Forum » Strojna oprema » eTRAYz
eTRAYz
svejk ::
ok bom poizkusil....me ša nekaj zanima, ker nisem zasledil v starejših postih...je komu uspelo povezat anteno in da deluje...kje dobim od antene mac adreso?
mitfif ::
Na spletni strani si naložite program WinSCP (sam imam 4.2.4 beta). Ob instalaciji izberite "Commander" obliko. Vpišite vanj IP od etrayza, user: root in pass: vaše geslo.
Dobili boste pregleden vmesnik za premikanje datotek znotraj etrayz, spreminjanje pravic (kar z FilleZillo ni mogoče) datotek.... V Options-Preferances- Applications si nastavite bližnjico do Putty-ja, do katerega potem dostopate preko klika na ikono.
Sam na Etrayz dostopam preko SFTP protokola, do xtreamerja pa preko FTP. Kopiranje datotek iz Etrayz na računalnik ali Xtreamer pa je hitrejše s FilleZillo.
V FilleZilli spremeniš pravice datoteke z desnim klikom in dovoljenja datotek (tu spreminjaš potem pravice).
refosk ::
BTW: na rtorrent-a ki je v Etrayz-u trenutno, se lahko preko povežeš preko SSH-ja tudi z:
http://code.google.com/p/ntorrent/
Tale zgornja reč mi je precej pomagala zakaj imam download in ne upload (moje prejšne težave omenjene stran ali dve nazaj...). Zajeb mojega ISP-ja. Zdaj gre kar OK. Bi pa rad še kaj boljšega... Ne da se mi čakat te njihove nove FW-je....
Hvala za tole, zelo dobra rešitev.
TheHijacker ::
Ko kaže ne:
[1:~]$ /sbin/iptables -L
iptables v1.4.3.2: can't initialize iptables table `filter': Table does not exist (do you need to insmod?)
Perhaps iptables or your kernel needs to be upgraded.
http://www.google.si
sebek ::
Vidim, da ste eni že pravi etrayz guru-ji ;)
Imam eno težavo. Namestil sem transmission in omejil hitrosti na DL:15Mb UL: 1,5Mb (linija je 24/2).
Ko samo upladam, mi internet deluje ok. Če pa downloadam, pa se internet preveč upočasni, če prav torrent ne uporabi niti 5Mbit prenosa.
Omejil sem vse povezave na 150 in 20 na torrent.
Kakšni predlogi? Podobne omejitve imam na PC-ju in teh težav ni bilo.
Imam eno težavo. Namestil sem transmission in omejil hitrosti na DL:15Mb UL: 1,5Mb (linija je 24/2).
Ko samo upladam, mi internet deluje ok. Če pa downloadam, pa se internet preveč upočasni, če prav torrent ne uporabi niti 5Mbit prenosa.
Omejil sem vse povezave na 150 in 20 na torrent.
Kakšni predlogi? Podobne omejitve imam na PC-ju in teh težav ni bilo.
telexdell ::
V FilleZilli spremeniš pravice datoteke z desnim klikom in dovoljenja datotek (tu spreminjaš potem pravice).
Sem poskusil, pa mi ni šlo (desni klik miške, dovoljenje datotek, 777, podmape...). Filezilla ne javi nobene napake samo pravice se ne spremenijo.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Se tem spremeniš pravice za brisanje, preimenovanje na vse datoteke in mape v Public mapi.
chmod -R 777 /home/Public
mitfif ::
Sem poskusil, pa mi ni šlo (desni klik miške, dovoljenje datotek, 777, podmape...). Filezilla ne javi nobene napake samo pravice se ne spremenijo.
Prijavi se z upo. imenom root ( ti si se verjetno s sysadmin ).
Timmah ::
Tudi jaz sem opazil da ni mogoče predvajati filmov 720 in 1080 direktno, če na xtreamerju izberem etrayz. Če pa na xtreamerju izberem NET, in se potem doklikam do etrayz, pa zadeva špila.
Jap tako pa deluje.
Torej meni eTRAYz dela to za kar sem ga kupil =)
Če bodo pa pohitrili prenos datotek pa tudi ne bom nič jezen =)
donde esta francesca
OldSkul ::
jst če dostopam do etrayza preko etrayz ikone sicer vidim mape, samo so mape prazne!
