Forum » Kaj kupiti » TV-TUNER
TV-TUNER
Dalmatinc ::
Sedaj pa vprašanje za vse lastnike TV-tunerjev, ali poznavalce le teh.
V tem tednu bom nabavil TV-tuner (čimprej) pa me zanima kerga svetujete.
Mogu bi pa met naslednje lastnosti pa če slučajno poznate tkšnega:
-daljinec
-radijo (je zelo priporočljivo, a ni nujno)
- lepo sliko
-solidno programje
-možnost, nevem kako se temu reče, da naprimer go špilaš karte gledaš v zgornem oknu pomanjšano televizijo
-cena naj nebi korenito presegla 16.000 SIT
Hvala
V tem tednu bom nabavil TV-tuner (čimprej) pa me zanima kerga svetujete.
Mogu bi pa met naslednje lastnosti pa če slučajno poznate tkšnega:
-daljinec
-radijo (je zelo priporočljivo, a ni nujno)
- lepo sliko
-solidno programje
-možnost, nevem kako se temu reče, da naprimer go špilaš karte gledaš v zgornem oknu pomanjšano televizijo
-cena naj nebi korenito presegla 16.000 SIT
Hvala
R@C@ ::
Edini, ki zna dokaj kvalitetno pretvoriti analogni signal v comp, je ATI, druga alternativa je pa Guilemont! Ne kupuj drugih svinjarij, kot sem jast npr. Ladtekoveka TV2000, ker sem ga v enem tednu mogu zamenjat za procesor.
Je pa res da ma fotr Flyvideo in mu tud zlo dobro seka.
Je pa res da ma fotr Flyvideo in mu tud zlo dobro seka.
Webmojster ::
Flyvideo 98' - Mam to zadevo hmmm ... gledanje programov je ok, lahko mas full screen, lahko si pomanjsas na samo en majhen kvadrat, tak da lahko pises kaj poleg ko gledas tv. Lahko tud (teoreticno) zajemas video, ampak ni bogvekaj! Cena kartice je ene 16K. Dobis tud daljinca poleg, ki je kar ok. Masino bos nucal eno dobro .. tak ene pentium 350+ . Mogoce bos htel tud kdaj dekodirat kake kanale (ovi SCT na beogradu), samo ti s to kartico ne bo ratalo. Tak ti povem, raje si nabavi eno malo boljso stvar (22 tisoc +), pa naj bo externa .. (ni ti treba vedno prizgat racunalnika, da bi gledal tv), pa pazi da bo cip na kartici 848 (za dekodiranje kanalov), pa ce bos kupoval ATI-je, pazi, da bo tak cip gor. No to je vse kaj jaz vem o tv karticah. Cu
Webmojster hvala; ampak jst rabim interno; ker so maje exsterne sux.
Aja, pa Gulimotove pridejo šele naslednji teden v Mlacoma
Aja, pa Gulimotove pridejo šele naslednji teden v Mlacoma
Ribicija ::
Pinnacle PCTV je ful cool. Ma ful dobro sliko daljinca pa dober software. Cena pa je tudi nekje 18 kSIT. Ali pa PCTV pro cca. 28 kSIT ta ma paše radio.
lp
lp
Trdi ::
Moj je bil 15 cukov z daljincem in radijem pa sem z njim zelo zadovoljen. Zlo dobra slika (z anteno seveda) snemas lahko... Sam se ne spomnim firme. Bom pogledal pa napisal. Nic znanega, je pa dobil kar nekaj nagrad za najboljse razmerje cena-kakovost.
Trdota d.o.o.
R@C@ ::
Ja tko kot sem rekel....pa da ne boš mislil da zagovarjam ATI-ja ker ga mam - NIMAM GA. Samo po vseh testiranjih in razglabljanjih sem zasledil da sta edino ATI in Guilemont stručkota za Analogni signal.
Pa še nekaj. Če maš kabelski internet, ne kupuj kartice z radijem, ker najdeš vse vesoljne radije na spletu!
Pa še nekaj. Če maš kabelski internet, ne kupuj kartice z radijem, ker najdeš vse vesoljne radije na spletu!
