Forum » Loža » Katero pivo imate najrajši?
Katero pivo imate najrajši?
Temo vidijo: vsi
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Okapi ::
Ja, točno snob si, ker sedaj si že spet enkrat napisal, da Guinness ali Hoegaarden ali Carlsberg ali Žuja ni okusno pivo.
O.
O.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
thramos ::
Sicer ni bil mišljen Guiness, čeprav je manj okusen kot netakeri drugi stouti (spomnil sem se katera je bila pivovarna v Dublinu - http://www.porterhousebrewco.com/index...., splača se obiskat, takoj za Guinessom
), ampak ja, snobi smo.
![:))](https://static.slo-tech.com/smeski/icon_lol.gif)
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
GGGGG ::
Carlsberg, Hoegaarden in Guinness nimajo veliko skupnega. Dva od teh sta zelo spodobna pira :)
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
echo ::
Se strinjam z Okapijem, snobizem marsikomu preprečuje uživanje v čisto dobrih izdelkih, ker so pač iz rok korporacije.
Če je pir dober, je dober.
Če je slab, je slab.
Če ima tako malo vsebine, da ga je težko sodit - je slabič.
Če je NEKOMU dober, e - to je pa druga tema.
Folk se je navadil na simpl in čiste lagerje in je vse drugo "kaj pa vem, ni taprav". Meni ta omejenost ni všeč. Škoda je vsega tega žita in človekega dela za tako dolgočasne izdelke.
Če je pir dober, je dober.
Če je slab, je slab.
Če ima tako malo vsebine, da ga je težko sodit - je slabič.
Če je NEKOMU dober, e - to je pa druga tema.
Folk se je navadil na simpl in čiste lagerje in je vse drugo "kaj pa vem, ni taprav". Meni ta omejenost ni všeč. Škoda je vsega tega žita in človekega dela za tako dolgočasne izdelke.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Smurf ::
Sicer ni bil mišljen Guiness, čeprav je manj okusen kot netakeri drugi stouti (spomnil sem se katera je bila pivovarna v Dublinu - http://www.porterhousebrewco.com/index...., splača se obiskat, takoj za Guinessom), ampak ja, snobi smo.
Bil tukaj, 3 mesece nazaj. Imajo zelo dobro izbiro.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smurf ()
![](https://static.slo-tech.com/stili/bel_non_grata.png)
Invictus ::
Mislim tole teženje s snobizmom je malo mimo.
Če nočeš piti slovenske scalnice, si pa že kar snob ...
Pijem precej švabskih pirov, ki so pač narejeni industrijsko. pa so, zanimivo, še vedno dobri.
Sicer se pa o okusih ne razpravlja.
Če nočeš piti slovenske scalnice, si pa že kar snob ...
Pijem precej švabskih pirov, ki so pač narejeni industrijsko. pa so, zanimivo, še vedno dobri.
Sicer se pa o okusih ne razpravlja.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
thramos ::
Se strinjam z Okapijem, snobizem marsikomu preprečuje uživanje v čisto dobrih izdelkih, ker so pač iz rok korporacije.
Sej ni problem sama korporacija. Navadni Guinness je na primer čisto spodoben stout, Foreign Extra Stout tudi, pa sta oba izdelek multinacionalke.
Zmrdujemo se predvsem nad nekaterimi dobro prodajanimi lagerji, ki so namenoma zasnovani in varjeni tako, da so čim bolj brez okusa in vonja, ter se poslednično praktično ne razlikujejo med sabo. Ne dvomim, da je tudi Guinness šel čez faze umirjanja okusa, ter da je bil v 19. stoletju bistveno drugačen, kot je danes, a je vseeno vsaj eno stopničko više kot povprečen ležak.
Sicer razumem, da nekateri ne želijo novih okusov in vonjev, ter da so povsem zadovoljni z pivom praktično brez grenkobe, vonja in okusa, ker ga uporabljajo samo za čim lažjo dostavo alkohola v kri. Nekateri okušamo v pivu nekaj več in debati o tem je ta tema po mojem namenjena. Če sem zaradi tega snob, pa naj bom.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Okapi ::
Snobizem se kaže v trditvi, da je recimo Carlsberg ali kakšen drug "navaden" lager ali pilsner praktično brez vonja in okusa. Kar je čisto navaden BS. To je podobno kot tisti, ki razlagajo, da mora imeti čili vsaj 300.000 scovillov, sicer nima nobenega okusa. Okus je lahko tudi prefinjen in blag, pa je še vedno okus, in to dober.
Ali pa če rečeš, da je ementalec ali gauda praktično brez vonja in okusa, ker imajo samo zeleni in od plesni kosmati siri dober vonj in okus.
