» »

eTRAYz

eTRAYz

««
6 / 12
»»

Dredllooxxx ::

V glavnem men je zadeva friznla po 15 urnem delovanju nevem kaj zdaj ali ga bom ugašal vsake 15ur po parih mesecih bojo pa še diski pocrkal jao jao zadeva je še močno močno v povojih če nekaj kupim pričakujem da ne bom rabil še 500dodatkov zato da si bom posnel kak film jaoooooo.
In kaj se zgodi ko nenadno izklopiš ta bullshit pogledaš torrente ki si jih uploudal ni jih več nikjer jaoooooooooooooo.
http://www.bobo-itstoritve.com/

Zgodovina sprememb…

trnvpeti ::

das notri en disk, 500G
das notri se en disk 1000G, prepozna samo 500G
das ven 500G, notri ostane 1000G
in das notri se en 1000G

se vedno prepozna samo 500G

kako hudica priti do 1000G?
brez na novo postavitev raida1

telexdell ::

@alphighway
....rtorrent.rc config file-u z "hash_check=no". Bom videl ob naslednji priliki....

Poročaj kakšen je rezultat. Če je spodbuden bi lahko opisal postopek malo podrobneje.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Zgodovina sprememb…

misek ::

Kdaj se bo dalo zadevo kupiti v SLO?

ej mišek prodam ti ga kuj pocen sam nes da ne vidm ta jajc k mi je kr slabo....kdo kupi prodam za 80EUR

kmetek ::

1

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Tedlo ok jebiga ti tud provociraš pizda nejebi ti men nauči se ti prvo zase poskrbet ker mamica ne bo celo življenje pedenala ok pa nauči se gledat nase ker enkrat boš sam nate nau noben pogledal kaj boš poj propadel od depresije tako da umir se mal res..

Pr men vela en rek piši kao što govoriš in tega se držim strogo pa še neki požvižgam se na druge misli ne rabim potrditve jaz sam sebe potrdim tkoo da se mi jebe kaj si drugi mislijo kdor me pozna dobro ve kaj mislim ok jebiga tema je sfalena ampak vseeno.

PS:Z Kmetkom se poznava skoraj soseda ampak on je tak da rad malo nehote žali jaz mu niti ne zamerim tedy upam da srečaš pamet ker ona tebe ne bo iskala.....

kmetek ::

over and out, reši z tem etrayzom, da ne boš potem še mene krivil, da ti ne dela. :|

servo ::

nTorrent mi sicer deluje, ne rata pa mi nastavit zadeve, da bi se avtomatsko povezala z etrayz in da mi ne bi bilo potrebno vsakič ipja in teh zadev vpisovat ročno - ima kdo rešitev? Rutorrent zgleda še boljše, ampak nikjer ne najdem windows verzije - se motim?

nTorrent mi sicer deluje, ne rata pa mi nastavit zadeve, da bi se avtomatsko povezala z etrayz in da mi ne bi bilo potrebno vsakič ipja in teh zadev vpisovat ročno - ima kdo rešitev? Rutorrent zgleda še boljše, ampak nikjer ne najdem windows verzije - se motim?

Odkljukaj, da se ti zapomni geslo in, da se poveže ob zagonu, ter vse skupaj shrani. Zapustu program in ga ponovno zaženi.
Rutorrent pa deluje kot web vmesnik in do njega dostopaš preko internet explorerja, podobno kot do vmesnika etrayz-a (namest IP:8080 vpišeš IP:8000/rtorrent). Zato ni pomembno, kakšen operacijski sistem imaš na računalniku.

alphighway ::

@alphighway
....rtorrent.rc config file-u z "hash_check=no". Bom videl ob naslednji priliki....

Poročaj kakšen je rezultat. Če je spodbuden bi lahko opisal postopek malo podrobneje.

Evo poročam. Na kratko "check_hash=no" (to je pravilna opcija - zgoraj sem se zmotil) NE DELA!

Skratka spet imam danes zjutraj malo manj veselja na tem rtorrent stvarjo. Torej rtorrent se zažene vsakič ko ti znotraj Etrayz GUI-ja nastavljaš hitrost upload-a. Vsaj meni se je to zgodilo. Kar pomeni da se vsakič sproži za vse te silne 10-ine Gb ta hash check. Jajc. Tole je kak bug na dotični 0.8.3 verziji (ki je v Etrayz-u trenutno noter). Ma kako lahko kekci korejski vzamejo eno leto staro verzijo rtorrent-a... Verjetno so jih avtorji rtorrenta privili. Hja vse se danes mora plačati...

madmaxx ::

Rutorrent zgleda še boljše, ampak nikjer ne najdem windows verzije - se motim?

