Forum » Pomoč in nasveti » Problem z monitorjem
Problem z monitorjem
Cufko ::
V soboto se mi je zgodila prav nenavadna reč. Igral sem WoW in mi je kar naenkrat vse skup zamrznilo, na ekranu pa so bile čudne črte. Ok, sem resetiral in pri logotipu Windows so ble neke čudne črtice, ko so se pa Windows naložili je blo pa vse ok, dokler mi čez neki minut ni spet stvar zamrznila in se pokazale črte na monitorju.
PC sem ugasnil in ga prižgal čez neki minut in je vse delal normalno, po ene 10 min mi je pa monitor spez zamrznil (nisem nič igral, samo na desktopu sm mel skoz).
Monitor sem probal na drugem PCju in dela normalno skoz, tud po več ur. PC sem pa dal na servis, ampak sem včeri zvedu, da ga je serviser sprobaval vsak dan po nekaj ur, vse možne resolucije, ampak se ni nič zgodil. Torej hardware in grafična delujejo normalno.
Kje bi lahko bil problem? Jst osebno sumim na software monitorja, ki se zgleda tebe s softwareom mojga PCja, verjetno zarad nekaj zadnjih Win updejtov.
Mam pa Win Home Edition, SP3 in vsi nujni updejti. Monitor je pa SONY SDM-X75F. PC je pa Intel Core 2 Duo E8400, 320GB, 4GB RAM, Nvidia 8800 GTS, napajalnik Tagan 500W, več informacij pa žal ne morem dati, ker je PC še vedno na servisu.
PC sem ugasnil in ga prižgal čez neki minut in je vse delal normalno, po ene 10 min mi je pa monitor spez zamrznil (nisem nič igral, samo na desktopu sm mel skoz).
Monitor sem probal na drugem PCju in dela normalno skoz, tud po več ur. PC sem pa dal na servis, ampak sem včeri zvedu, da ga je serviser sprobaval vsak dan po nekaj ur, vse možne resolucije, ampak se ni nič zgodil. Torej hardware in grafična delujejo normalno.
Kje bi lahko bil problem? Jst osebno sumim na software monitorja, ki se zgleda tebe s softwareom mojga PCja, verjetno zarad nekaj zadnjih Win updejtov.
Mam pa Win Home Edition, SP3 in vsi nujni updejti. Monitor je pa SONY SDM-X75F. PC je pa Intel Core 2 Duo E8400, 320GB, 4GB RAM, Nvidia 8800 GTS, napajalnik Tagan 500W, več informacij pa žal ne morem dati, ker je PC še vedno na servisu.
- spremenil: Cufko ()
st0jko ::
software monitorja
Sicer pa to rahlo smrdi po pokvarjeni grafični. Lahko je pa seveda tudi marsikaj drugega(RAM...).
Ko dobiš računalnik nazaj, in če bo še vedno "jebal" , probaj driverje updejtat in fajn očistit računalnik(grafično) prahu. Če nebo pomagalo pa stestiraj ram in procesor. Če imaš kaj navito odvij.
keks?
Cufko ::
Nič nimam navito in tud RAM mam 2x2GB. Če meni po parih minutah zablokira, zakaj potem serviserju ni po večih urah testiranja???
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WHEA UNCORRECTABLE ERROR (ntoskrnl.exe)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1871 (1452) | filip007 |
» | 'freezanje' celega računalnika (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12193 (10218) | FlameZY |
» | Nakljucno resetiranje racunalnika (asus p45, hd 4870...)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2163 (1318) | Mordecai |
» | [težka tema] računalnik zmrzujeOddelek: Pomoč in nasveti | 1862 (1554) | solatko |
» | Previsoka temperatura, ali pokvarjena matična?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1855 (1692) | Vlady |