Forum » Loža » Katero pivo imate najrajši?
Katero pivo imate najrajši?
Temo vidijo: vsi
GGGGG ::
V tem primeru sem delal pšenično pivo, in tole je polovica eksperimenta. V tej sobi imam konstantnih 22 stopinj. Druga polovica (enak flaškon) sem fermentiral v garaži na cca. 17, 18 stopinjah. Obe temperaturi sta znotraj predvidenih okvirov za uporabljene kvasovke, le, da je efekt precej različen. Ena temperatura da značilno aromo in okus po klinčkih, druga po bananah.
Drugače je pa vse odvisno od kvasovk in stila piva, ki ga izbereš glede na temperaturo, ki ti je na voljo.
Drugače je pa vse odvisno od kvasovk in stila piva, ki ga izbereš glede na temperaturo, ki ti je na voljo.
mihec87 ::
No ja pivo bp narediš v kuhinji..Rad bi videl namakanje sadja v sodu ter kuhanje v kuhinji...Ni pa tu sploh fora v prihranku (najceneje in najmanj časovno potratno je nek poceni pir/vodka v trgovini ampak to naj ostane za pijančke ko je najbol važna količina)
c3p0 ::
Faceless ::
No nekaj kar spada v to kategorijo :) Meni je daleč najbolši Laško,
Sledita mu Nikšičko in Sarajevsko...
Kar pa pripelje do mojega vprašanja - ali je možno kje pri nas v trgovini kupiti Sarajevsko pivo PREMIUM? Našel sem tudi internetno stran http://www.sarajevsko-pivo.si/ kjer naj bi ga bilo moč naročiti vendar dvomim če še obstaja...
Lahko kdo pomaga?
Sledita mu Nikšičko in Sarajevsko...
Kar pa pripelje do mojega vprašanja - ali je možno kje pri nas v trgovini kupiti Sarajevsko pivo PREMIUM? Našel sem tudi internetno stran http://www.sarajevsko-pivo.si/ kjer naj bi ga bilo moč naročiti vendar dvomim če še obstaja...
Lahko kdo pomaga?
nofaith ::
Men najboljši dosedaj staropramen temno. Sploh tisti točeni na češkem. Na drugo mesto bom pa postavil human fish sipa (indian pale ale iz slovenjskega hmelja) in mali grad, ki ima zelo osvežujoč okus in paše prevsem ob vročih poletnih dnevih. Potem pa bi rad omenil še bevog kramah, ki tudi ni od muh.
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.
NejcSSD ::
Fuller's London Pride
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
user4683 ::
echo ::
Kakšen slog pa naj bi bil?
Bi kdo odprl temo domačega pivovarstva na Slo-Techu?
Če bo, naj še tu prilepi link.
Bi kdo odprl temo domačega pivovarstva na Slo-Techu?
Če bo, naj še tu prilepi link.
user4683 ::
Nekakšen hibrid med American IPA in Winter Warmer.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: user4683 ()
fantasycamp ::
user4683 ::
Od oka cca 1eur na liter za vse sestavine. Brez elektrike in opreme, ki jo bom se nekaj casa amortiziral.
mihec87 ::
V primerjavi z poceni pivi v trgovini se doma skoraj ne splača varit.. Samo ko odpreš steklenico doma zvarjenega+zvariš kakršen ti je všeč...
Unknown_001 ::
V primerjavi z poceni pivi v trgovini se doma skoraj ne splača varit.. Samo ko odpreš steklenico doma zvarjenega+zvariš kakršen ti je všeč...
Odvisno kako na veliko delaš.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
jest10 ::
V primerjavi z poceni pivi v trgovini se doma skoraj ne splača varit.. Samo ko odpreš steklenico doma zvarjenega+zvariš kakršen ti je všeč...
Doma si narediš pirček po 0,4€ za 0,5L. Če se malo potrudiš tudi za okoli 0,3€ pri enostavnih pirih.
Za 1€ po flaši se moraš že kar dobro preseravati(tekoči kvas, zajetne količine hmelja in sladu, ter še kaj dodatkov)
Kakšen slog pa naj bi bil?
Bi kdo odprl temo domačega pivovarstva na Slo-Techu?
Če bo, naj še tu prilepi link.
Mrbit se interesenti raje priklučijo debati na Alterju
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
Hajznberg ::
Cao, mene pa zanima katera piva so 'standard' v slovenskih lokalih, samo laško in union, ali tudi kaj drugega?