Rutorrent je serverska koda, tako kot pri uTorrent WebUI vmesniku. Kar pomeni da jo namestiš - ozioma bolje receno skopiras - na eTrayzov web strežnik in dostopas do GUIja preko internet brskalnika. Nisem pa se sprobal te zadeve, ker se nimam diska v Etrayzu :)
vec info : http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...

cutmaster ::

ko bo kdo sprobal tale rutorrent naj mal napiše, kako se obnese.

ko bo kdo sprobal tale rutorrent naj mal napiše, kako se obnese.

Saj ne dela drugega, kot omogoča že vgrajeni vmesnik v eTrayz-u s tem, da ima prikazano statistiko in nekaj drugih možnosti. Torej ti lahko odgovorimo le, če dela ali ne. In ja, dela.

Zgodovina sprememb…

ok, saj sem ga namestil kar sam.
glede na to, da piše, da so ga delali po utorrentu, me je zanimalo, če omogoča ločeno nastavljanje omejitev bandwidtha za posamezen torrent.

lahko rečem, da zgleda zelo kul, res je kopija utorrenta, vendar je malce "oskubljen". ločenih omejitev po torrentih ne omogoča.

Macketina ::

Kdo ve kaj o USB? Berem manual in ni nic kaj veliko napisanega.

uros678 ::

das notri en disk, 500G
das notri se en disk 1000G, prepozna samo 500G
das ven 500G, notri ostane 1000G
in das notri se en 1000G

se vedno prepozna samo 500G

kako hudica priti do 1000G?
brez na novo postavitev raida1

Pomoje da ne gre brez ponovne vzpostavitve raid polja... ali pa da gre z kakim "matranjem" v ukazni lupini...

Raid1 pomeni preslikavo enega diska na drugega. Kako misliš, da se bo 1TB identično preslikal na 500GB? Z vspostavitvijo Raid 1 so postavi preslikava v veliosti najmanjšega diska. Potem lahko izmenično menjaš diske z večjimi kolikor hočeš, ostala bo še vedno prva nastavitev, čeprav boš imel notri oba diska npr. 100TB.
Torej shranit podatke na neki disk, vzpostaviti Raid1 z 1TB diski in vrni podatke. Vse drugo je hazard s podatki.

diskA, 500G
diskA+diskB(1t)=500G
diskB=500G

managment bi moral dopustiti kreiranje dodatne particije 500G, da je vidnih vseh 1T
in ce das se enkrat 500G disk notri, imas 500G v raid1, 500G pa brez raida

ali pa ti dopusti povecati(resize) 500G na 1T

ali pa ti dopusti unicenje particije in kreiranje nove particije 1T

ali pa...
pac karkoli, ne dopusca ti pa nic
velik bug!

etrayz connector
deluje na portu 443, ki ga ne mores spremeniti!
se ena povrsnost

naslednji bug
auto shutdown ob doloceni uri sploh ne deluje

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trnvpeti ()

Kaj bi pa od programja pozne alfa ali kvečjemu beta 0,000001 lahko pričakoval več.
Jaz takšni napravi danes ne bi zaupal nobenih pomembnih podatkov niti pod razno pa ne "življenskih", zato je raid1 popolnoma odvečna možnost. Danes nam naprava nudi veliko zadovoljstva pri eksperimentiranju (ravnokar čakam, če bo delalo samodejno nalaganje priljubljenih serij preko vgrajenega etorrenta). Čez pet-šest mesecev, ko bo programje dodelano pa bom tudi sam mogoče razmišljal o Raid1 in na napravo spravil družinsko spletno stran s kompletno sliko in filmoteko moje družine, izvajal avtomastko arhiviranje podatkov z računalnikov...

PS- po nekih ekspetimentih se mi ni več vpel disk /home- pomagal je le tovarniški reset in jovo na novo z nalaganjem programja. Seveda sem izgubil vse shranjene podatke- nekaj GB pašne mrve, katero pa sem že obilno nadomestil.

Vorlon ::

Nekaj sem se pošpilal z MLDonkey-em in zadeva celo dela.
instalacija:
/opt/bin/ipkg mldonkey
Kreiranje download direktorijev:
/home/sysadmin/.mldonkey pod tem direktorijm kreirajte:
torrents v njem pa:
downloads, incomind, old, seeded, tracked
Potrebno še je popravit datoteko downloads.ini
zagon core: ./opt/bin/mldonkey.byte

Ta zadeva meni deluje na AMS150 NAS-u z par... brez problema. Na eTRAYz pa mam zelo mali upload (par mega v 10min - verjetno še kaka nastavitev na routerju??)

