Forum » Elektrotehnika in elektronika » Odspajkovanje Mikroprocesorja
Odspajkovanje Mikroprocesorja
mak1 ::
Živjo !
Imam sledeče vprašanje! In sicer.
Kako se lotevate odspajkovanja procesorja iz tiskanega vezja !? Poznam odspajkovalno pletenico in podobno, vendar nočem poškodovati vezja in nogic procesorja. Ali so na forumu kje informacije kako to narediti kvalitetno ?
LP
mak1
Imam sledeče vprašanje! In sicer.
Kako se lotevate odspajkovanja procesorja iz tiskanega vezja !? Poznam odspajkovalno pletenico in podobno, vendar nočem poškodovati vezja in nogic procesorja. Ali so na forumu kje informacije kako to narediti kvalitetno ?
LP
mak1
icek ::
Najbolj pomembno vprašanje tukaj je, v kakšnem ohišju je čip. če gre za kakšna SO/SOP/TSSOP...se jih da tako, da vse pine zaliješ s cinom in enakomerno zagreješ. Pri QFP to ne gre več tako enostavno. Je potreben spajkalnik na vroč zrak. BGA so še večji problem.
S odspajkovalno pletenico ne boš naredil ničesar, razen po odlotavanju očistil PCB.
S odspajkovalno pletenico ne boš naredil ničesar, razen po odlotavanju očistil PCB.
Rider of Theli
www.air-tv.net
www.air-tv.net
Pyr0Beast ::
Torej, raje nam povej, kaj bi ti rad dokončno pokvaril ?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
jini ::
pred časom sem ločeval ene ethernet qfp-je. ker sem lahko uničil tiskanino, sem jo s fenom pogrel z nasprotne strani, nato zadostuje že rahel udarec in čipovje odpade.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čip dol (in gor)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4692 (4523) | Pyr0Beast |
» | Kako popraviti mamaplato, kjer so crknili kondenzatorji? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 15561 (11241) | Pyr0Beast |
» | Nov članek: Menjava kondenzatorjev na osnovni ploščiOddelek: Novice / Nova vsebina | 5239 (3866) | Spajky |
» | KondenzatorjiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1779 (1425) | Pyr0Beast |
» | S čim spajkati SMD čipe razmak nogic 0.675mmOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2240 (1918) | Pudding |