Ali pa če rečeš, da je ementalec ali gauda praktično brez vonja in okusa, ker imajo samo zeleni in od plesni kosmati siri dober vonj in okus.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
GGGGG ::
Prefinjen in voden okus ni isto.
Sicer se je o okusih res nesmiselno kregati, zato sem že prej napisal, da je boljše govoriti o kvaliteti. Carlsberg je pač tipičen primer nekvalitetnega piva. Na sestavinah šparajo (primesi koruze, sladkorja itd), proizvodni proces je namenjen nižanju cene, ne izboljšanju piva itd.
Saj včasih paše tudi takšno pivo. Ampak v tem primeru je skoraj vseeno kaj vzameš, ker so razlike minimalne.
Sicer se je o okusih res nesmiselno kregati, zato sem že prej napisal, da je boljše govoriti o kvaliteti. Carlsberg je pač tipičen primer nekvalitetnega piva. Na sestavinah šparajo (primesi koruze, sladkorja itd), proizvodni proces je namenjen nižanju cene, ne izboljšanju piva itd.
Saj včasih paše tudi takšno pivo. Ampak v tem primeru je skoraj vseeno kaj vzameš, ker so razlike minimalne.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
echo ::
Jaz pa mislim, da je treba o okusih razglabljati. Ni se treba strinjati, samo kritično pogledati in imeti malo bolj skromno mnenje.
Če nekdo trdi, da je Laško najboljše pivo vseh časov in krajev, ga je treba vprašati: "Od kod ti to?" "Kakšno je tvoje ozadje?" "Si probal še kaj drugega?" "Kaj ti je tako všeč?"
Če nekdo trdi, da je Laško najboljše pivo vseh časov in krajev, ga je treba vprašati: "Od kod ti to?" "Kakšno je tvoje ozadje?" "Si probal še kaj drugega?" "Kaj ti je tako všeč?"
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Okapi ::
Saj včasih paše tudi takšno pivo. Ampak v tem primeru je skoraj vseeno kaj vzameš, ker so razlike minimalne.
In kje piše, da bi morale biti razlike velike? Oziroma da je bolje, če so razlike velike? Recept za pivo določene sorte (recimo plzensko) je načeloma enak, sestavine so načeloma enake (oziroma nič nič narobe, če so enake), tehnologija izdelave je enaka in edino logično je, da je tudi okus zelo podoben. S tem ni čisto nič narobe.
O.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
thramos ::
Snobizem se kaže v trditvi, da je recimo Carlsberg ali kakšen drug "navaden" lager ali pilsner praktično brez vonja in okusa. Kar je čisto navaden BS. To je podobno kot tisti, ki razlagajo, da mora imeti čili vsaj 300.000 scovillov, sicer nima nobenega okusa. Okus je lahko tudi prefinjen in blag, pa je še vedno okus, in to dober.
Ali pa če rečeš, da je ementalec ali gauda praktično brez vonja in okusa, ker imajo samo zeleni in od plesni kosmati siri dober vonj in okus.
Jaz preprosto verjamem tistim, ki so preizkusili na stotine čilijev (ali pa viskijev), da so tisti trije, ki sem jih jaz, v svetu čilija praktično brez okusa. Brez da jih jaz preizkusim toliko, precej težko sodim o tem. In v njihovem mnenju ne vidim snobizma, verjamem pa, da nekdo ga.
Sicer se strinjam, da je tudi blag oz. prefinjen okus dober in kvaliteten. Ampak, kot sem že parkrat omenil se pri pivu tudi jakost okusa in vonja ponavadi smatra za kvaliteto. Tistim, ki uživajo v iskanju prefinjenih razlik v odtenkih okusa in ostalih lastnostih Heinekena in Ožujskega, ostalih pa ne poizkusijo, lahko rečem samo na zdravje! Ali pa če uživajo v enakosti pijače posvsod po svetu. Naj. Glede na moje informacije o namenih in načinih proizvodnje multinacionalk, ter o načinu pitja povprečnega pivca pa si bom mislil svoje (oziroma to povedal na forum
![:))](https://static.slo-tech.com/smeski/icon_lol.gif)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: thramos ()
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Okapi ::
Tistim, ki uživajo v iskanju prefinjenih razlik v odtenkih okusa in ostalih lastnostih Heinekena in Ožujskega, ostalih pa ne poizkusijo,In kdo pravi, da (mnogi med njimi) ostalih ne poizkusijo? Ti bi rad povedal, da če enkrat poskusiš sto nekih malih čudaških pirov, ti Heineken ne more biti več všeč, oziroma da je nekaj narobe s tabo, če ti je kljub temu še vedno všeč. In to je klasičen snobizem.