Aja pa še to ta mldonkey ima v sebi klienta za Donkey, bittorent, dc++ in še kaj!

P.S.
Nisem neki linux frik tako da prosim ...

Vorlon ::

Evo preverjeno deluje (torrent). Donkey clienta pa ravno testiram (prvi vtis je da dela!):D

azeed ::

imam vprašanje:
trenutno imam v etrayzu 1 disk (200g), enkrat do pomladi pa imam namen kupiti 2 večja diska (npr. 2x 1,5tb).
Kljub vsemu bi rad že počasi pričel seedat torrente in shranjevati ostale stvari na trenutni disk.
Skrbi pa me, kako potem prenesti vse podatke (oz. sliko) na novo diskovje... ali je prenos izvedljiv in kako?
You gotta say YES to another excess!!!

Uporabljam rutorrent front end za etorrent. Downloadal sem nekaj torrentov po par giga. Po parih dneh se je do konca prenesel eden, ostala dva pa nekje do 75%, vendar sta se prenosa ustavila, kljub temu da sem bil ves čas priključen tudi na seederje. Zato sem se odločil za reboot sistema (etrayza) in ko se je postavil nazaj, je na seznamu ostal le še en torrent, ki je bil dodan že prej.
Ima kdo podobne težave, ali pa se komu sanja, kaj bi lahko bilo narobe? V mapi, kjer so torrenti, so še vedno vsi torrenti, ki sem jih prenašal.

Uporabljam rutorrent front end za etorrent. Downloadal sem nekaj torrentov po par giga. Po parih dneh se je do konca prenesel eden, ostala dva pa nekje do 75%, vendar sta se prenosa ustavila, kljub temu da sem bil ves čas priključen tudi na seederje. Zato sem se odločil za reboot sistema (etrayza) in ko se je postavil nazaj, je na seznamu ostal le še en torrent, ki je bil dodan že prej.
Ima kdo podobne težave, ali pa se komu sanja, kaj bi lahko bilo narobe? V mapi, kjer so torrenti, so še vedno vsi torrenti, ki sem jih prenašal.

Rutorrent ne shrani torrent naslovov kot naprimer vmesnik v etrayz-u. Po restartu so se ti izbrisali. Če želiš nadaljevati z downloadom potem še enkrat odpri iste torrent naslove.

Rutorrent ne shrani torrent naslovov kot naprimer vmesnik v etrayz-u. Po restartu so se ti izbrisali. Če želiš nadaljevati z downloadom potem še enkrat odpri iste torrent naslove.

To se mi je zdelo, čeprav sem mislil, da rutorrent uporabi etorrentovo opcijo Register Torrent, pa sem se motil.
Vseeno pa mi ni jasno, zakaj se prenosi kar ustavijo. V bistvu se je ustavil samo download, upload je še tekel.

gospodar ::

Ustavi prenose, odstrani iz etrayza in še enkrat naloži isti torrent. Ko bo zmlel (končal hashanje) bo začel ponovno vlečt/nalagat. Lahko si pomagaš s ntorrentom preko ssh vmesnika. Ta torrent podpora je še v povojih in vsi čakamo najprej nadgradnjo na v.0.8.6 (zdajšnja je kr stara in celo benana na nekaterih privatnih trackerjih...), ter bolšo podporo v samem vmesniku (u/d limit, statistika, odzivnost, problem s vedno ponavljajočem se hashanjem ... )

Jast bi pa imel naslednja vprašanja:

Kako vam služi printer server? Jst imam zanimiv problemček, namreč gonilnik mi je normalno prepoznalo, deluje mi pa samo printanje iz m.office dokumentov (word, excel..), medtem pa ko mi prinrtanje npr. pdf, notepad ali pa kakšne internetne strani ne deluje, oziroma se vse zašteka .... 8-O

Kakše izkušnje pa imate glede tega, da morate etrayz, kdaj pa kdaj prisilno ugasniti? Jast moram etrayz prisilno ugasniti ... hm najmanj enkrat na dva dni, ker se poppolnoma zašteka, postane neodziven in niti web umesnik ne deluje več. Ko se postavi je vse ok. (mogoče je pogojeno s tem, da mi torrenti nonstop delujejo pa ga to zašteka ... bom probal par dni brez torrentov furat....)

Kakorkoli, zadeva je še v povojih, vendar nekatere bistvene zadeve že laufajo, tako je prenos preko sambe ok - ftp/nfs pa rabi še veliko optimatizacije....