Binji ::
Jst mam tudi Flyvideo 98 in mi dela cist ql. Gledam ga pomanjsanga lih zdej, ma radiota in daljinc. Dobil sm ga pa za 10 cuku
matevzm ::
Brooktree je ime firme, ki je delala cipe za te kartice. Skoraj vsi brez izjeme so narejeni po istem kopitu, razlikujejo se po vrsti tunerja (Philips, LG, Temic in njihovi kompatibilni kloni). Serija cipov se je zacela z bt848, nadaljevala z bt878, zadnja reinkarnacija je bt878a. Cip ima trenutno komercialno ime Conexant Fusion (Conexant je kupil Brooktree od Rockwella, ki ga je kupil prej).
Ne vem kako je pri ATIju in Pinnaclu, pri drugih proizvajalcih je prilozeni sw tako zalosten, da ga srecni lastnik lahko mirno vrze v kos. Instaliras samo driverje, nato pa uporabis bTV (lepo dela, dober teletext, lepsi od komercialnih programov) ali dTV (najboljsa slika, ce podpira kartico, dela deinterlace slike, pogoste tezave z inicializacijo zvoka). Poglej si site proizvajalcev za driverje, site bTV in dTV in se odloci.
Ne vem kako je pri ATIju in Pinnaclu, pri drugih proizvajalcih je prilozeni sw tako zalosten, da ga srecni lastnik lahko mirno vrze v kos. Instaliras samo driverje, nato pa uporabis bTV (lepo dela, dober teletext, lepsi od komercialnih programov) ali dTV (najboljsa slika, ce podpira kartico, dela deinterlace slike, pogoste tezave z inicializacijo zvoka). Poglej si site proizvajalcev za driverje, site bTV in dTV in se odloci.
Trdi ::
Se mi zdi, da je moj phillipsov, nisem pa preprican. Kupil sem ga v ... hm a je megahit al kaj, u taki cudni zgradbi u lj?
Trdota d.o.o.
Philips je verjetno samo tip tunerja na kartici (Philips oz kompatibilni). Tista cudna hisa v Ljubljani nedalec od BTCja je MegaHit ki ima Askey in Zoltrix kartice.
Jst sem se odloču za Gillmonta , ki ga pri mlcomu dobijo v petek, kaj pravte na to zadevo
Jinxy ::
Jest mislim, da bi nam vsem olajšali delo in tele debate, če bi kdo naredu kakšen test TV Tunerjev....Vsi testirajo samo CPU-je, diske, grafične, ipd, tunerjev pa noben :(
Slo-Tech crew, a bo kej?
Slo-Tech crew, a bo kej?
Bajo1 ::
Se strinjam, res bi blo fajn če bi na slotechu naredl en orenk test aktualnih TV-tunerjev, ker tud sam premišljujem, da bi si enga omislu. Obvezno pa mora bit poleg kvalitete slike, driverjev itd. v testu opisano tudi kako so se tunerji obnesli pri dekodiranju kabelskih programov in natančen postopek odkodiranja.
huelz ::
mam zoltrixovga tv genie, ma dalinca, edin kar je, da mi ne dela :). sem meu na servisu, so mi dal novga, pa spet ni delov. morm sprobat, k men se zdi da mam kabl zanc (un koaksialc, kt gre iz tunerja na tv oz video). drgac pa dela cist lepo, cena pa je men se zdi 17k sit. aja, pa se z dalincem lohk pc ugasnes.
ZA VSE TISTE PA LINK NA STRAN KJER JE TEST TV TUNERJEV (vecino njih)
na tejle strani nekje
ZA VSE TISTE PA LINK NA STRAN KJER JE TEST TV TUNERJEV (vecino njih)
na tejle strani nekje
blue96 ::
jest mam zoltrix tv-radio kartico. sicer je bla relativno poceni (17500 sit, pred enim letom), ima dalinc, ra, tv, capturing, ampak ima zastarele programe. tudi na njihovi strani ni nic novih programckov in novosti. sploh je pa tv okno sive barve in komplet nezanimivo. kupi nekaj od ati-ja.
.
dTV podpira oba Zoltrix, vrzi stran originalni soft (vzemi samo gonilnike, pa se te lahko najdes druge) in uporabi dTV.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ker majster ma izkušnje z tunerji??Oddelek: Zvok in slika | 1291 (1123) | matevzm |
» | PC TV kartice - kvaliteta slike?Oddelek: Zvok in slika | 2422 (1938) | PIII850 |
» | Odkodiranje TV programovOddelek: Zvok in slika | 7967 (7105) | mojsterpeter |
» | FlyVideo Software?Oddelek: Zvok in slika | 1314 (1105) | Simko |
» | Guillemot TV Video 3Oddelek: Kaj kupiti | 1493 (1292) | alien-w |