Forum » Pomoč in nasveti » PROBlem: athlon 1200 in maxtor 40GB 7200 - zmrzne
PROBlem: athlon 1200 in maxtor 40GB 7200 - zmrzne
mylos ::
Na sistemu sem zamenjal procesor in disk. V matično ploščo MSI K7T PRO-2A sem vstavil nov 1200MHz AMD in nov disk maxtor 40Gb 7200rpm. Ko sem vse to vtaknil v sistem, ga zagnal, po par sekundah sistem zmrzne. Ne pridei niti tako daleč, da bi prišel do tega, da bi disk prvič formatiral. Kar naenkrat sistem zmrzne. Včasih hočem iti v BIOS, pa tudi v BIOS-u kar zmrzne.
Na disk sem dal zelo dober cooler (sicer pa še moram namazati termalno pasto). Maxtora 40Gb sem lepo priklopil z ATA66 kablom. Jumper je na master. Cmos sem nastavil na factory default, AGP na 2x. Vendar še vedno isto. Če ve kdo, kje je problem, bi prosil za nasvet. Ali ta problem dela disk ali procesor?
Na disk sem dal zelo dober cooler (sicer pa še moram namazati termalno pasto). Maxtora 40Gb sem lepo priklopil z ATA66 kablom. Jumper je na master. Cmos sem nastavil na factory default, AGP na 2x. Vendar še vedno isto. Če ve kdo, kje je problem, bi prosil za nasvet. Ali ta problem dela disk ali procesor?
Kar mačka SKOTI, to MOUSE lovi.
dr.J ::
Daj noter star disk in če bo še naprej isto, je kriv procesor.
Kako pa je s FSBjem? A se še da kje dobiti novega Athlona 1200, ki dela na 100 MHz FSB?
Kako pa je s FSBjem? A se še da kje dobiti novega Athlona 1200, ki dela na 100 MHz FSB?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dr.J ()
mylos ::
Procesor je v redu. Sem ga že namazal s termalno pasto. Kriv je bil napajalnik, ki je bil samo 200W, sedaj pa bom nabavil 300W. Hvala bogu, da sem še pravi čas to ugotovil, če ne bi mi ta nihanja v napetosti lahko uničila računalnik. Sedaj mislim, da bi ga 300W napajalnik moral normalno poganjati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sistem zmrzuje (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4975 (4240) | karjolca |
» | Problemček s hlajenjem i7 920 CPEOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1938 (1533) | TOP |
» | Moj vrli Radeon 9600 xt in vprašanjaOddelek: Strojna oprema | 1770 (1364) | Tac20 |
» | Zamrzovanje 1600 XP+Oddelek: Pomoč in nasveti | 794 (643) | black block |
» | Temperatura duron1000Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1731 (1362) | krucymucy |