Forum » Loža » Katero pivo imate najrajši?
Katero pivo imate najrajši?
Temo vidijo: vsi

MisterR ::
Zanimivo, da v wiski temi obrneš ploščo.Nikogar ne prepričujem, da je viski za 100 evrov boljši od tistega iz Hoferja za 25 evrov. Eno je trditi, da ti je nekaj bolj všeč kot nekaj drugega. Vsakemu je nekaj bolj všeč kot nekaj drugega. Trditi, da je tisto, kar je tebi bolj všeč, dejansko boljše oziroma dobro, vse drugo pa slaba "scalnica", je pa neumnost, na katero poskušam tu opozoriti.
Kera mona preplačuje recimo ogaben, šotast okus in se prepričuje, da je fajn, ker toliko stane![]()
Tudi nikoli nisem trdil, da je drag viski kakovostnejši od cenejšega, karkoli bi že "kakovost" pomenila.
Sploh pa nikoli nisem trdil, da bi na slepem testu ločil drag viski od cenejšega. Upam, da bi, ne bom pa tega nikoli poskusil, ker bi bili od takrat naprej užitki po vsej verjetnosti manjši.
O.
Cel čas govoriš o tem, da je nek hipsterski pir slab in 5x preplačan. Če kdo govori da je vse ostalo "hipstersko" scalnica, potem si to ti. Še enkrat si preberi poste in prosim citiraj svoje, kjer praviš da je vse ostalo razen uniona slabo, potem pa še preostale poste, kjer drugi pravijo da je kaj slabo.
Če je nekemu drugemu dober XXX pir, potem je tud njegov problem, če ga 5x preplača. Nekomu je brokoli dober, nekomu ne. Kdo si ti da boš pravil kaj je dobro in kaj slabo? Zato ker X raziskave kažejo da poznavalci ne razločijo belega od rdečega? Gre se za okuse kaj laičnemu človeko paše, prija, steče. Ne pa zato kar znanstveniki pravijo. Ker potem lahko svoj drek ješ, pa še zmeraj ne boš vedel al ješ slab burek al drek.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MisterR ()

thramos ::
Ni mu všeč, da nekdo nekvalitetni scalnici brez okusa reče nekvalitetna scalnica brez okusa. Al kaj pa vem.
Drugače je popolnoma jasno, da bo nekdo, ki mu je scalnica dovolj dobra, pivca craft pirov označil za snoba, ki preplačuje svojo pijačo. Pri vseh zadevah je tako. Še večina današnjih hipsterjev je bila pred leti takšna.
Jaz o zadevah o katerih nimam pojma, rajši ne sodim.
Drugače je popolnoma jasno, da bo nekdo, ki mu je scalnica dovolj dobra, pivca craft pirov označil za snoba, ki preplačuje svojo pijačo. Pri vseh zadevah je tako. Še večina današnjih hipsterjev je bila pred leti takšna.

Jaz o zadevah o katerih nimam pojma, rajši ne sodim.

Okapi ::
Evo, prav rad bi te videl na dvojno slepem poskušanju različnih pirov. Ker bi z užitkom gledal tvoje razočaranje ob ugotovitvi, kaj vse si si dotlej prevzetno domišljal.

