» »

[javascript] cue sheet

[javascript] cue sheet

mmmato ::

Najprej link: cue @ wki

Spravu sem se narest en program v javascriptu, ki iz trackliste naredi .cue file.
Zaenkrat imam tole, sicer vse skup nič ker sploh ne vem kje bi se lotu, z j.scriptom se šele par mesecev ukvarjam na faxu.

Torej, rad bi naredil tako, da program v vsaki vrstici v določenem stolpcu prebere "artist". Npr., artist prebere v vsaki vrstici od 3. naprej, od 5. znaka v vrstici do vezaja. Temu textu pripopa text PERFORMER, in podobno naredi za TITLE. No, tukaj se zatakne, kako to naredim?

Druga stvar je seštevanje časov trajanja komada (na tracklistah so ponavadi časi za vsak komad posebej, za INDEX v .cue pa rabim seštevke). Kako naj nardim, da bo program pravilno sešteval minute in sekunde, katere loči dvopičje?

za začetek bo dost.
  • spremenilo: snow ()

BTW, a kdo ve za kašn free hosting z ftp dostopom, ker tole uplaodanje v browserju je precej zamudno

snow ::

Zdravo!

Za testiranje javascript ne potrebuješ datoteke na serverju, ampak lahko zaganjaš kar lokalno datoteko (na tvojem disku) v svojem browserju. Javascript je client-side jezik.

Kar se tiče časa, bi si jaz vsako cifro pretvoril v sekunde in jo prišteval k enemu skupnemu času. Nato pa ko bi želel izpisati v cue pa bi pretvoril v hh::mm::ss format.

Sem popravil naslov v skladu s PREBERI ME: označevanje topicov v oddelku programiranje. V prihodnje ko odpiraš teme, prosim, da upoštevaš ta pravila.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Za testiranje javascript ne potrebuješ datoteke na serverju, ampak lahko zaganjaš kar lokalno datoteko (na tvojem disku) v svojem browserju. Javascript je client-side jezik.

LOL, na server sem dal da lahko file tudi drugi pogledate, namesto da bi source kopiral na forum

Nobenega odziva, a se vam res zdi tko brezveze? Rabim samo namig, kako naj v vnešenem textu prebiram posamezne postavke, ki se začnejo z določenim zaporednim znakom v vrstici.

snow ::

2 sekundi googla:

var b = 'I am a JavaScript hacker.'
document.write(b.charAt(5))

edit: Še link.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: snow ()

tnx

Tale vikend sem se še malo posvetil temu programu. Mal za zajebancijo, mal za res.
klik

Zdele vidim da v IEju ne dela dobr. V operi je v redu, FFja trenutno nimam instaliranga da bi probu

Tudi v FF ni v redu.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razlika med JavaScript in php

Oddelek: Izdelava spletišč
254326 (3356) technolog
»

Sprememba končnic

Oddelek: Pomoč in nasveti