» »

Hitrost IDE - SATA

Hitrost IDE - SATA

WinXP ::

Kolikšna je razlika v hitrosti prenašanja podatkov če imam IDE napravo (recimo disk)
priključeno na običajno IDE vodilo in kolikšna če jo KONVERTIRAM s pomočjo adapterja IDE v SATA?(torej postane Sata naprava)

jest10 ::

Pri IDE na SATA ti bo delalo počasneje

Senitel ::

Po kakšni logiki naj bi pridobil kar koli na hitrosti? Če ADSL modem priklučiš na 1Gbps switch namesto na 100Mbps ti bo tudi internet delal hitreje?

shinko ::

na hitrosti boš pridobil če boš kupil SATA disk. internet pa imaš tako hiter, kolikor plačuješ za adsl. z giga swichem pa boš povečal hitros prenosa podatkov samo v lokalni mreži.


lp

WinXP ::

Drugo je internet mreža kar se tiče HITROSTI,drugo pa hardware! Normalno da je Sata vodilo hitrejše velikooo od IDE,a mene zanima kako je s tem če je PREK ADAPTERJA?;)

kixs ::

Odvisno od adapterja - prvi SATA diski so tudi imeli vgrajeni bridge ATA-SATA. Pridobil pa ziher ne bos nic. Realno pa tudi izgubil verjetno ne bos kaj.

Senitel ::

Vprašal sem po kakšni logiki? Če imaš naročen 1Mbps internet pa 100Mbps switch boš imel 100Mbps do switcha in 1Mbps naprej čez internet. Če daš 1Gbps switch, boš imel 1Gbps do switcha in 1Mbps naprej čez internet.
Zakaj bi bilo tu kaj drugače? Če daš SATA adapter na ATA disk, potem boš imel vsaj 1.5Gbps do SATA adapterja in maksimalno 1Gbps naprej do ATA diska (za ATA 133). Misliš da boš overclockal ATA kontroler na disku, če ga priklopiš na SATA adapter al kako?

WinXP ::

Ne ne,ne bi overclockal,samo mislil sem ga dati na SATA vodilo prek adapterja zaradi hitrosti...Bom probal en dan še malo izmeriti hitrost delovanja diska v normalnem IDE načinu in pa v adapter SATA načinu,s kakšnim boljšim software-om...

Senitel ::

Pa kristus no...
Disk servira podatke z 1Gbps iz bufferjev na svoj ATA kontroler. Ta ATA kontroler na disku servira 1Gbps tvojemu SATA adapterju. Od kje za boga naj SATA adapter vleče 1.5Gbps? Magic?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internetna povezava pade na 100 mbit/s (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535291 (2020) napasi
»

Switch

Oddelek: Pomoč in nasveti
91775 (1517) dottor
»

SATA PCI Kontroler - se splača?

Oddelek: Kaj kupiti
272812 (2482) mile
»

WD zunanji disk world edition

Oddelek: Strojna oprema
323724 (2628) Rikiboy
»

Gigabitna mrežna povezava

Oddelek: Omrežja in internet
484055 (2472) Spc

Več podobnih tem