Preko smb dela vse super!
Kšn nasvet?
Preko smb dela vse super!
Kšn nasvet?
Timmah ::
file moras dat pod public folderje pa bo
edit: slabo sem prebral, nisem videl da ti preko smb dela
na ta problem pa nisem naletel še, meni preko etrayz ikone vidi vse samo če dam playat dela 5s pa preskoči na naslednji video
preko smb pa deluje
na ta problem pa nisem naletel še, meni preko etrayz ikone vidi vse samo če dam playat dela 5s pa preskoči na naslednji video
preko smb pa deluje
donde esta francesca
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Timmah ()
Če imaš gigabit mrežo in jumbo paket 9000 zna kazat prazno. Bug.
sebek ::
file moras dat pod public folderje pa bo
preko smb pa deluje
Podoben problem. Preko etryz ikone predvaja par sek in vrže ven. Preko smb pa isti videi delajo BP.
cutmaster ::
a sem prav dojel, da imaš na etrayzu v primeru, da imaš vstavljena oba diska, le-teh ne moreš uporabiti ločeno? se pravi, da bi uporabil celotno kapaciteto obeh diskov in v primeru okvare enega ne bi izgubil celotnih podatkov, ampak le polovico.
Nimkapu ::
a sem prav dojel, da imaš na etrayzu v primeru, da imaš vstavljena oba diska, le-teh ne moreš uporabiti ločeno? se pravi, da bi uporabil celotno kapaciteto obeh diskov in v primeru okvare enega ne bi izgubil celotnih podatkov, ampak le polovico.
Jaz tudi podobno ugotavljam :( JBOD je očitno preveč za to napravo ?
Dredllooxxx ::
upam da dost hitr pride novi wf ker če ne jaz že prodajam za 80EUR tko da akcija fantje....
http://www.bobo-itstoritve.com/
svejk ::
upam da dost hitr pride novi wf ker če ne jaz že prodajam za 80EUR tko da akcija fantje....
ma men je tole tudi en jajc....bom če ne bo do novega leta kak nov fw res prodal....pač win serverček ima vse tele bombončke + še kaj več ;)
moti me, da tudi rapidshare ne dela kot bi moral...oziroma sploh ne deluje!
dkw ::
Lastim si že DS209+II sem mislil, da bo saj približno enak pa žal ni. Če je kdo zainteresiran ga prodam.
trnvpeti ::
hitrosti, izdelava, segrevanje, admin, smb,ftp,torrent, itunes,...
ce hoces, lahko vsaj tole
ce hoces, lahko vsaj tole
OldSkul ::
ds209+II je kr dražja zadeva od etrayza ane?
Sploh pa na začetku tud na ds209 torrenti sploh niso delal...
Sploh pa na začetku tud na ds209 torrenti sploh niso delal...
kmetek ::
kje pa je etrayz 144EUR? a ni 99 +25 ptt = 124EUR ?
kdo uvaža sploh ds209j?
kdo uvaža sploh ds209j?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()
oba kupljena v slo trgovinah
drugace pa primerjaj ceno 124 in ceno xxx(verjetno manj kot 188) za 210j iz tujine
drugace pa primerjaj ceno 124 in ceno xxx(verjetno manj kot 188) za 210j iz tujine
imaš zelo prav, v tujini je cca 160EUR.......etrayz je bil ugoden edino 59+25....sedaj je daleč od dobrega in ugodnega nakupa......koliko diskov sprejme 210j, samo 1?
osebne izkusnje, hitrost prenosa, kaksni so vtisi
to bos tezko s slikami
verjetno to vse najbolj zanima
posebej od taksnega, ki si lasti obe napravi
to bos tezko s slikami
verjetno to vse najbolj zanima
posebej od taksnega, ki si lasti obe napravi
Če se komu da na kratko razlika med NAS in zunanjim mrežnim diskom. Prvi je zmogljivejši, omogoča torrente itd, med tem, ko drugi dejansko ničesar razen shranjevanje itd? Če kdo ve kdo uvaža te 210j.
dkw ::
Meni je nadomestil PC , ki mi je delal 24/365 , hitrosti diskov med 30-60 MB , DS209+II je namenjen malim in srednjim podjetjem, kupil sem pri uvozniku Xenon-Forte cena 378,00 EUR. Kar se podpore tiče je ok . Mislim ,da ga je neka svetovna znana PC revija uvrstila na tretje mesto. Drugače pa poglej tukaj na podlagi te ocene sem ga kupil še isti dan.
