski sistemi | 8679 (5128) | d4rko |