MisterR ::
Kaj si napisal? Da je popolnoma vseeno, če piješ union,scalnico ali hipsterski pir. Itak te možgani nategujejo.
Torej je tebi vseeno ali piješ scajnco ali pir. Itak te možgani nategujejo.
Kdo ima predsodke, razen tebe?
Kaj ti bo pokazal slepi test? Da je Janezu boljše scajnca kot union, Mojci hipsterski pir šele potem sjcanca, Milanu pa nič od tega, ker prisega na cedevito. Kaj ti je pokazal slepi test? Samo to, katera tekočina je neki osebi boljšega okusa in zato boljša od neke druge tekočine. Se boš na takem testu vtikal v kakovost sestavin? Okuse se ne definira zgolj na podlagi kvalitete sestavin. Zato imamo razne Eje in arome.
Lahko je dobro, lahko pa da ni. Lahko kupuješ pir za 66centov in se prepričuješ da piješ boljšega kot pa oni za 5EUR . Vse je stvar posameznika in ne znanstvenih študij brbončič.
Vsakemu je nekaj bolj všeč kot nekaj drugega. Trditi, da je tisto, kar je tebi bolj všeč, dejansko boljše oziroma dobro, vse drugo pa slaba "scalnica", je pa neumnost, na katero poskušam tu opozoriti.
Dokler ne narediš dvojno slepega primerjalnega poskusa, o resničnem okusu oziroma kakovosti piva (ali česarkoli) ne veš praktično nič. Možgani te nategujejo levo in desno, kot se jim zdi.
Torej je tebi vseeno ali piješ scajnco ali pir. Itak te možgani nategujejo.
2.) nekvalitetno je plod tvojih predsodkov, ne resničnega stanja.
Kdo ima predsodke, razen tebe?
Neumno je govorit, da je neko random doma narejeno pivo, ali random pivo neke hipsterske mikropivovarne, boljše od piva ogromne korporacije. Lahko je, lahko ni. Dokler ne narediš slepega testa tako ali tako samo lažeš samemu sebi.
Kaj ti bo pokazal slepi test? Da je Janezu boljše scajnca kot union, Mojci hipsterski pir šele potem sjcanca, Milanu pa nič od tega, ker prisega na cedevito. Kaj ti je pokazal slepi test? Samo to, katera tekočina je neki osebi boljšega okusa in zato boljša od neke druge tekočine. Se boš na takem testu vtikal v kakovost sestavin? Okuse se ne definira zgolj na podlagi kvalitete sestavin. Zato imamo razne Eje in arome.
Ti pa rad piješ 5x preplačan pir izrazito slabega okusa, in se prepričuješ, da če je drago in ima izrazit okus, mora že biti dobro. Na zdravje.
Lahko je dobro, lahko pa da ni. Lahko kupuješ pir za 66centov in se prepričuješ da piješ boljšega kot pa oni za 5EUR . Vse je stvar posameznika in ne znanstvenih študij brbončič.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MisterR ()

Looooooka ::
No ne nakladajte. Ko ti za isto ceno začnejo v pivo vtikat pšenico pa bogve kaj še samo, da znižajo stroške so te nategnili proizvajalci in ne možgane. Pa če ti je okus šetko všeč piješ sranje od piva. Men je tud coca cola všeč pa se ne bom šel branit češ da pijem nekaj kar je boljše in bolj zdravo od naravnega soka.
Cheap sestava, cheap proizvodnja, nizka cena je pač slaba kakovost. Kar seveda ne pomeni, da okus ni nekomu ali pa celo večini všeč. Ampak ne se pa pretvarjat, da pijete kvaliteto, ker je pač ne. Že to, da je v piksni in ne flaši je znak, da je slabša kakovost. Pa milijon drugih razlogov zakaj lahko mirno brez poizkušanja trdiš, da je poceni pivo slabše kakovosti.
Cheap sestava, cheap proizvodnja, nizka cena je pač slaba kakovost. Kar seveda ne pomeni, da okus ni nekomu ali pa celo večini všeč. Ampak ne se pa pretvarjat, da pijete kvaliteto, ker je pač ne. Že to, da je v piksni in ne flaši je znak, da je slabša kakovost. Pa milijon drugih razlogov zakaj lahko mirno brez poizkušanja trdiš, da je poceni pivo slabše kakovosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Looooooka ()

iKst ::
Se strinjam s tabo, edino z delom o piksnah ne. Zadje čase vedno več craftarjev polni v piksne, ker gre dejansko za boljšo embalažo. Svetloba ne pride zraven za razliko od flaš, tudi, če so rjave.
Je pa dober pokazatelj kakovosti barva stekla. Pivovar, ki zapakira pivo v zeleno ali celo prozorno steklenico, dela dovolj zanič pivo, da mu je vseeno, če ga UV sevanje osmradi.
Je pa dober pokazatelj kakovosti barva stekla. Pivovar, ki zapakira pivo v zeleno ali celo prozorno steklenico, dela dovolj zanič pivo, da mu je vseeno, če ga UV sevanje osmradi.

jest10 ::
Ko bi res pšenico. Dajejo koruzo
A je kaj razlike med ječmenovim, pšeničnim ali koruznim kruhom? Ali ima vse enak okus?
Ima viski iz koruze enak okus, kot tisti iz ječmena?(pa tukaj je veliko manj okusa in arome, zaradi destilacije)

A je kaj razlike med ječmenovim, pšeničnim ali koruznim kruhom? Ali ima vse enak okus?
Ima viski iz koruze enak okus, kot tisti iz ječmena?(pa tukaj je veliko manj okusa in arome, zaradi destilacije)