@Hijacker: Transmission sem inštaliral preko ipkg. Navodila za vse skupaj pa sem pobiral iz foruma in pa chata. Vse skupaj si tudi zapisujem v navadno tekstovno datoteko. Poglej si tole:
http://skrci.me/linux
Po tvojih navodilih (na slo-tecnu in xtreamer) sem namestil ipkg in transmission. Ko hočem zagnati transmission preko weba (e-ip:9091) ali vmesnika mi napiše
403: Forbidden
Unauthorized IP Address.
Either disable the IP address whitelist or add your address to it.
If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.
If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details.
V json sem vpisal predlagane vrstice, enkrat napisal rm-rf... enkrat pa ne (delam v obliki za root) vendar se mi po rebootu json datoteka vedno pojavi v originalni obliki.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: telexdell ()
Pobriši .config direktorij:
rm -rf /root/.config/
Zaženi transmission kot root (v SSH se prijavi kot root):
/opt/bin/transmission-daemon -g /root/.config/transmission-daemon
Takoj zatem pobij procej:
killall transmission-daemon
Editiraj settings.json datoteko:
vim /root/.config/transmission-daemon/settings.json
i za urejanje. ESCAPE ter :wq za zapret in shranit datoteko. Pomembna je ta vrstica:
"rpc-whitelist": "*",
Pazi na vejice in narekovaje. Geslo lahko vpišeš kot plain tekst. Ob naslednjem zagonu se zakodira. Poti do direktorijev morajo obstajati in zapisane morajo biti v obliki npr.: "\/home\/Public".
Ko datoteko popraviš ne izvajaj ukaza rm!!! To sem samo zapisal če kdo želi pobrisat vse nastavitve.
Potem spet zaženeš proces:
Ko ti to enkrat dela, zelo enostavno narediš da se ti samodejno nalaga ob restartu. Samo copy paste iz mojih navodil pa bo delalo.
rm -rf /root/.config/
Zaženi transmission kot root (v SSH se prijavi kot root):
Takoj zatem pobij procej:
Editiraj settings.json datoteko:
vim /root/.config/transmission-daemon/settings.json
i za urejanje. ESCAPE ter :wq za zapret in shranit datoteko. Pomembna je ta vrstica:
"rpc-whitelist": "*",
Pazi na vejice in narekovaje. Geslo lahko vpišeš kot plain tekst. Ob naslednjem zagonu se zakodira. Poti do direktorijev morajo obstajati in zapisane morajo biti v obliki npr.: "\/home\/Public".
Ko datoteko popraviš ne izvajaj ukaza rm!!! To sem samo zapisal če kdo želi pobrisat vse nastavitve.
Potem spet zaženeš proces:
Ko ti to enkrat dela, zelo enostavno narediš da se ti samodejno nalaga ob restartu. Samo copy paste iz mojih navodil pa bo delalo.
@Hijacker hvala za hiter odgovor in koristno pomoč. Sedaj se mi zažene t-GUI in lahko naložim tracker. Po zagonu mi napiše npr seeds 4/333 čez neka sekund se mi zaustavi in mi napiše: (npr error: No such file or directory (/root/Downloads/-ime torrenta-/3.Movies/AP.the.S..). imam naprimer peers 0/687 in seeds 0/333.
V json sem vpisal download direktorij /home/Public/eTorrent, na root sem kreiral folder Downloads, v t-GUI sem pod download dir zapisal /home/Public/eTorrent. Na routerju sem odprl vse porte na etrayz (čeprav jih na prejšnjem roterju WL 500gp ali starem laptopu pruključenem nekoč na istem portu roterja in z istim kablom nisem rabil).
