Forum » Elektrotehnika in elektronika » Nintendo
Nintendo
RazzorX ::
Torej delam na nekem projektu in sem dobil Nintendo (stara konzola za igre), ter sem jo prvič priklopil in seveda, nek signal je že našlo na TV vendar je kazalo le nek kvadrat in nič drugega, pa še to je bil večino slike šum. Ker se mi je zdelo, da je nekaj narobe s signalom, sem odprl mašino in pogledal priključek za vklop kabla (do TV-ja, torej signal out). Ja spodaj je bilo nekaj res slabo zalotano in ni imelo skoraj nič stika z ostalim lotom, torej sem zalotal to skupaj in glej ga hudiča, sliko kaže na TV-ju, še zmeraj pa je prisoten šum in pa ni slika stabilna (torej če premikam kabel itd. ali nintendo se slika večinoma spreminja, ne preveč, pa vendar). Sem opazil, da konzola še deluje, ampak nekaj pa ni vredu s signalom. Imate mogoče kako idejo, kaj bi še lahko bilo s signalom narobe, saj jaz ne ugotovim nič?
RazzorX ::
Sem ugotovil, da je v kablu nekje precvikan oplet (torej zunanji signal na koaksialcu), ne vem kako je to možno, ker kabel nikjer ni videti poškodovan, vendar vsaj vem kje je problem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avto MP3 player z FM transmitterjemOddelek: Kaj kupiti | 4385 (2326) | Unknown_001 |
» | Povezava dveh racunalnikov preko routerja?Oddelek: Omrežja in internet | 2289 (1653) | kratos |
» | DVB-T sprejemnik TelesystemOddelek: Pomoč in nasveti | 619 (447) | seemon |
» | Problem z Fostex mešalno mizo?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2519 (2166) | Azrael |
» | Kabeljska televizija - slaba kvaliteta slikeOddelek: Pomoč in nasveti | 2985 (2985) | darkolord |