Assass1n ::
Jaz rad zližem svetlega adam ravbarja, če pa nimam drugega pa pijem laško scavnico.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
The Player ::
Odkar je pivovarna Union praznovala 150 let in začela proizvajati tudi specialna piva in ne samo tisti klasičen lager mi je čedalje bolj všeč.
Drugače pa nujno pivnica Union, pikova dama in True la ipa od Uniona , kdor še ni probal, se splača
Drugače pa nujno pivnica Union, pikova dama in True la ipa od Uniona , kdor še ni probal, se splača
The Player ::
gusto ::
V zadnjem času sem preiskusil nekaj različnih piv in ugotovil, da mi na splošno najbolj odgovarjajo kakšna močnejša Belgijska piva. Evo nekaj dobrih piv:
Affligem Blonde
Leffe Blonde
Leffe Brune
Franziskaner Weissbier
Zadnjič sem dobil tale kompletek, vrhunska piva:
Rochefort Trappistes 6
Rochefort Trappistes 8
Rochefort Trappistes 10
Affligem Blonde
Leffe Blonde
Leffe Brune
Franziskaner Weissbier
Zadnjič sem dobil tale kompletek, vrhunska piva:
Rochefort Trappistes 6
Rochefort Trappistes 8
Rochefort Trappistes 10
mihec87 ::
V primerjavi z poceni pivi v trgovini se doma skoraj ne splača varit.. Samo ko odpreš steklenico doma zvarjenega+zvariš kakršen ti je všeč...
Doma si narediš pirček po 0,4€ za 0,5L. Če se malo potrudiš tudi za okoli 0,3€ pri enostavnih pirih.
Za 1€ po flaši se moraš že kar dobro preseravati(tekoči kvas, zajetne količine hmelja in sladu, ter še kaj dodatkov)
Za 0,3e samo sestavine, če štejema plin/elektriko za kuhanje/mletje,zamaški itd..pa malo dvomim..
Če je važna samo cena Mercator pivo dobiš za 66centov-brez da bi kaj delal... Samo primerjat to z dobrim doma zvarjenim se vsaj pomoje ne da...
smoke ::
BorutO ::
Če tudi sem prlek, imam raje union, ker zlatorog je preveč grenko pivo. Saj union je tudi grenki, samo ne tak. Ampak zdaj že kar nekaj let pijem še samo grenivkin radler, to pa je vse, kar še pijem od alkohola.
iKst ::
V primerjavi z poceni pivi v trgovini se doma skoraj ne splača varit.. Samo ko odpreš steklenico doma zvarjenega+zvariš kakršen ti je všeč...
Doma si narediš pirček po 0,4€ za 0,5L. Če se malo potrudiš tudi za okoli 0,3€ pri enostavnih pirih.
Za 1€ po flaši se moraš že kar dobro preseravati(tekoči kvas, zajetne količine hmelja in sladu, ter še kaj dodatkov)
Za 0,3e samo sestavine, če štejema plin/elektriko za kuhanje/mletje,zamaški itd..pa malo dvomim..
Če je važna samo cena Mercator pivo dobiš za 66centov-brez da bi kaj delal... Samo primerjat to z dobrim doma zvarjenim se vsaj pomoje ne da...
Načeloma prideš skozi za kak osnoven pale ale ali bitter, če kupuješ hmelj po kilo in 25kg vreče slada.
Ampak, domači pivovarji pogosti malo pozabijo na amortizacijo opreme. Jaz sem dal čez 300€ samo za setup za točenje (CO2 kanister, regulator, cevi + par sodčkov). Potem hladilnik za fermentacijo, konični fermentor, lonci, termometri, higrometri, čistila, hladilnik pivine, pH meter... Pomoje imam opreme za jurja, kar "malenkost" podraži pivo, če računaš vse skupaj. Ampak občutek, ko imaš doma več vrst točenega piva kot vse gostilne je priceless :)
Če tudi sem prlek, imam raje union, ker zlatorog je preveč grenko pivo. Saj union je tudi grenki, samo ne tak. Ampak zdaj že kar nekaj let pijem še samo grenivkin radler, to pa je vse, kar še pijem od alkohola.