V json sem vpisal download direktorij /home/Public/eTorrent, na root sem kreiral folder Downloads, v t-GUI sem pod download dir zapisal /home/Public/eTorrent. Na routerju sem odprl vse porte na etrayz (čeprav jih na prejšnjem roterju WL 500gp ali starem laptopu pruključenem nekoč na istem portu roterja in z istim kablom nisem rabil).
gospodar ::
Dredllooxxx in ostali .... glede ntorrenta:
Naložil sem ga, pridem z njim v etrayz, naložil sem en torrent s privat trackerja in je začel lepo delat download in tudi upload se je vidu, na trackerju je bilo vse lepo vidno ... skratka lepo. težava se je pojavila potem, ko je zadevo povleklo dol, nekaj je sicer uspelo naložit gor vendar samo takrat ko je še downloadalo zdraven. Sedaj zadeva miruje, pijavke so še, vendar ne seeda?, zanimivo je pa to da mi na trackerju kaže lepo pod seed? V etrayz je vse lepo vidno, torej 100% povlečeno.
torej, kako sem zadevo naštimal/povezal: (ntorrent)
SSH
host - ip etrayz
port - pustil 22? ali moram kaj drugače?
socker port - pustil 5000? ali moram kaj drugače
username - zanimivo da se mi konekta neglede ali vpišem sysadmin ali root
proxy - pustil na direct ?
etrayz
location - pustil vpisano Public/eTorrent
u/d - pač naštimal nek limit
DHT Network Active - ugasnil, baje ni dobro če je upaljeno pri privatnih trackerjih
e-Torrent port - spremenil iz privzetega na 7881-7891 in ga odprl seveda v routerju, pač tega uporabljam v azureusu in vse laufa bp
Hm, kje ga biksam ?, v portih, v nastavitvah etrayz, ntorrent?, sigurno je kaj narobe naštimano ... ?
Dredllooxxx tebe je tudi upload biksal, kako si zadevo rešil Hvala vsem za pomoč !
Drugače meni ta etrayz kar lepo služi, kopiranje je preko 100m/bsek routerja zadovoljivo med 9,5 mb/sek in 10mb/sek, torej skoraj max linije, z odzivnostjo nimam težav, le ta torrent bi si rad še poštimal.
Hvala !
Naložil sem ga, pridem z njim v etrayz, naložil sem en torrent s privat trackerja in je začel lepo delat download in tudi upload se je vidu, na trackerju je bilo vse lepo vidno ... skratka lepo. težava se je pojavila potem, ko je zadevo povleklo dol, nekaj je sicer uspelo naložit gor vendar samo takrat ko je še downloadalo zdraven. Sedaj zadeva miruje, pijavke so še, vendar ne seeda?, zanimivo je pa to da mi na trackerju kaže lepo pod seed? V etrayz je vse lepo vidno, torej 100% povlečeno.
torej, kako sem zadevo naštimal/povezal: (ntorrent)
SSH
host - ip etrayz
port - pustil 22? ali moram kaj drugače?
socker port - pustil 5000? ali moram kaj drugače
username - zanimivo da se mi konekta neglede ali vpišem sysadmin ali root
proxy - pustil na direct ?
etrayz
location - pustil vpisano Public/eTorrent
u/d - pač naštimal nek limit
DHT Network Active - ugasnil, baje ni dobro če je upaljeno pri privatnih trackerjih
e-Torrent port - spremenil iz privzetega na 7881-7891 in ga odprl seveda v routerju, pač tega uporabljam v azureusu in vse laufa bp
Hm, kje ga biksam ?, v portih, v nastavitvah etrayz, ntorrent?, sigurno je kaj narobe naštimano ... ?
Dredllooxxx tebe je tudi upload biksal, kako si zadevo rešil Hvala vsem za pomoč !
Drugače meni ta etrayz kar lepo služi, kopiranje je preko 100m/bsek routerja zadovoljivo med 9,5 mb/sek in 10mb/sek, torej skoraj max linije, z odzivnostjo nimam težav, le ta torrent bi si rad še poštimal.
Hvala !