Točno v tem. Je drugačna.
Lager ima po definiciji ječmenov slad, vodo, hmelj in kvasovke. Če je notri zbasano karkoli drugega, to že po definiciji ne more biti ne lager in ne dober lager
Tako kot single malt škot ne more vsebovati koruze
Lager ima po definiciji ječmenov slad, vodo, hmelj in kvasovke. Če je notri zbasano karkoli drugega, to že po definiciji ne more biti ne lager in ne dober lager

Tako kot single malt škot ne more vsebovati koruze
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()

In? Dober bourbon ni niti malo slabši od škotskega enosladnika.
Tule je en napisal, da je zaradi pšenice pivo slabše (ne da je drugačno).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

mihec87 ::
Ni, samo vzet sestavine za bourbon in rečt da je to dober škotski enosladnik...
Če ima lager po definiciji ječmenov slad,vodo,hmelj,kvasovke....in če damo xyz namesto tega potem to ni ravno čisto lager...
Če ima lager po definiciji ječmenov slad,vodo,hmelj,kvasovke....in če damo xyz namesto tega potem to ni ravno čisto lager...

In? Kaj je lahko in kaj ne sme biti v posamezni vrsti piva, je predpisano z zakonodajo posameznih držav, povezave z okusom in kakovostjo pa to v resnici nima prav nobene.

mihec87 ::
Marelična marmelada je iz marelic, če uporabimo ribez to ni več marelična marmelada...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()

Pomoje si zamešal koruzo in riž s pšenico. Pšenice pomoje nihče ni omenjal.
Sicer pa ni problem v samem rižu ali koruzi. Oboje je lahko čisto OK sestavina za pivo. V primeru teh svetlih lagerjev velikih korporacij gre večinoma za to, da s temi sestavinami lažje in bistveno ceneje zvariš pivo z visoko alkoholno stopnjo in blagim okusom. Velike pivovarne varijo 8, 9% piva, ki jih po končani fermentaciji redčijo z vodo. Na ta način izgubiš precej karakterja.
Pa uporaba drugih žit ni edini razlog, da generičnemu lagerju ne moreš pripisati neke hude kvalitete. Celoten postopek je prilagojen čim hitrejšem turnaroundu in čim nižji ceni, ne pa čim boljšemu končnemu izdelku.

Spy ::
Po eno tedenskem popivanju v Belgiji enostavno ne moreš verjeti kakšno sranje je Laško lager.
Prepričan sem, da že povprečni gurman na slepem testu samo po vonju brez težav identificira določene razlike med Laškim lager pivom (kisla mešanica vode in grenke tekočine) in enim od dobrih točenih Bevog. Če to mu ne uspe bodisi ni gurman, bodisi je hudo prehlajen ali ima kakšne druge motnje vonja oz. okusa. Med drugim se razlike tudi slišijo.
LP, Spy.
Prepričan sem, da že povprečni gurman na slepem testu samo po vonju brez težav identificira določene razlike med Laškim lager pivom (kisla mešanica vode in grenke tekočine) in enim od dobrih točenih Bevog. Če to mu ne uspe bodisi ni gurman, bodisi je hudo prehlajen ali ima kakšne druge motnje vonja oz. okusa. Med drugim se razlike tudi slišijo.
LP, Spy.

matobeli ::
Haha, dobri toceni bevog. To da strpas v pir citro in ostale mocne hmelje je hipsterska fora, ko ni blo bevoga je 3/4 ljudi uzivalo v laskem in unjonu, pa ceprav si dobil vsa tuja piva ze prej. En special od laskega v nicemer ne zaostaja od, trenutno popularnih, ipa pirckov.

Smurf ::
Sej craft piva niso po defaultu IPE. Pa ta piva so bila popularna ze zdavnej preh hipsterji, samo v Slovenijo je trend prisel sele sedaj.
Sicer pa jaz si upam naresti double blind test, da locimo iKstov IPO in Uniona. Tudi sicer sem bil ze prica ze marsikateremu blind testu (mimogrede, Sir Williams jih organizira letno). Rezultati niso bili nekaj zelo presenetljivi.
Tudi drugace obstajajo tudi zelo dobra komercialna piva. Samo to nista Union in Lasko. V bistvu ne poznam niti enega ljubitelja piva (ki je v zivljenju probal ze nekaj piv) in bi izbral ta dva za nek vrhunec.
Sicer pa jaz si upam naresti double blind test, da locimo iKstov IPO in Uniona. Tudi sicer sem bil ze prica ze marsikateremu blind testu (mimogrede, Sir Williams jih organizira letno). Rezultati niso bili nekaj zelo presenetljivi.
Tudi drugace obstajajo tudi zelo dobra komercialna piva. Samo to nista Union in Lasko. V bistvu ne poznam niti enega ljubitelja piva (ki je v zivljenju probal ze nekaj piv) in bi izbral ta dva za nek vrhunec.