Poleti smo delali slepi test, na kolegu, ki prisega izključno na union. En kozarec laško, en union. Ni ugotovil kaj pije oz. celo trdil je, da je v obeh kozarcih isto pivo :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: iKst ()
thramos ::
Cao, mene pa zanima katera piva so 'standard' v slovenskih lokalih, samo laško in union, ali tudi kaj drugega?
V Lj (center sploh, okoli tudi) skoraj ne najdeš več lokala, kjer bi imeli samo union/laško lager pobarvano vodo. Kvalitetnejša piva, sicer ne točena, so praktično standard. Nekatera odlična slovenska, Bevog in Pelicon, so skoraj povsod, v centru marsikje tudi točena. V Petkovšku recimo, ali pa Kinu Šiška praktično ne vidiš več nikoga, ki bi pil laško/union.
Pravzaprav je vedno več lokalov (hipster warning ;)), kjer union/laško scavnice sploh nimajo.
iKst ::
Zdaj pa naredi še podoben poskus s svojimi zvarki - če si upaš.>:D
Huh, ne vem kakšen smisel ima primerjati dva povsem različna stila piva, pa ne vem zakaj bi si moral "upati" narediti tako primerjavo?
Okapi ::
Dokler ne narediš dvojno slepega primerjalnega poskusa, o resničnem okusu oziroma kakovosti piva (ali česarkoli) ne veš praktično nič. Možgani te nategujejo levo in desno, kot se jim zdi.
http://www.theguardian.com/lifeandstyle...
Experiments have shown that people can't tell plonk from grand cru. Now one US winemaker claims that even experts can't judge wine accurately. What's the science behind the taste?
http://www.theguardian.com/lifeandstyle...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
iKst ::
Točno to, kar piše na tvojem linku sem izpostavil zgoraj. Razni "zapriseženi" pivci -vstavi poljubno znamko- padejo na testu, ko jim daš dva neoznačena kozarca s podobnim stilom piva. Ne le, da ne znajo povedati, kaj je laško in kaj union, večinoma niti ne znajo povedat, da gre za različno pivo.
Pri primerjavi mojih zvarkov z Unionim je stvar povsem drugačna, ker varim čisto drugačne stile piva. Nek IPA se od uniona razlikuje po vseh atributih. Je povsem druge barve, drugega vonja, bistveno različnega okusa, pena je druga, manj je mehurčkov...
Sicer sta pa okus in kakovost dve različni stvari. Lahko, da je ljudem Union dober (tudi jaz včasih spijem kakšnega), kvaliteten pa definitivno ni. Sestavine so cheap, postopek varjenja je prilagojen varčevanju. Po drugi strani lahko doma zvariš zelo kvalitetno pivo iz kvalitetnega slada, svežega hmelja, čiste vode... Ni pa to nobena garancija, da bo vsem pivcem všeč.
Pri primerjavi mojih zvarkov z Unionim je stvar povsem drugačna, ker varim čisto drugačne stile piva. Nek IPA se od uniona razlikuje po vseh atributih. Je povsem druge barve, drugega vonja, bistveno različnega okusa, pena je druga, manj je mehurčkov...
Sicer sta pa okus in kakovost dve različni stvari. Lahko, da je ljudem Union dober (tudi jaz včasih spijem kakšnega), kvaliteten pa definitivno ni. Sestavine so cheap, postopek varjenja je prilagojen varčevanju. Po drugi strani lahko doma zvariš zelo kvalitetno pivo iz kvalitetnega slada, svežega hmelja, čiste vode... Ni pa to nobena garancija, da bo vsem pivcem všeč.
echo ::
Tudi sam delam svoje pivo, probal sem vsaj 200 različnih pirov, pa še vedno rade volje spijem pol litra Laškega ali podobnega komercialnega čistega lagerja.
To podcenjevanje komercialnih pirov se mi danes zdi otročja faza, v kateri se zatakne marsikateri pivec (in pivovar).
Podobno so komercialneži podcenjevali homebrew sceno, pa jih sedaj dobro v rit brca.
Moti pa me, da sploh nimam možnosti dobiti nefiltriranega piva - vsaj do pojava hipsterjev je bilo tako.
iKst - vsebina pa kvaliteta sta različna pojma.
Verjamem, da ti ni zanimivo vsak dan piti čistih lagerjev, katerim se samo spreminja etiketa.
Ampak kvaliteto pa majo na višku - ker je vedno isti. Nekateri jim to zamerijo, drugi pa zahtevajo.