I n t e l & N v i d i a
Dredllooxxx ::
Hm men uplouda že že samo mam vse ikone oranžno obarvane in poleg piše timeout is reached jaz nisem naredil nič drugače kot ti @gospodar tako da nevem kje bi lahko bil problem edino porte sem pustil defolt drugače imam vse nastavljeno kot ti po pravici sploh nisem zadovoljen stem n-torrentom sej pravim upam da bo novi fw izboljšal te težave.Odzivnost je po polžje vsaj pri meni se pravi ko določen film podownam in ga normalno selim v drugo mapo to traja noro časa kaj bi blo lahko narobe ali pa ko predvajam iz tega tudi počasi.
http://www.bobo-itstoritve.com/
@Hijacker hvala za hiter odgovor in koristno pomoč. Sedaj se mi zažene t-GUI in lahko naložim tracker. Po zagonu mi napiše npr seeds 4/333 čez neka sekund se mi zaustavi in mi napiše: (npr error: No such file or directory (/root/Downloads/-ime torrenta-/3.Movies/AP.the.S..). imam naprimer peers 0/687 in seeds 0/333.
Če urejaš settings.json datoteko ti v ozadju ne sme teč transmission-daemon. Napiši:
Download direktorij mora biti zapisan tako: "\/home\/Public\/eTorrent" in ne pozabi na koncu vejice.
Če ti še ne dela napiši tale dva ukaza:
chown -R sysadmin:etrayz /home/Public
Hm men uplouda že že samo mam vse ikone oranžno obarvane in poleg piše timeout is reached jaz nisem naredil nič drugače kot ti @gospodar tako da nevem kje bi lahko bil problem edino porte sem pustil defolt drugače imam vse nastavljeno kot ti po pravici sploh nisem zadovoljen stem n-torrentom sej pravim upam da bo novi fw izboljšal te težave.Odzivnost je po polžje vsaj pri meni se pravi ko določen film podownam in ga normalno selim v drugo mapo to traja noro časa kaj bi blo lahko narobe ali pa ko predvajam iz tega tudi počasi.
SLOVA 1.
alphighway ::
Berem tole fantje. Pa moram reči da je včasih temle proizvajalcem "malo bolj trotl ziher consumer elektronike" kar težko... Če nimate te "do it yourself" žilice vsaj malo, pač kupujte dražje zadeve. Etrayz je jasno zdaj bug-ovit 100 na uro, ampak ob kolikor toliko konstantni ekipi (in sposobni) bojo to odpravili. Če seveda ne bo problemov kot jih je nakazoval Darwin. To je potem že druga reč.
V glavnem meni delajo zadeve v redu. Celo moram reči da mi je tale rtorrent čedalje bolj všeč. Zaenkrat. Res je bilo, da na začetku se mi je zdel poden. Zdaj pa se mi zdi (spet poudarjam zaenkrat) kar v redu. Ker se mi zdi da zna iz moje (bolj švoh) upload linije potegniti maximum. Se mi zdi recimo da daje več iz upload linije kot recimo microTorrent. Nimam optike tako da sem recimo pozoren na vsak kB.
Kar me je pri njem ta vikend spravljalo v slabo volje je ta njegov hash check. Konča download pa potem pade v nek hud hash check, ki lahko če seed-aš par 10Gb traja hudo dolgo in žge po počasnih "green diskih" kot zmešan. To se zgodi tudi ko Etrayz reboot-as (t.j. zaženeš rotorrent čist legalno). No upam da sem zadevo rešil v rtorrent.rc config file-u z "hash_check=no". Bom videl ob naslednji priliki...
Trenutno recimo pogrešam samo "upload/download speed history" (ki sem ga recimo v microTorrent-u kar redno gledal za ure nazaj), to je pa tudi vse. Dvomim da ga transmission ima, zato sem ostal kar na rtorrent-u....
V glavnem meni delajo zadeve v redu. Celo moram reči da mi je tale rtorrent čedalje bolj všeč. Zaenkrat. Res je bilo, da na začetku se mi je zdel poden. Zdaj pa se mi zdi (spet poudarjam zaenkrat) kar v redu. Ker se mi zdi da zna iz moje (bolj švoh) upload linije potegniti maximum. Se mi zdi recimo da daje več iz upload linije kot recimo microTorrent. Nimam optike tako da sem recimo pozoren na vsak kB.