Ko pridem poleti, zunaj je 30+ stopinj, v bife na plaži, bom naročil ledeno Žujo ali Stelo, če sem na Hrvaškem, Bintang, če sem na Baliju, Efes, če sem v Turčiji, Lion, če sem na Sri Lanki ... pa če imajo 100 belgijskih trapistov na meniju.
![>:D](https://static.slo-tech.com/smeski/icon_twisted.gif)
O.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
matobeli ::
Ti bi rad povedal, da če enkrat poskusiš sto nekih malih čudaških pirov, ti Heineken ne more biti več všeč, oziroma da je nekaj narobe s tabo, če ti je kljub temu še vedno všeč. In to je klasičen snobizem.
Thramos: Tole si še enkrat preberi.
Pa ne moreš mislit da so vsi ljudje ravno izpod kamna prišli, samo zato ker niso napisali da so poizkusili 100 različnih pirov.
edit: črkovanje
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
sheeshkar ::
Ti bi rad povedal, da če enkrat poskusiš sto nekih malih čudaških pirov, ti Heineken ne more biti več všeč, oziroma da je nekaj narobe s tabo, če ti je kljub temu še vedno všeč. In to je klasičen snobizem.
Thramos: Tole si še enkrat preberi.
Pa ne moreš mislit da so vsi ljudje ravno izpod kamna prišli, samo zato ker niso napisali da so poizkusili 100 različnih pirov.
edit: črkovanje
Glede na to, kar sem prebral v tej temi, je ravno Okapi uničil povsem zanimivo debato s tem, ko je začel ljudi označevati za snobe, zato ker so slabšalno govorili o nekaterih vrstah piv. Snobovstvo je, če nekdo pije močnejša piva kljub temu, da jih ne mara in se potem smatra za nekaj več. Pač imamo različne okuse, ni potrebno biti užaljen, če nekdo smatra neka piva za manj kvalitetna. Nihče ni rekel, da so ti ljudje slabši ali boljši.
Povsem pravilno in dopustno je debatiranje o kvaliteti posameznih piv (in takrat lahko pride do tega, da nekaj označiš za manj kvalitetno). Kvaliteta piv se določa po intenzivnosti okusa, vonja, barve, procentu alkohola itd. To, kaj je pa posamezniku (ali množicam) všeč, je pa povsem subjektivno. Enako se počne pri vinu, viskiju, hrani in še marsičem. Za ocenjevanje kvalitete piva je povsem logično poslušati tiste, ki so v svojem življenju poskusili veliko različnih vrst. To se vzame kot nasvet, posameznik pa si svoje mnenje ustvari, ko neko pivo poskusi tudi sam.
Osebno rad pijem tako bolj vodena piva, kot tudi tista z močnejšim okusom. Odvisno od razpoloženja. Če bo zunaj 35 stopinj, mi bo veliko bolj pasal mrzel Heiniken ali kaj podobnega. Če se ga želim samo napiti, prav tako. Če pa grem na pijačo nekam kjer imajo veliko izbire, si pa veliko raje naročim nekaj močnejšega okusa, ponavadi nekaj, kar še nisem probal. Ne razumem, zakaj so nekateri tako užaljeni, če nekdo označi Heiniken ali Carlsberg za vodeno pivo. Primerjalno z močnejšimi pivi so bolj vodena in razlike med njimi niso tako opazne kot pri drugih pivih.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Smurf ::
Jaz recimo, bi si na plazi rajsi privoscil npr. kaj takega Brookly summer ale kot pa Zujo ali Stelo, ampak kot receno vsakemu svoje.
Priznam, da sem tudi sam ze srkal Corono ob 40°C vrocini v Avstraliji, ampak takrat je bil moj cilj potesitev zeje in hlajenje, ne okusanje piva.
Priznam, da sem tudi sam ze srkal Corono ob 40°C vrocini v Avstraliji, ampak takrat je bil moj cilj potesitev zeje in hlajenje, ne okusanje piva.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Okapi ::
Ne razumem, zakaj so nekateri tako užaljeni, če nekdo označi Heiniken ali Carlsberg za vodeno pivo.Nihče ni užaljen, ampak če nekdo na internetih razlaga, da je Carlsberg slabo pivo brez okusa, ga je pač treba popravit, da ne bo kdo mislil, da je to res.
![>:D](https://static.slo-tech.com/smeski/icon_twisted.gif)
O.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Okapi ::
Drugače pa, da ne bo kdo živel v zablodi, tudi "strokovna ocenjevanja" piv so BS. Sicer so to bolj raziskovali pri vinih, ker so v igri veliko večji denarji, in vedno znova se je izkazalo, da so ocene strokovnjakov bolj podobne naključnemu ugibanju kot čemurkoli drugemu. Pri nekaterih poskusih se je izkazalo, da ocenjevalci vin niti belega od rdečega vina ne ločijo pri slepih poskusih.