Pomoje si zamešal koruzo in riž s pšenico. Pšenice pomoje nihče ni omenjal.
Seveda jo je. Zato sem pa tudi vprašal, kaj je narobe z njo - ker so mi pšenični piri, recimo Hoegaarden, zelo všeč.

Tarzan ::
Bohpomagi! Hoegaarden! To svinjerijo sem jaz pil ko mi je nekdo zatrjeval kako njami super duper je to pivo in da ko bom enkrat probal več ne bom drugega pil. Malo sutra. Vsakega jelena, karlovačkoga, vsako slovensko pivoscanje je boljše od tiste brozge. Resno, ne vem kaj ti je lahko na hoegaardnu všeč, ampak sto ljudi sto čudi. :)
Meni ležijo češka piva. Pri nas ne upam naročit temnega Guinessa, ker sem se že nekajkrat pošteno opekel in je bil dejansko točen temn Union neprimerljivo boljši, kompaktna pena, okus..
Kar pa se tiče piksen... Nikoli ne bi izbral pira v piksni, če bi imel alternativo pir v temni flaši. Najboljši je dober točen pir (v slabih beznicah, kjer ga ne točijo veliko je nekje še precej pod nivojem piksne, bolj podoben pivskemu kozlanju, kot pivu), sledi iz flaše, potem je dolgo luknja in na koncu pir iz piksne.
Meni ležijo češka piva. Pri nas ne upam naročit temnega Guinessa, ker sem se že nekajkrat pošteno opekel in je bil dejansko točen temn Union neprimerljivo boljši, kompaktna pena, okus..
Kar pa se tiče piksen... Nikoli ne bi izbral pira v piksni, če bi imel alternativo pir v temni flaši. Najboljši je dober točen pir (v slabih beznicah, kjer ga ne točijo veliko je nekje še precej pod nivojem piksne, bolj podoben pivskemu kozlanju, kot pivu), sledi iz flaše, potem je dolgo luknja in na koncu pir iz piksne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tarzan ()

Spy ::
Haha, dobri toceni bevog.
Točno to. Ni vsako točeno pivo (isti model iste znamke) dobro. Zato sem tudi tako napisal in seveda nisem mislil, da bi se napil s štirimi litri Bevoga (no good). Dejstvo je, da pri lager Lašku & Union ne najdem nič posebnega in skoraj nič dobrega, kar ne morem trditi za Bevog.
Saj se strinjaš.

Sej, razlicne stvari za razlicne ljudi. Meni bevog in podobni niso vsec ker posili moje brboncice z ostrimi okusi. Mi pa lezijo mocnejsa piva ala krpan in striptiz. Kljub mocnemu okusu se mi zdi da ta ni tako intenziven v posamezmih okusih ampak bolj zaokrozen. Sem pa tudi mnenja da mora biti obvezno sveza steklenica, kar sem poizkusil enakih piv v obeh pakiranjih je zmagala steklenica in to obcutno. Testnih vzorcev je bilo kar precej ;) Itak pa ne vem kako poizkusit primerjavo craft piv ker so vecinoma v eni embalazi.

Alen T 1978 ::
No ne nakladajte. Ko ti za isto ceno začnejo v pivo vtikat pšenico pa bogve kaj še samo, da znižajo stroške so te nategnili proizvajalci in ne možgane. Pa če ti je okus šetko všeč piješ sranje od piva. Men je tud coca cola všeč pa se ne bom šel branit češ da pijem nekaj kar je boljše in bolj zdravo od naravnega soka.
:D
+1

A v laskotu je sploh kukuruz? Na etiketi se mi zdi da ni navedena, ce ima kdo pri roki ga prosim naj preveri, je pa pogosta v budget pivih.

