Forum » Pomoč in nasveti » Word pomoč
Word pomoč
skladisce ::
Me je zmanjkalo v Word-u.
Spodaj v linku priloženo datoteko sem skonvertiral iz PDF v DOC. Gre za anketo, ki bo priložena diplomski nalogi pod priloge. Sedaj bi rad zadevo pripravil v wordu tako, da bi spremenil oz. nastavil robove strani po navodilih 3cm levo, zgoraj 2cm... pa mi nikakor ne uspe.
Prosim za vašo pomoč. Vsak namig več kot dobrodošel. Hvala.
ogled datoteke
Spodaj v linku priloženo datoteko sem skonvertiral iz PDF v DOC. Gre za anketo, ki bo priložena diplomski nalogi pod priloge. Sedaj bi rad zadevo pripravil v wordu tako, da bi spremenil oz. nastavil robove strani po navodilih 3cm levo, zgoraj 2cm... pa mi nikakor ne uspe.
Prosim za vašo pomoč. Vsak namig več kot dobrodošel. Hvala.
ogled datoteke
jernejp ::
Jaz bi PDF rasteriral v Photoshopu v eni OK resoluciji cca 300dpi
nato bi morebitne bele robe odrezal, nato bi zadevo shranil kot JPG in vstavil v Word dokument, ki ima OK nastavitve... Nato se morebiti poigraš še z višino...
nato bi morebitne bele robe odrezal, nato bi zadevo shranil kot JPG in vstavil v Word dokument, ki ima OK nastavitve... Nato se morebiti poigraš še z višino...
dfajt ::
1. Ozadje je slika, zato je fiksno prilagojeno strani (pomanjšaš ga tako kot sliko - z klikom na desni rob).
2. Tekst je izdelan izredno mešano - na prvi strani so prve tri vrstice napisane normalno, dalje pa imaš stolpce (to se lepo vidi zgoraj po ravnilu). In da je zadeva še bolj zakomplicirana, so stolpci različni za praktično vsako vrstico.
Moj predlog je, da poskusiš kakšen drug OCR program (FineReader je svoje čase delal čudeže s takšnimi stranmi) ali pa enostavno pretipkaš tekst, saj se lahko s samim oblikovanjem tega besedila ukvarjaš precej več časa, kot bi ga porabil za pretipkavanje (narediš novo tabelo in copy/paste).
2. Tekst je izdelan izredno mešano - na prvi strani so prve tri vrstice napisane normalno, dalje pa imaš stolpce (to se lepo vidi zgoraj po ravnilu). In da je zadeva še bolj zakomplicirana, so stolpci različni za praktično vsako vrstico.
Moj predlog je, da poskusiš kakšen drug OCR program (FineReader je svoje čase delal čudeže s takšnimi stranmi) ali pa enostavno pretipkaš tekst, saj se lahko s samim oblikovanjem tega besedila ukvarjaš precej več časa, kot bi ga porabil za pretipkavanje (narediš novo tabelo in copy/paste).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sinhronizacija podatkov iz Excela v WordOddelek: Programska oprema | 3132 (2671) | jukoz |
» | Zakaj obojestranska poravnava besedila v diplomski nalogi?Oddelek: Loža | 9514 (7817) | moj_nick |
» | Excel - seštevanje vrednosti brez upoštevanja besedilaOddelek: Pomoč in nasveti | 7740 (7385) | arnecan1 |
» | Publikacija v pdf iz Worda in CorelaOddelek: Programska oprema | 880 (755) | primus1024 |
» | Word - nujno rabim pomoč!Oddelek: Programska oprema | 6601 (6374) | SanAndreas |