To podcenjevanje komercialnih pirov se mi danes zdi otročja faza, v kateri se zatakne marsikateri pivec (in pivovar).
Podobno so komercialneži podcenjevali homebrew sceno, pa jih sedaj dobro v rit brca.
Moti pa me, da sploh nimam možnosti dobiti nefiltriranega piva - vsaj do pojava hipsterjev je bilo tako.
iKst - vsebina pa kvaliteta sta različna pojma.
Verjamem, da ti ni zanimivo vsak dan piti čistih lagerjev, katerim se samo spreminja etiketa.
Ampak kvaliteto pa majo na višku - ker je vedno isti. Nekateri jim to zamerijo, drugi pa zahtevajo.
iKst ::
To je konsistenca, ne kvaliteta. Pa tudi to ne drži povsem. Iz pivovarne mogoče pride zelo podobno pivo, ampak potem gostinc spravi par gajb na temno v hladilnike, nekaj jih pa čaka na soncu za gostilno. Že po parih dneh je razlika zelo očitna.
Če bi bila konsistenca merilo, bi bil McDonalds najboljša restavracija na svetu.
Sicer pa konsistenca tudi za homebrewerje ni ravno nek hud problem, če imaš en spodoben električni kotel in fermentacijsko komoro s kontrolo temperature.
Če bi bila konsistenca merilo, bi bil McDonalds najboljša restavracija na svetu.
Sicer pa konsistenca tudi za homebrewerje ni ravno nek hud problem, če imaš en spodoben električni kotel in fermentacijsko komoro s kontrolo temperature.
thramos ::
To podcenjevanje komercialnih pirov se mi danes zdi otročja faza, v kateri se zatakne marsikateri pivec
In kaj bo tak človek zamudil, če ne bo več nikoli v življenju spil komercialnega lagerja?
Saj z Unionom ni v osnovi nič narobe ... skoraj vedno veš kaj boš dobil - poceni nekvalitetno lager pivo brez izrazitega okusa. Kar, tako kot McDonalds, zna priti prav. Kar pa ne spremeni zgoraj zapisanega dejstva - da gre za nekvalitetno pivo brez izrazitega okusa.
Kogar to ne moti, naj uživa v pitju. Večinoma gre itak samo za čim cenejši in udoben transport alkohola do možganov. S čim manj okusa, ki bi lahko oviral proces.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: thramos ()
Okapi ::
poceni nekvalitetno lager pivo brez izrazitega okusa
1.) Cena nima nič skupnega s kakovostjo.
2.) nekvalitetno je plod tvojih predsodkov, ne resničnega stanja.
3.) "brez izrazitega okusa" v resnici ne pomeni čisto nič. Ni treba, da je okus izrazit, da bi bil dober. V resnici je velikokrat celo ravno obratno.
Pri primerjavi mojih zvarkov z Unionim je stvar povsem drugačna,Kot prvo, nisem mislil konkretno na primerjavo tvojih zvarkov z Unionom, ampak na primerjavo s katerimikoli drugimi zvarki.
In tudi pri primerjavi z Unionom bi utegnil biti močno presenečen, ker, kot rečeno - možgani te nategujejo, kot se jim zdi.
Poskus je pokazal, da poznavalci na slepem poizkusu ne ločijo belega od rdečega vina.
In 2001 Frédérick Brochet of the University of Bordeaux asked 54 wine experts to test two glasses of wine - one red, one white. Using the typical language of tasters, the panel described the red as "jammy' and commented on its crushed red fruit.
The critics failed to spot that both wines were from the same bottle. The only difference was that one had been coloured red with a flavourless dye.
Kot drugo, to ne velja samo za "zaprisežene" pivce, ampak za vse, vključno z nadebudnimi domačimi pivovarji in prekaljenimi profesionalci.
RockyS ::
Union svetlo je še vedno boljše od 3/4 teh hipsterskih pirov.
Od tvoje partnerke/partnerja je še zmeraj 3/4 boljših. Tudi moja.
Razumeš point? Da ne moreš v debati "Katero pivo imate najrajši?" izpostavljat, da je 3/4 hipsterskih pirov slabših.
Zate je Union pač sveta krava, zame eden izmed hipsterskih ampak zato še ne zaničujem Uniona.
P.S.