Kar me je pri njem ta vikend spravljalo v slabo volje je ta njegov hash check. Konča download pa potem pade v nek hud hash check, ki lahko če seed-aš par 10Gb traja hudo dolgo in žge po počasnih "green diskih" kot zmešan. To se zgodi tudi ko Etrayz reboot-as (t.j. zaženeš rotorrent čist legalno). No upam da sem zadevo rešil v rtorrent.rc config file-u z "hash_check=no". Bom videl ob naslednji priliki...
Trenutno recimo pogrešam samo "upload/download speed history" (ki sem ga recimo v microTorrent-u kar redno gledal za ure nazaj), to je pa tudi vse. Dvomim da ga transmission ima, zato sem ostal kar na rtorrent-u....
gospodar ::
Torej, zadevo mi je uspelo poštimati, tako da uporaba ntorrenta ni niti tako slaba, daleč pred tem kar je trenutno priloženi e-torrent. Težava je bila v nepovezljivosti, ker se je isti port skonfiguriran preko dveh različnih ip-jev stepel, tako da sem pustil samo tega za etrayz in zadeva je začela lepo delovati, res lepo !, to moram potrditi. Opazil sem tudi, da ni dobro ugašat etrayz, saj potem zadeva rabi kr nekaj časa predno se pobere in "po-hasha" torrente, vendar jih kar je najbolj pomembno! Zadeva zna pa bit zelo neugodna, če etrayz potegnemo kr iz štroma! (mogoč pojav bad sektorjev), kot pa če ugasnemo samo s stikalom. Kakorkoli priporočljiva uporaba ups.
Pri tem ntorrentu me zanima še naslednje:
- pod username - zanimivo da se mi konekta neglede ali vpišem sysadmin ali root, je kakšna razlika sploh tukaj?
- je mogoče bilako omejiti u/d po posameznih torrentih, ali je to pogojeno s samim etrayz, kjer lahko zaenkrat naštimam samo glavno omejitev u/d, ki nasrečo dela.
- kakšna podobna alternativa temu ntorrentu preko ssh (poleg Transmission, vendar mislim da bi me znanje izdalo)
Kakorkoli, etrayz me iz dneva v dan bolj pozitivno preseneča. Preko optike so mi torrenti šibali ok, u/d sem omejil na 1,9 mb/sek, net je bil ves čas lepo odziven, sam dostop do etrayza med polnim downloadanjem tudi. Ne rečem da ni za postoriti veliko še pri naslednjih firmwarih zlasti pri manualni možnosti nastavitve moči ventilatorja, ker je glasnejši trenutno od priloženega diska, ki pa ni niti tako vroč 33 stopinj, ventilator pa mislim da dela na full, kar ni potrebe. Odzivnost same mreže je zadovoljiva (buffalo+tomato) in mi kopiranje ne pade pod 9mb/sek, tako da mislim da je tudi veliko od samega routerja in ne le od etrayza.
Torej torrenti so za silo poštimani, zanimajo me pa še vaše izkušnje s trdimi diski, ki ste jih vstavili, kajti veliko berem in nevem za katerega naj se odločim? Tako naj bi WD green serija imela *"High Load Cycle Problem"*, medtem pa samsungova f2 serija pa hrošča, da ga etrayz ne spozna pravilno, kakorkoli skoraj sem bil prepričan glede 5900 obr/sek barracude, potem pa opazim naslednje; debata na tem linku ! ( uporabnik : jnemo2004 ) http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...
Prosil bi vas, če mi lahko zaupate, da je vse ok tudi potem ko etrayz fizično ugasnete (potegnete štrom ven) in da je softver nedotaknjen pri ponovnem vklopu naprave ! Zanimam se pa za wd, samsung ali pa barracudove 1,5tb less power diske, če jih ima kdo ?
Večina težav (naj) bi bila povezana s temi varčnimi diski, sam imam začasni wd aaks 500gb trdi disk in se mi ni še nič hudega zgodilo, pa sem tudi kr ugašal etrayz. V glavnem naj bi se dogajalo to, da potem etrayz ne najde softwera, torej je potrebna nastavitev "jovo na novo".