Sicer ponavadi koruza sploh ni direktno omenjena, skriva se pod "neslajena žita"
(Kar pri raznih specjalnih pivih še nič ne pomeni, ker se lahko uporablja neslajeno pšenico, kosmiče, neslajen pražen ječmen(stout),... V lagerjih/pilsnerjih pa to ponavadi pomeni koruzo ali riž)
(Kar pri raznih specjalnih pivih še nič ne pomeni, ker se lahko uporablja neslajeno pšenico, kosmiče, neslajen pražen ječmen(stout),... V lagerjih/pilsnerjih pa to ponavadi pomeni koruzo ali riž)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()

echo ::
Možno.
Konkretno:
Union svetli ležak - voda, ječmenov slad, neslajena žita, hmelj, hmeljni ekstrakt
Laško svetli ležak - voda, ječmenov slad, ječmen, hmelj
Laško Striptis - voda, ječmenov slad, praženi ječmenov slad, hmelj.
Mene neki čist mimogrede zanima - kak se te pire pasterizira? Toplotno?
Konkretno:
Union svetli ležak - voda, ječmenov slad, neslajena žita, hmelj, hmeljni ekstrakt
Laško svetli ležak - voda, ječmenov slad, ječmen, hmelj
Laško Striptis - voda, ječmenov slad, praženi ječmenov slad, hmelj.
Mene neki čist mimogrede zanima - kak se te pire pasterizira? Toplotno?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: echo ()

Ja, pivo segrejejo. Postopkov je več. Od vročih kopeli, ki trajajo tudi po pol ure do hitrega segrevanja in ohlajanja v ceveh, ki lahko traja tudi minuto ali celo manj. Nekatere pivovarne za ostranjevanje mikroorganizmov uporabljajo tudi filtriranje.

Looooooka ::
Hmelja čedalje manj, ker je tako ceneje. Ponos rešujejo s temi novimi dražjimi pivi. Poceni brozga za maso pa pač malce dražje za pivoljube...da jim ne bi kdo očital, da več niso pivovarna :)
Za to, da sovLjubljani odprli pivnico so tudi rabili 20 let...v glavnem vse delajo za 180 stopinj drugače kot v tujini :)
Za to, da sovLjubljani odprli pivnico so tudi rabili 20 let...v glavnem vse delajo za 180 stopinj drugače kot v tujini :)

Ja no, kdo bi jim ocital, slovenska populacija je bila se par let nazaj v "temi", malo po zaslugi tovarnarjev, veliko pa zaradi pomankanja pivske kulture kot jo poznajo drugod. zacelo se je z uvozom cenejsih in boljsih lagerjev iz ceske, koncno jim je pa preklopilo z izvrstno zgodbo bevoga. Sicer nisem ljubitelj njihovega pira, ampak jih stejem kot enega bolj pomembnih faktorjev v nasi pirovski pomladi. Ponudniki, kot vedno, sledijo povprasevanju, ce so de-facto standard, zakaj bi sploh kaj spreminjali?

Unknown_001 ::
Če tudi sem prlek, imam raje union, ker zlatorog je preveč grenko pivo. Saj union je tudi grenki, samo ne tak. Ampak zdaj že kar nekaj let pijem še samo grenivkin radler, to pa je vse, kar še pijem od alkohola.
Men se zdi da je problem v vodi ki jo uporabljajo. Včasih je bilo Laško- takrat Zlatorog drugačenga okusa kakor se spomnim.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()

V komercialnih pivovarnah se vodo itak redno analizira in spusti čez tretma, če je potrebno. Profil bi moral biti vedno enak, tudi, če se voda iz okolja spreminja.
Še v homebrewingu se analizira osnovne parametre in dodaja ustrezne dodatke, da dobiš profil, ki ustreza določenemu tipu piva.
Še v homebrewingu se analizira osnovne parametre in dodaja ustrezne dodatke, da dobiš profil, ki ustreza določenemu tipu piva.

thramos ::
Ja no, kdo bi jim ocital, slovenska populacija je bila se par let nazaj v "temi", malo po zaslugi tovarnarjev, veliko pa zaradi pomankanja pivske kulture kot jo poznajo drugod. zacelo se je z uvozom cenejsih in boljsih lagerjev iz ceske, koncno jim je pa preklopilo z izvrstno zgodbo bevoga. Sicer nisem ljubitelj njihovega pira, ampak jih stejem kot enega bolj pomembnih faktorjev v nasi pirovski pomladi. Ponudniki, kot vedno, sledijo povprasevanju, ce so de-facto standard, zakaj bi sploh kaj spreminjali?
Dobre butične pivovarne in (vsaj v LJ) lokali in trgovine, kjer je velika izbira piva, obstajajo že kar nekaj časa. Vsekakor še preden je tudi Slovenijo zajela craft revolucija (ki smo jo uvozili z kar lepo zamudo). Resnici na ljubo so jo verjetno res prinesli hipsterji. Bevog pa je uspešno zajahal ta val, s kvalitetno in konsistentno proizvodnjo na dovolj velikem in profesionalnem nivoju.