Tisti, ki pa pijete Union/Laške radlerje namesto piva pa se sploh ne bi rabli vključevat v debato. Ker limonada ni pivo.
iKst ::
2.) nekvalitetno je plod tvojih predsodkov, ne resničnega stanja.
Ne. Ceneni nadomestki ječmena, skrajšanjo drozganje in vretje in podobne prakse niso kvaliteta. So metode za zniževanje stroškov oz. povečevanje dobička.
In tudi pri primerjavi z Unionom bi utegnil biti močno presenečen, ker, kot rečeno - možgani te nategujejo, kot se jim zdi.
Presenečen v kakšnem smislu? Ne vem kaj ciljaš. Hočeš rečt, da lahko kdo moj domači IPA, Stout ali ESB zamenja za Uniona?
Poskus je pokazal, da poznavalci na slepem poizkusu ne ločijo belega od rdečega vina.
Govorimo o pivu, vino me ne zanima. Če ne ločiš IPA od Pilsnerja pač nisi poznavalec, ne glede na to, kako sam sebi praviš.
jest10 ::
V primerjavi z poceni pivi v trgovini se doma skoraj ne splača varit.. Samo ko odpreš steklenico doma zvarjenega+zvariš kakršen ti je všeč...
Doma si narediš pirček po 0,4€ za 0,5L. Če se malo potrudiš tudi za okoli 0,3€ pri enostavnih pirih.
Za 1€ po flaši se moraš že kar dobro preseravati(tekoči kvas, zajetne količine hmelja in sladu, ter še kaj dodatkov)
Za 0,3e samo sestavine, če štejema plin/elektriko za kuhanje/mletje,zamaški itd..pa malo dvomim..
Če je važna samo cena Mercator pivo dobiš za 66centov-brez da bi kaj delal... Samo primerjat to z dobrim doma zvarjenim se vsaj pomoje ne da...
Ena plinska bomba(20€) je za okoli 10 rund. Se pravi 2€ na 20l, ozeroma 5 centov na flašo.
Recimo ena od zadnjih rund zelo enostavnega pira, 20l
Slad(5kg) 5€, plin 2€, hmelj 2€, zamaški 1€, sladkor pri flaširanju 0,3€, kvas je iz prejšnje runde, 1€ za čistila. Skupaj pod 0,3€ na flašo.
Zdej vprašanje je edino, kako ceniš svoj čas.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
iKst ::
Btw, pa ne gre za nobeno podcenjevanje ali zaničevanje. Samo neumno je govorit, da je --vstavi poljubno znamko svetlega lagerja ogromne korporacije-- nek višek kvalitete. Te piri so kvalitetni tolk, kot je kvalitetna goveja juha iz vrečke ali Pogrej in pojej lazanja.
Okapi ::
Neumno je govorit, da je neko random doma narejeno pivo, ali random pivo neke hipsterske mikropivovarne, boljše od piva ogromne korporacije. Lahko je, lahko ni. Dokler ne narediš slepega testa tako ali tako samo lažeš samemu sebi.
O.
O.
thramos ::
poceni nekvalitetno lager pivo brez izrazitega okusa
1.) Cena nima nič skupnega s kakovostjo.
2.) nekvalitetno je plod tvojih predsodkov, ne resničnega stanja.
3.) "brez izrazitega okusa" v resnici ne pomeni čisto nič. Ni treba, da je okus izrazit, da bi bil dober. V resnici je velikokrat celo ravno obratno.
1. A je kdo rekel da ima?
2. Kriteriji kvalitete so v svetu piva (tudi lagerjev) dobro določeni. Union/laško jih bolj slabo izpolnjujejo. Seveda pa si lahko kriterije postaviš sam, poljubno - brez težav lahko določiš takšne, da je komercialni lager super. Večina pivcev si jih.
3. Beri zgoraj. In popolnoma nič ni narobe, če v takšnem pivu uživaš. Pač, rad piješ pivo izdelano iz manj kvalitetnih, s kar se da poceni in hitrim postopkom ter čim manj okusa, da bo ustrezalo kar se da širokemu krogu pivcev ... na zdravje!
Neumno je govorit, da je neko random doma narejeno pivo, ali random pivo neke hipsterske mikropivovarne, boljše od piva ogromne korporacije. Lahko je, lahko ni.