Mogoče še eno tehnično vprašanje? Obstaja bilokakšen način, da potem ko etrayz formatira vstavljeni hd, nekaj pač naložimo gor, ga fizično odstranimo in priklopimo v windowsih, da je viden ? Namreč windowsi potarnajo da je formatirano v nekem R.A.W. dat.sistemu in ga ne spoznajo. Omenjeno bi mi prišlo prav, predvsem pri kopiranju večjih datotek, saj je hitrost mreže bistveno počasnejša ?
Kaj če dva 1,5tb damo v raid imamo potem dejansko samo 1.5tb placa, ker se miroring dela istočasno ? ali je to drugače ?, kako pa je s samo hitrostjo ker piše na oba diska hkrati. Hm če bi tako uštimam, bi bili podatki ob predpostavki da crkne en disk še vidni samo v etrayz ali tudi v windowsih? Sedaj imam pač samo en disk in naštimano na t.i. linear mode. Raid pa mi je še neznanka in se nisem velikokrat srečal z njim.
Uf sem se razpisal, to je rekord čakamo z optimizmom na izboljšave, čeprou jst sem s dosedanjem stanjem (še) kar zadovoljnen.
Srečnega pa zdravega v prihajajočem letu 2010 !
ps (Dredllooxxx)
Si siguren da večina tvojih težav ne izvira od trdega diska ki ga uporabljaš, ali pa routarja glede počasnosti kopiranja?
Pri tem ntorrentu me zanima še naslednje:
- pod username - zanimivo da se mi konekta neglede ali vpišem sysadmin ali root, je kakšna razlika sploh tukaj?
- je mogoče bilako omejiti u/d po posameznih torrentih, ali je to pogojeno s samim etrayz, kjer lahko zaenkrat naštimam samo glavno omejitev u/d, ki nasrečo dela.
- kakšna podobna alternativa temu ntorrentu preko ssh (poleg Transmission, vendar mislim da bi me znanje izdalo)
Kakorkoli, etrayz me iz dneva v dan bolj pozitivno preseneča. Preko optike so mi torrenti šibali ok, u/d sem omejil na 1,9 mb/sek, net je bil ves čas lepo odziven, sam dostop do etrayza med polnim downloadanjem tudi. Ne rečem da ni za postoriti veliko še pri naslednjih firmwarih zlasti pri manualni možnosti nastavitve moči ventilatorja, ker je glasnejši trenutno od priloženega diska, ki pa ni niti tako vroč 33 stopinj, ventilator pa mislim da dela na full, kar ni potrebe. Odzivnost same mreže je zadovoljiva (buffalo+tomato) in mi kopiranje ne pade pod 9mb/sek, tako da mislim da je tudi veliko od samega routerja in ne le od etrayza.
Torej torrenti so za silo poštimani, zanimajo me pa še vaše izkušnje s trdimi diski, ki ste jih vstavili, kajti veliko berem in nevem za katerega naj se odločim? Tako naj bi WD green serija imela *"High Load Cycle Problem"*, medtem pa samsungova f2 serija pa hrošča, da ga etrayz ne spozna pravilno, kakorkoli skoraj sem bil prepričan glede 5900 obr/sek barracude, potem pa opazim naslednje; debata na tem linku ! ( uporabnik : jnemo2004 ) http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...
Prosil bi vas, če mi lahko zaupate, da je vse ok tudi potem ko etrayz fizično ugasnete (potegnete štrom ven) in da je softver nedotaknjen pri ponovnem vklopu naprave ! Zanimam se pa za wd, samsung ali pa barracudove 1,5tb less power diske, če jih ima kdo ?
Večina težav (naj) bi bila povezana s temi varčnimi diski, sam imam začasni wd aaks 500gb trdi disk in se mi ni še nič hudega zgodilo, pa sem tudi kr ugašal etrayz. V glavnem naj bi se dogajalo to, da potem etrayz ne najde softwera, torej je potrebna nastavitev "jovo na novo".
Mogoče še eno tehnično vprašanje? Obstaja bilokakšen način, da potem ko etrayz formatira vstavljeni hd, nekaj pač naložimo gor, ga fizično odstranimo in priklopimo v windowsih, da je viden ? Namreč windowsi potarnajo da je formatirano v nekem R.A.W. dat.sistemu in ga ne spoznajo. Omenjeno bi mi prišlo prav, predvsem pri kopiranju večjih datotek, saj je hitrost mreže bistveno počasnejša ?