Srečnega pa zdravega !
I n t e l & N v i d i a

@gospodar @cutnaster jaz imama iste težave zadeva je res tok v povojih da sem zgubil voljo in odprl oglas za prodajo jutri bo pomoje šel edino ,če se zgodi čudež in usposobim tale torrent......:|

Mogoče še razlaga glede tega ... sem že 1x vprašal na prejšnji strani ....

Mogoče še eno tehnično vprašanje? Obstaja bilokakšen način, da potem ko etrayz formatira vstavljeni hd, nekaj pač naložimo gor, ga fizično odstranimo in priklopimo v windowsih, da je viden ? Namreč windowsi potarnajo da je formatirano v nekem R.A.W. dat.sistemu in ga ne spoznajo. Omenjeno bi mi prišlo prav, predvsem pri kopiranju večjih datotek, saj je hitrost mreže bistveno počasnejša ?
Kaj če dva 1,5tb damo v raid imamo potem dejansko samo 1.5tb placa, ker se miroring dela istočasno ? ali je to drugače ?, kako pa je s samo hitrostjo ker piše na oba diska hkrati. Hm če bi tako uštimam, bi bili podatki ob predpostavki da crkne en disk še vidni samo v etrayz ali tudi v windowsih? Sedaj imam pač samo en disk in naštimano na t.i. linear mode. Raid pa mi je še neznanka in se nisem velikokrat srečal z njim.

hvala
I n t e l & N v i d i a

Evo fantje odpovedal prodajo hahhah mojster @Hijacker mi je zadevo poštimal kar se tiče torrentov tko da zadeva zdaj res lepo dela kar ne morem vrjeti torenti res lepo šibajo uglavnem priporočam vsem da naredite kar je naredil @Hijacker ko noč in dan res Hijacker je res fejst poba pa mi je zadevo poštimal ko sem šel v trgovino pridem nazaj in je že vse delalo stem da mi je še vse skupaj razložil priporočam ga toplo tortice so dobrodošle al pa kaka avelika milka mmmmm.

Res najlepša ti hvala @Hijacker :)

TheHijacker ::

Samo copy paste po novodilih, ki sem jih zbral v tej temi:

http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...

Pa malce znanja linuxa.

Drugače pa malenkost. Lepo videt, da dela enako dobro še na kakšnem drugem eTrayzu.
http://www.google.si

Zanimiva bi bila opcija, da se naredi backup trenutnega firmware-a iz naprave. Potem ne bi bilo potrebno toliko kolobocij in bi vsi samo naložili ta novi firmware z vsemi integriranimi spremembami.

Evo fantje odpovedal prodajo hahhah mojster @Hijacker mi je zadevo poštimal kar se tiče torrentov tko da zadeva zdaj res lepo dela kar ne morem vrjeti torenti res lepo šibajo uglavnem priporočam vsem da naredite kar je naredil @Hijacker ko noč in dan res Hijacker je res fejst poba pa mi je zadevo poštimal ko sem šel v trgovino pridem nazaj in je že vse delalo stem da mi je še vse skupaj razložil priporočam ga toplo tortice so dobrodošle al pa kaka avelika milka mmmmm.

Res najlepša ti hvala @Hijacker :)

Super, pohvale ! Edino poročaj, če bo etrayz "zašteku" po dnevu ali dva neprekinjenega delovanja.

Mišek zanimiva, ter izvedljiva ideja :), ali pa samo backup nastavitev. (seveda, da avtor zaupa gateway in resetira geslo:D) Prepričan sem, da tortice potem nebi izzostale ... :)

Lepo da se premika ....
I n t e l & N v i d i a

gospodar, nastavitve niso dovolj, saj ponavadi gredo skupaj še druge datoteke. Npr. inštalacija kakšnega dodatnega programa. Morda bi najbolj enostavna rešitev bila kopiranje vseh dodanih in spremenjenih datotek. Potem bi najprej namestil originalen firmware, čez njega pa skopiral dodatke.

kako bi lahko montiral 2.5 disk v etrayz

becijas ::

super, da ste vsi tako navduseni nad torrenti! a je mogoce kdo od vas ze postavil kaksno e-stran na etrayz? in ce je, kako dolgo je delovala brez problema?

Prešvoh upload. Zakaj pa ne bi delovala? PHP+MySQL tudi deluje s malce popravki.

@Hijacker ti ga ownašš...pomoje prvi k je zadevo resno prijel v roke.....