Vsekakor, kdo pa trdi nasprotno? Za komercialni lager lahko skoraj z 100 % verjetnostjo trdiš, da je scalnica. Butična pa obsegajo takšen razpon, da so med njimi tudi totalni kiksi. Tudi nekatere male pivovarne, ki so že dolgo na sceni imajo z nekaterimi sicer odličnimi recepti še vedno velike težave s konsistenco.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: thramos ()
Okapi ::
Ti pa rad piješ 5x preplačan pir izrazito slabega okusa, in se prepričuješ, da če je drago in ima izrazit okus, mora že biti dobro. Na zdravje.
jest10 ::
Zanimivo, da v wiski temi obrneš ploščo.
Kera mona preplačuje recimo ogaben, šotast okus in se prepričuje, da je fajn, ker toliko stane
Kera mona preplačuje recimo ogaben, šotast okus in se prepričuje, da je fajn, ker toliko stane
thramos ::
Hvala!
Podobno kot s pivom, se k sreči v prestolnici zadeve obračajo na bolje tudi s kavo. V moderni galeriji se je pred kratkim odprla kavarna Moderna, dobro kavo imajo še recimo v Cafeju Čokl pri vzpenjači, pa še Cafetino na Starem trgu. Tam blizu je tudi čajna hiša, kjer je že kar nekaj časa dobra ponudba čajev.
Hud hipster alert povsod! Brez Iphona na mizi te postrežejo na koncu.
Tisti, ki verjamete, da se za krono lagerjev borita Union/Laško, za krono kave Barcafe in Illy, ter da ni razlike med vrečko zelenega čaja iz Mercatorja in povprečnim čajem iz Chaja boste zgubljali čas.
Podobno kot s pivom, se k sreči v prestolnici zadeve obračajo na bolje tudi s kavo. V moderni galeriji se je pred kratkim odprla kavarna Moderna, dobro kavo imajo še recimo v Cafeju Čokl pri vzpenjači, pa še Cafetino na Starem trgu. Tam blizu je tudi čajna hiša, kjer je že kar nekaj časa dobra ponudba čajev.
Hud hipster alert povsod! Brez Iphona na mizi te postrežejo na koncu.
Tisti, ki verjamete, da se za krono lagerjev borita Union/Laško, za krono kave Barcafe in Illy, ter da ni razlike med vrečko zelenega čaja iz Mercatorja in povprečnim čajem iz Chaja boste zgubljali čas.
Okapi ::
Zanimivo, da v wiski temi obrneš ploščo.Nikogar ne prepričujem, da je viski za 100 evrov boljši od tistega iz Hoferja za 25 evrov. Eno je trditi, da ti je nekaj bolj všeč kot nekaj drugega. Vsakemu je nekaj bolj všeč kot nekaj drugega. Trditi, da je tisto, kar je tebi bolj všeč, dejansko boljše oziroma dobro, vse drugo pa slaba "scalnica", je pa neumnost, na katero poskušam tu opozoriti.
Kera mona preplačuje recimo ogaben, šotast okus in se prepričuje, da je fajn, ker toliko stane
Tudi nikoli nisem trdil, da je drag viski kakovostnejši od cenejšega, karkoli bi že "kakovost" pomenila.
Sploh pa nikoli nisem trdil, da bi na slepem testu ločil drag viski od cenejšega. Upam, da bi, ne bom pa tega nikoli poskusil, ker bi bili od takrat naprej užitki po vsej verjetnosti manjši.
O.
RockyS ::
Ti pa rad piješ 5x preplačan pir izrazito slabega okusa, in se prepričuješ, da če je drago in ima izrazit okus, mora že biti dobro. Na zdravje.
Kaj je s tabo narobe? Resno te vprašam?
Če nekdo rad pije 5x preplačan pir je to njegov problem. Če ti rad piješ scanje je to tvoj problem, pa ti nihče ničesar ne očita, za razliko od tebe. Je scanje slabo? Odvisno koga vprašaš.
Okapi ::
Kaj je s tabo narobe? Resno te vprašam?Vprašaj Thramosa - on je začel razlagati, kaj kdo pije, ne jaz.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razlika piva v Hoferju in drugim trgovinam. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6315 (2714) | marS |
» | PivoOddelek: Loža | 5911 (697) | Egidij88 |
» | Male pivovarniceOddelek: Loža | 2434 (1332) | marvin42 |
» | Cene piva skočile v nebo (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 49405 (31409) | SonoR |
» | Najljubse pivo in cigareti? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 18655 (10745) | BCSman |