Kaj če dva 1,5tb damo v raid imamo potem dejansko samo 1.5tb placa, ker se miroring dela istočasno ? ali je to drugače ?, kako pa je s samo hitrostjo ker piše na oba diska hkrati. Hm če bi tako uštimam, bi bili podatki ob predpostavki da crkne en disk še vidni samo v etrayz ali tudi v windowsih? Sedaj imam pač samo en disk in naštimano na t.i. linear mode. Raid pa mi je še neznanka in se nisem velikokrat srečal z njim.
Uf sem se razpisal, to je rekord čakamo z optimizmom na izboljšave, čeprou jst sem s dosedanjem stanjem (še) kar zadovoljnen.
Srečnega pa zdravega v prihajajočem letu 2010 !
ps (Dredllooxxx)
Si siguren da večina tvojih težav ne izvira od trdega diska ki ga uporabljaš, ali pa routarja glede počasnosti kopiranja?
I n t e l & N v i d i a
Berem tole fantje. Pa moram reči da je včasih temle proizvajalcem "malo bolj trotl ziher consumer elektronike" kar težko... Če nimate te "do it yourself" žilice vsaj malo, pač kupujte dražje zadeve. Etrayz je jasno zdaj bug-ovit 100 na uro, ampak ob kolikor toliko konstantni ekipi (in sposobni) bojo to odpravili. Če seveda ne bo problemov kot jih je nakazoval Darwin. To je potem že druga reč.
Poskusi nTorrent GUI za rTorrent. Mogoče lahko tam kaj več nastavljaš:
http://code.google.com/p/ntorrent/downl...
Nimkapu ::
Testiral hitrosti:
Branje na 1Gbit je 16MB,
Pisanje 10-16MB (mogoče zaradi krš diskov???)
Kako pa priklopiš čez usb, da ti dejansko pokaže NAS ?
Branje na 1Gbit je 16MB,
Pisanje 10-16MB (mogoče zaradi krš diskov???)
Kako pa priklopiš čez usb, da ti dejansko pokaže NAS ?
deadbeef ::
SLOVA 1.
Dej kmetek, če nimaš nič pametnega za povedat ni treba svinjat z off-topici v tej temi. =)
Macketina ::
Mene tudi zanima USB priklop NAS na comp.
Se bolj me zanima - zadnjic sem gledal neki in mi je padlo na misel - ali bi lahko Etrayz in Xtreamer povezal preko USB kabla? Da bi se vidla?
Po moje sicer ne gre, ker NAS nima moznosti USB-slave mode, ampak vseeno vprasam :)
Se bolj me zanima - zadnjic sem gledal neki in mi je padlo na misel - ali bi lahko Etrayz in Xtreamer povezal preko USB kabla? Da bi se vidla?
Po moje sicer ne gre, ker NAS nima moznosti USB-slave mode, ampak vseeno vprasam :)
alphighway ::
Poskusi nTorrent GUI za rTorrent. Mogoče lahko tam kaj več nastavljaš:
http://code.google.com/p/ntorrent/downl...
Ma kaki. Tole zgoraj uporabljam že kar nekaj časa. Mislim da bo tole pravo:
http://code.google.com/p/rutorrent/
Mislim, da je zadeva fertik (če zadeva dela). Če tole res dela (en Nemec na uradnem forumu je tole prijavil) je za mene stvar rešena. Potem kar naj ostanejo na rtorrent-u!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alphighway ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Domači server ali NAS (uporaba predvsem za FTP)Oddelek: Pomoč in nasveti | 3739 (3422) | d0rK |
» | Počasna domača mreža?Oddelek: Omrežja in internet | 1558 (1282) | kmetek |
» | Xtreamer DVDOddelek: Zvok in slika | 1491 (1195) | urosbe |
» | Xtreamer ProOddelek: Zvok in slika | 7945 (5617) | astras |
» | Xtreamer eTRAYz RAID NAS ali Patriot Valkyrie Dual NASOddelek: Kaj kupiti | 1505 (1370) | OldSkul |