» »

Nekaj vprašanj ... html/css

Nekaj vprašanj ... html/css

aco111 ::

No mene zanima naslednje:
- Ko se spletna stran odpre, da vpišeš, naprimer katere slike (rečmo za tipke), da takoj presname, da ko greš na hover pri drugi sliki, da že ma na voljo, da ne presnemava komaj takrat.
- Ko se stran zapusti, ali pa po določenem času po ne uporabi strani, da se zbrišejo cookie-ji strani.

Lahko tudi kaka skripta, ni problem :D

Upam da razumete.

Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)

680x0 ::

aco111 ::

Don't worry be happy :)

HardFu ::

Tole so banalne zadeve in za njih uporabljat javascript je... amatersko in brezveze

1. Uporabi CSS sprites.
2. Iztek (expire) piskotkov se ponavadi uporabi v isti "sapi" kot njih nastavitev, torej ko pises aplikacijo v php naprimer, takoj ko cookie aktiviras mu takoj nastavis expiration date
http://codeable.io

680x0 ::

1.) Acotova zahteva je bila, da se slika preloada - naloži še predno gre z miško čez - tega pa tvoja rešitev samo s CSSjem ne omogoča.
2.) Odvisno kje potrebuješ piškotke, če jih potrebuješ na strani klienta, uporabljaš JavaScript. To ni amatersko, kvečjemmu nasprotno, vedno več kode se seli na stran klienta.

HardFu ::

1 - ne drzi - ce mas naprimer ozadja gumbov v enem spritu, in njihove hover variante prav tako v istem spritu, potem se ta nalozi skupaj s stranjo
2 - namen piskotkov je vsebovanje dolocenih informacij, ki jih browser shrani med sejo, torej so pri klientu v vsakem primeru

Imas pa prav da se koda seli k klientu, ampak ne v tej obliki, kot ti razumes, poudarek je na shranjevanju staticnih vsebin preko ETagov ali Expires headerjev, tako da se staticne vsebine shranjujejo v cache. V te namene uporabljat javascript je bolj tako... Plus to da moras vedno gledati na graceful degradation (no ni nujno, vsekakor pa zazeljeno), se pravi da vse to deluje, ce v brskalniku izklopim JS.
http://codeable.io

680x0 ::

1.) Imaš prav, CSS sprites tehnika deluje, včeraj sem prehitro sprobal zadevo in si rezultate narobe interpretiral.
2.) Nisem mel v mislih tega, pač pa razvoj spleta v smeri, da se ne bo nalagalo novih strani, ampak obstoječo spreminjalo z JavaScriptom in asinhronimi zahtevki na web servise, torej strežnik generira le še vsebino v nekih XML datotekah, klient pa poskrbi za primeren prikaz te vsebine.
Uporaba kukijev na strani klienta je pa uporabna za prenašanje state-a kakih manj pomembnih stvari med posameznimi stranmi, npr. stanja raztegljivega menija ala http://www.dynamicdrive.com/dynamicinde... - state takega menija nima smisla shranjevat na strežnik vsakič, ko uporabnik kam klikne, če pa slučajno ne podpira JS, pa tudi ni večjega problema.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Java] razlaga kode

Oddelek: Programiranje
101951 (1537) Sergio
»

Je Safari res najhitrejši brskalnik?

Oddelek: Novice / Brskalniki
217462 (4669) Kenpachi
»

[javascript] cue sheet

Oddelek: Programiranje
91386 (1244) mmmato

Ogromen zaslužek z Google Adsensom

Oddelek: Izdelava spletišč
122457 (2017) Tody
»

Izdelovalci nasilnih in "odraslih" iger v težavah?

Oddelek: Novice / Igre
103839 (3268) BigWhale

Več podobnih tem