Forum » Strojna oprema » prepoznavanje RAM-a
prepoznavanje RAM-a
S.Dreamliner ::
pozdravljeni,
najprej bi se rad opravičil za mojo laičnost, pa vseeno.
prej, ko sem mel visto naloženo, je sistem zaznal vseh 4GB rama. sedaj, ko sem naložil Win 7, pa samo 3 GB. verjetno je nekaj narobe z gonilniki, vendar sam ne morem ugotoviti.
na koga se lahko obrnem, da mi bo svetoval, kako v pogon spraviti vseh 4GB rama. v sistem info sicer piše, da imam 4gb, vendar da je v uporabi 3 gb. se komu kaj sanja?
hvala v naprej.
najprej bi se rad opravičil za mojo laičnost, pa vseeno.
prej, ko sem mel visto naloženo, je sistem zaznal vseh 4GB rama. sedaj, ko sem naložil Win 7, pa samo 3 GB. verjetno je nekaj narobe z gonilniki, vendar sam ne morem ugotoviti.
na koga se lahko obrnem, da mi bo svetoval, kako v pogon spraviti vseh 4GB rama. v sistem info sicer piše, da imam 4gb, vendar da je v uporabi 3 gb. se komu kaj sanja?
hvala v naprej.
S.Dreamliner ::
a si ti mal zabit al kaj? če si ti računalniški geek, še ne pomeni, da smo vsi. lahko bi mirno povedal, da je to rešitev, ne pa s takimi bednimi forami. hvala, vendar so se našli tudi drugi, ki razumejo, da nismo vsi rojeni s tipkovnico v rokah.
sem uredil. jan01, upam, da ko boš naletel na banalni problem, pa ga ne boš znal rešiti, se ti bo kdo pošteno narežal. pol se pa name spomni.
ajde.
sem uredil. jan01, upam, da ko boš naletel na banalni problem, pa ga ne boš znal rešiti, se ti bo kdo pošteno narežal. pol se pa name spomni.
ajde.
boogie_xlr ::
Če hočeš, da bo sistem zaznal in tudi znal uporabljati več kot 3,25GB pomnilnika, potem potrebuješ 64 bitni sistem. Upam da te nisem užalil.
bluefish ::
Iz konteksta očitno namestiti. Seveda pa za mnoge "pojdi na tebi ljubo travco..."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
WinXP ::
Če hočeš, da bo sistem zaznal in tudi znal uporabljati več kot 3,25GB pomnilnika, potem potrebuješ 64 bitni sistem.
A to velja samo v primeru če imaš 4 GB Rama (v enem slotu?)
rsroki ::
..da bo vsem jasno...vsak windowsov OS, ki je 32-bitni (oz. x86) lahko prepozna samo do 3,5 GB Ram-a (no v točnih številkah še nekaj manj) in sploh ni važno v kolikih slotih imate kakšne ploščice (1,2,4 GB), zato vsi ki imate v računalniku 4 GB Rama ali več je smisleno uporabljati 64-bitne OS-e.
rsroki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rsroki ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj imam samo 3GB namesto 4GB rama? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 20368 (10453) | bobi1992 |
» | Windows 7 32bit vs. 64bitOddelek: Operacijski sistemi | 7083 (6191) | Blisk |
» | ne zazna 3 G ramov ampak 2558 zakaj ??Oddelek: Pomoč in nasveti | 2998 (2460) | Zheegec |
» | 4GB rama na operacijskem sistemu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9065 (7874) | opeter |
» | 4GB rama v win XP 32 bitOddelek: Pomoč in nasveti | 2621 (2383) | Jst |