Zgodovina sprememb…

Po parih dneh non stop delovanja etrayz-a (večidel torrenti, nekaj downloda filmov, nekaj stand baya...) se mi je mlinček nehal odzivati preko IP ( ni pomagal putty, ni pomagal ping, ni pomagal...). Izklopil sem stikalo in etrayz se je ugasnil (nisem ga odklopil iz elektrike!). Čez čas vklop stikala in mlinček je zalaufal. Ker uporabljem rutorrent sem moral znova naložiti naslove datotek in po dnevu ali dveh brezveznega mletja je to OK. Sem imel pa naložen jooomlo, katera je delala BP, vendar pri kateri dobim sedaj:
"Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL". Ponovil postopek zagona mysql (kot je opisano na uradnem forumu).... pa nič sprememb.
Bom moral vsakič na novo formatirati disk in naložiti programje preko setup?!

becijas ::

@Hijacker, s kaksnimi popravki ti dobro deluje?

Ok tud men je zadeva friznila sam sem resitiral preko stikala in zdaj dela naprej normalno torrent je ostal tko da se pozna razlika velika ker prej če sem ugasnil je šel torrent k vragu bomo vidli ta frizanje mi ne gre čist v glavo....:|

Še jaz povem svojo izkušnjo z eTrayz. Dela ko švajcarska ura. Laufa v eno od takrat ko sem ga dobil, to je dva tedna pa pol nazaj. Edino kar sem namestil je transmission in midnight commander. Torenti delajo ok, tudi upload, streama vredu.. vse ok. Še celo brez izgube podatkov sem iz enega diska prešel na dva v raid1.

Tako da kar se mene tiče, za 60EUR al kolko že, dosti muzike...

lp,
uroš

rossi ::

Fantje jest mam pa naslednji problem.

mkv filmi se mi zatikajo, če na xtreamerju gledam filme iz etrayz-ja.

Etrayz in xtreamer sem povezal na ruter. Nastavitve na xtreamerju in ruterju sem nastavil.
Kje sem ga polomil oz. v čem fora??? Po vsej logiki, bi mi stvar mogla delat brez problemov.

Hvala za odgovor ;)

@rossi: meni tudi, zgleda da je neki bug.. preko smb shareov pa dela b.p. se ne sekiram preveč..

lp,
uroš

Mrko ::

@rossi: @uros678: ne laufajta filma preko Etrayz-a na Xtreamerju,ampak preko NET povezave in nato na Etrayz. Tako bi stvar morala delati normalno.

@mrko: tocno to pocnem, ja :)

@rossi: @uros678: ne laufajta filma preko Etrayz-a na Xtreamerju,ampak preko NET povezave in nato na Etrayz. Tako bi stvar morala delati normalno.

Sem opazil, da nekateri filmi (npr. I robot 1080p) ne delujejo tekoče na katerikoli možni povezavi. Nekajkrat (v vodi in ob eksplozijah) je film zaštekal. Ob večkratnem zagonu ni vedno zaštekal ob isti sceni. Kot, da bi prenos podatkov bil odvisen od razpoloženja eTrayz-a>:D
Bo potreno počakati na novo programje in se potem sprijazniti s tem, kar imamo;((.

rossi ::

cya, tut men zdej filmi laufajo - hvala Uroš. Zanimivo da tudi preko wireless stvar deluje OK.
Pojavil se mi je pa še en problem ne morem se logirati preko neta na Etrayz. Zakaj to rabim. Če kopiraš preko USB in če pritisneš na etrayz-u copy, se ti vsebina skopira, ampak potem je ne moreš urejeti drugače kot preko neta oz. preko neta gre urejanje najhitri.

Lp r

Zmrzovanje same naprave je pogojeno s downloadanjem torrentov, krivo pa naj bi bilo staro kernel jedro, ki se ga da na srečo posodobiti, torej lahko optimistično zremo v novi firmware.
Dodam lahko še to, da mi je naprava brezhibno delovala več ku 4 dni (seveda brez naloženega torrenta), kmalu potem ko sem naložil par torrentov pa je zadeva friznila ! :'((neglede koliko memory sem namenil torrentom)

lp
ps
Kako vam deluje print server?
I n t e l & N v i d i a

Vgrajeni torrent client ali Transmission?
««
6 / 12
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domači server ali NAS (uporaba predvsem za FTP)

Oddelek: Pomoč in nasveti
113739 (3422) d0rK
»

Počasna domača mreža?

Oddelek: Omrežja in internet
71558 (1282) kmetek
»

Xtreamer DVD

Oddelek: Zvok in slika
81491 (1195) urosbe
»

Xtreamer Pro