::
Zanimivo razmišljanje: kdor ne pije Uniona in Laškega je hipster, ki ga v glavo jebejo lastni možgani in 5x preplačuje pivo. Ampak jaz se ne bi ustavil pri pivu, definicijo hipsterja bi razširil še na tiste, ki pijejo boljše vino od Grajske črnine, se ne prehranjujejo v MkDonaldsu, vozijo kaj drugega od Hyundaja in telefonirajo s telefoni, boljšimi od osnovnega modela. A bo tako OK?

An0N ::
Zanimivo kako hitro se lahko neka navidez nedolžna tema spreobrne v adolescentno moraliziranje in filozofiranje, katerega edini namen je ustvariti iluzijo, da je posameznik nezmotljiv s svojo objavo, tej iluziji pa verjame le posameznik sam. Naj vsak izraža svoje mnenje, naj vsak govori za ne vem kaj, da je zanič, drugi pa naj to mnenje sprejmejo in svoje strinjanje ali nestrinjanje ohranijo zase. Sej pa ima vsak svoj okus. Sicer ni moje mesto tu, da bi držal pridigo. Namen objave je le izražanje mnenja o obnašanju posameznikov, ki se začnejo prepirati v tej ali kakšni drugi temi na forumu.
Osebno imam rad svetla piva z zmerno grenkim okusom. V tako kategorijo bi jaz osebno prišteval Laško, nekdo drug pa bi v isto kategorijo prišteval neko drugo pivo.
Zgornji stavek lahko nudi zgled, kako lahko nekonfliktno izražamo mnenje.
LP
Osebno imam rad svetla piva z zmerno grenkim okusom. V tako kategorijo bi jaz osebno prišteval Laško, nekdo drug pa bi v isto kategorijo prišteval neko drugo pivo.
Zgornji stavek lahko nudi zgled, kako lahko nekonfliktno izražamo mnenje.
LP

sheeshkar ::
je izjavil:
Zanimivo razmišljanje: kdor ne pije Uniona in Laškega je hipster, ki ga v glavo jebejo lastni možgani in 5x preplačuje pivo. Ampak jaz se ne bi ustavil pri pivu, definicijo hipsterja bi razširil še na tiste, ki pijejo boljše vino od Grajske črnine, se ne prehranjujejo v MkDonaldsu, vozijo kaj drugega od Hyundaja in telefonirajo s telefoni, boljšimi od osnovnega modela. A bo tako OK?
Dodaj še kakšno za viski in ure, pa bo tudi Okapi hitro postal hipster.

Kamikaza ne zna brati, to je problem.
Ni hipster tisti, ki pije drag pir, hipster je tisti, ki pije drag pir in vsem drugim razlaga, da je Union scanje.
Jaz še nikoli nobenemu nisem rekel, da je ura za 10 evrov ali viski iz Hoferja sranje.

Jaz še nikoli nobenemu nisem rekel, da je ura za 10 evrov ali viski iz Hoferja sranje.

sheeshkar ::
Kamikaza ne zna brati, to je problem.Ni hipster tisti, ki pije drag pir, hipster je tisti, ki pije drag pir in vsem drugim razlaga, da je Union scanje.
Kaj so pa potem tisti, ki pijejo drag rum in pravijo, da so poceni dobri samo za v čaj in pecivo? Troli?
Najprej sem sicer hotel obudit eno staro temo o rumih, ampak je imela v naslovu "poceni", kar ravno ne velja za najboljše rume. Dober rum se lahko mirno kosa z viskiji in konjaki. Na žalost to velja tudi za njihovo ceno.
Pa si že poskusil kakšnega dobrega. Ne tistega, ki ga naredijo iz umetne arome?
Kar takle je res dober samo za v čaj in pecivo.

In? A sem mogoče napisal, da je slab? Za v pecivo je recimo celo boljši od dragih pravih rumov, ker ima veliko intenzivnejši okus oziroma aromo. Pije pa tistega "ruma" čistega tako ali tako menda nihče ne.

Nekdo je omenjal hofer berg konig. V flasi, premium napis, jecmen in hmelj, polnjen v avstriji.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razlika piva v Hoferju in drugim trgovinam. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10658 (7057) | marS |
» | PivoOddelek: Loža | 6571 (1357) | Egidij88 |
» | Male pivovarniceOddelek: Loža | 2888 (1786) | marvin42 |
» | Cene piva skočile v nebo (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 58625 (40629) | SonoR |
» | Najljubse pivo in cigareti? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 20474 (12564) | BCSman |