» »

RAW disk

RAW disk

DT232 ::

Pozdravljeni!

Na novo sem inštaliral Windowse (win7) in sedaj mi en disk noče zaznat kot ntfs. Ko hočem na njega mi ponudi opcijo da bi ga formatiral, vendar imam gor kup podatkov, ki si jih ne želim zgubiti.:(:(
Če je kakršna koli rešitev, da pridem do diska in njegovih podatkov mi prosim svetujte.

Lep podrav!

KoMar- ::

Najboljši program je GetDataBack for NTFS. Meni je rešil 100% podatkov ob poškodovanih informacijah o particijah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

DT232 ::

Ja....S tem programom sem že najdel vse datoteke, sam 400GB prenest na drug disk (saj tudi nimam drugega diska, edino preko mreže na druge računalnike). A obstaja kakšna možnost da bi iz RAW diska dal nazaj v NTFS ne da bi formatiral disk?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DT232 ()

KoMar- ::

Nisem še slišal, da bi se to dalo. Tudi sam sem moral 150 GB prenesti na zunanji USB disk in potem nazaj... sposodi si ga kje...

DT232 ::

O.K...Hvala za pomoč! Bom se pomatral:|

alkoo ::

Jaz sem pa naletel na en čuden - windows? problem.

Dodal sem zdrav 2TB disk (wd green - star leto in pol) z dvema particijama. Ampak drugo particijo mi vztrajno prikazuje kot RAW (healthy), ki je ni mogoče formatirati.

- disk (obe particiji) deluje normalno v drugem računalniku (isti windows 7 ultimate) z normalno hitrostjo in ne proizvaja nobenih čudnih zvokov
- vsak namenski program s katerim sem disk testiral (testdisk, easeus partition master, miniaide magic partition) prikaže obe zdravi NTFS particiji brez napak - vsi podatki so normalno dostopni
- ni važno na kateri sata priključek na plošči priklopim ta disk, rezultat je isti (pri nameščanju gonilnika se računalnik nekaj sekund zelo slabo odziva kar se mi zdi malo čudno)
- v istem računalniku sta še dva sata diska, ki delujeta normalno na kateremkoli priključku (2x 160gb - bila sta v raid načinu, vendar sem raid razdrl kakšen dan nazaj - bi lahko imelo to kakšne posledice?)

Imam prav da je to očitno neka windows napaka? Če je kako jo odpraviti?

Backup sem naredil, ko sem disk priklopil v drug računalnik tako da podatki niso ovira. Particijo sem že večkrat brisal/kreiral ampak nikoli ne uspe. Je pa to dolgotrajen postopek ker računalnik vztrajno zmrzuje za nekaj 10 sekund vsakič ko brišem/kreiram.

Aja naj še omenim da brisanje/kreiranje/formatiranje particije uspe z namenskimi programi, ko pa pridem nazaj v windows pa je particija zopet tipa RAW.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: alkoo ()

ST-777 ::

alkoo je izjavil:

... drugo particijo mi vztrajno prikazuje kot RAW (healthy), ki je ni mogoče formatirati. ... Backup sem naredil, ko sem disk priklopil v drug računalnik tako da podatki niso ovira.
Če si naredil backup, potem je najenostavnejša rešitev tvojega problema uporaba programa HDD Low Level Format Tool, nato pa narediš nove particije.

"HDD Low Level Format Tool re-initializes the hard drive to its factory configuration by writing a zero byte to its each and every location on the disk. This fully and irreversibly erases all data (if present) from your disk. The main reason to do this is the attempt to revitalize your infected or corrupted hard drive. Low Level Formatting also hides the bad sectors in order to create a clean and error-free surface for your data." http://www.softpedia.com/get/System/Har...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Format usb ključka

Oddelek: Pomoč in nasveti
254002 (1911) Skylord
»

instal win noče formatirat niti particijenarest!

Oddelek: Pomoč in nasveti
405181 (4655) Frenckie
»

windows 7 črn ekran + miška

Oddelek: Pomoč in nasveti
5808 (704) ST-777
»

Izločanje poškodovanega dela diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
81651 (1388) dash_wallace
»

Eden izmed HDD v raidu je mrtev

Oddelek: Pomoč in nasveti
345103 (4386) ST-777

Več podobnih tem