Forum » Strojna oprema » HD5770 problem
HD5770 problem
kmxkmx ::
Lep pozdrav!
Imam problem z svojo novo kupljeno grafično. Ko je ta pod obremenitvijo, ni nobenih problemov. Lahko laufam špile in benchmarke in nikoli ne zataji.
Ko pa je računalnik na desktopu v idle, pa se dostikrat na ekranu pojavijo artefakti in comp freezne. Opazil sem, da imam ponavadi v odzadju odprto mozzilo, ampak mislim, da to ne bi smel biti problem.
Moja konfiguracija:
Core I5 i-750
Gigabyte p55-ud3
2x2gb 1333mhz ddr3
500gb disk seagate
Powercolor HD5770
530W Be-quiet Pure Power
Windows 7 ultimate 64-bit
catalyst 9.11
Računalnik ni navit. In sprobal sem tudi starejše driverje pa ni razlike.
Če ima kdo kako idejo, bom zelo hvaležen kakega nasveta.
Imam problem z svojo novo kupljeno grafično. Ko je ta pod obremenitvijo, ni nobenih problemov. Lahko laufam špile in benchmarke in nikoli ne zataji.
Ko pa je računalnik na desktopu v idle, pa se dostikrat na ekranu pojavijo artefakti in comp freezne. Opazil sem, da imam ponavadi v odzadju odprto mozzilo, ampak mislim, da to ne bi smel biti problem.
Moja konfiguracija:
Core I5 i-750
Gigabyte p55-ud3
2x2gb 1333mhz ddr3
500gb disk seagate
Powercolor HD5770
530W Be-quiet Pure Power
Windows 7 ultimate 64-bit
catalyst 9.11
Računalnik ni navit. In sprobal sem tudi starejše driverje pa ni razlike.
Če ima kdo kako idejo, bom zelo hvaležen kakega nasveta.
Sem posodobil driverje pa ni razlike. Mislim pa, da sem našel problem. Ko je grafa spustila frekvence na 157mhz-gpu in 300mhz-ram takrat je začela zmrzovati.
V catalystu sem si uredil profil tako, da nikoli ne gre na tako nizke frekvence ampak na najmanj 600mhz-gpu in 1200mhz-ram.
Zdaj mi dela že tri dni brez kakih problemov.
V catalystu sem si uredil profil tako, da nikoli ne gre na tako nizke frekvence ampak na najmanj 600mhz-gpu in 1200mhz-ram.
Zdaj mi dela že tri dni brez kakih problemov.
Valvoline ::
Prenizka napetost GPU v idlu. Težava je verjetno v biosu. Boš mogu bios predelat z RBE,ali poišči če je novejši bios za grafo iz proizvajalčeve strani.
kurjač ::
Da ne bi res slučajno. Nes nazaj odkoder je kartica prišla in vzam tako ki dela. Že to je ogromno, da prodajalcu ali serviserju poveš kako do napake pride. Fleša al pa zafleša naj kar sam!
klinker ::
Da ne bi res slučajno. Nes nazaj odkoder je kartica prišla in vzam tako ki dela. Že to je ogromno, da prodajalcu ali serviserju poveš kako do napake pride. Fleša al pa zafleša naj kar sam!
+1
V avstriji (DiTech) je kupljena. Tam so kar vredu glede garancije. Ampak mislim da nebom nazaj nesel, ker zdaj deluje.
Pač nebom koristil Powerplay-a. Teh nekaj vatov več porabe v idlu me tudi nebo pobralo.
Pač nebom koristil Powerplay-a. Teh nekaj vatov več porabe v idlu me tudi nebo pobralo.
particle ::
Če si nekaj kupil, imaš pravico da tudi koristiš vse kar ti stvar ponuja. Nesi nazaj ...
Kforge ::
si bom tole temo sposodil,da vas vprašam če lahko prez kakršnih koli težam frekvence v catalys control centru dvignem do konca?Nekje sem prebral da je grafična dejansko sposobna višjih frekvenc kot jih catalys omogoča,pa bi vseen preveril če je to res.
lp
lp
reptilia ::
pomoje je problem v win7 64bit, ker meni dela isto mam pa 8600gt.
sam men to dela tut pri obrementivah oz črtaj to... pri obremenitvi dobim blue screen.. prvo sem mislu da mi je šla grafika v večna lovišča pa sem menju grafiko za 6600gt pa za 4890 pa pri obeh isti k.
razn če je plata šla kar pa močno dvomim oz upam :D
sam men to dela tut pri obrementivah oz črtaj to... pri obremenitvi dobim blue screen.. prvo sem mislu da mi je šla grafika v večna lovišča pa sem menju grafiko za 6600gt pa za 4890 pa pri obeh isti k.
razn če je plata šla kar pa močno dvomim oz upam :D
Forgive your enemies, but never forget their names.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: reptilia ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | težava: navijanje HD4770Oddelek: Navijanje | 1894 (1518) | Pyr0Beast |
» | NE-navijanje leadtek 7600gtOddelek: Navijanje | 1222 (1133) | Urajmal |
» | Navijanje Radeona X800 PRO 256MBOddelek: Navijanje | 1330 (879) | gpavlo |
» | ASUS 9600XT navijanjeOddelek: Navijanje | 1692 (1052) | mamamia |
» | PowerMagic Radeon 9000 probljem spljoh in ohOddelek: Pomoč in nasveti | 848 (727) | TribesMan |