Tule je recimo en članek na to temo.
http://www.wine-searcher.com/m/2013/07/...
Sem pripravljen stavit, da nihče tule ne uspe pri slepem poskusu pravilno prepoznati 10 različnih pirov, in to takih, ki jih sam izbere.
O.
Tule je recimo en članek na to temo.
http://www.wine-searcher.com/m/2013/07/...
Sem pripravljen stavit, da nihče tule ne uspe pri slepem poskusu pravilno prepoznati 10 različnih pirov, in to takih, ki jih sam izbere.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
MadMicka ::
Na Hrvaškem je bistveno bolje piti tam domačo hrvaško Žujo, kot pa tam tuja piva, ki jih polnijo v njihovih pivovarnah.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Okapi ::
Še en članek na temo ocenjevanja okusov.
http://www.theguardian.com/lifeandstyle...
http://www.theguardian.com/lifeandstyle...
In 2001 Frédérick Brochet of the University of Bordeaux asked 54 wine experts to test two glasses of wine - one red, one white. Using the typical language of tasters, the panel described the red as "jammy' and commented on its crushed red fruit.
The critics failed to spot that both wines were from the same bottle. The only difference was that one had been coloured red with a flavourless dye.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Smurf ::
Še en članek na temo ocenjevanja okusov.
http://www.theguardian.com/lifeandstyle...
In 2001 Frédérick Brochet of the University of Bordeaux asked 54 wine experts to test two glasses of wine - one red, one white. Using the typical language of tasters, the panel described the red as "jammy' and commented on its crushed red fruit.
The critics failed to spot that both wines were from the same bottle. The only difference was that one had been coloured red with a flavourless dye.
Sej to ves, da ta clanek ne dokazuje nicesar a ne?
Drugace pa tvoja teorije pade pri blind tasting dogodkih :). No pa sej je vsakemu jasno, da med pivi lahko locis precej. Je pa res, da verjetno ne bos locil Carlsberga in Heinekena.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smurf ()
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
thramos ::
Ti bi rad povedal, da če enkrat poskusiš sto nekih malih čudaških pirov, ti Heineken ne more biti več všeč, oziroma da je nekaj narobe s tabo, če ti je kljub temu še vedno všeč. In to je klasičen snobizem.
Thramos: Tole si še enkrat preberi.
Pa ne moreš mislit da so vsi ljudje ravno izpod kamna prišli, samo zato ker niso napisali da so poizkusili 100 različnih pirov.
edit: črkovanje
Ne dvomim da je nekomu všeč obarvna voda. Tudi med tistimi, ki so poizkusili tisoče pirov, se verjetno najdejo taki.
Kar ne spremeni dejstva, da so industrijski lagerji, vključno z Carlsbergom točno to - obarvana voda z čim manj okusa, namenjena čim lažjemu transportu alkohola v kri ob tekmi. Za takšna piva mirne duše lahko trdimo, da so slaba. Če sem zaradi te opazke snob, prav. Da je to res, pa je jasno praktično vsakemu, ki je poizkusil še kaj drugega.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Okapi ::
Da je to res, pa je jasno praktično vsakemu, ki je poizkusil še kaj drugega.Edino, kar je res jasno marsikomu, ki je poizkusil še kaj drugega, je to, da si snob.
Kar dokazuje tudi to, da o sebi govoriš v množini.
![>:D](https://static.slo-tech.com/smeski/icon_twisted.gif)
Za takšna piva mirne duše lahko trdimo, da so slaba.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
rdecaluc ::
Kaj pa če naredimo tako kot mi je rekel en pivovar v mestu v Belgiji. Vsak človek ima svoj okus, to da drugemu siliš nekaj kar je tebi okusno je popolna bedarija. Pivo lahko pohvališ ali pa ga grajaš, še vedno pa je to pivo okusno ali pa zanič na jeziku drugega. Resnična bedarija da se toliko polaga na nekaj povsem subjektivnega.
Est modus in rebus. ,typos
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Map ::
Tut glede slovenskih pirov čuješ nekaj podobnga. Piješ Laško, ščiješ Union. Tisti, ki imajo raje Uniona pa rečejo "piješ Union ščiješ Laško".
In to kreganje in prepričevanje drug drugega katero pivo je dobro in katero je zanič je popolnoma odveč, ker imamo drugačne okuse. Lahko nekdo reče, da mu ni všeč, ampak to še ne pomeni, da je zanič.
In to kreganje in prepričevanje drug drugega katero pivo je dobro in katero je zanič je popolnoma odveč, ker imamo drugačne okuse. Lahko nekdo reče, da mu ni všeč, ampak to še ne pomeni, da je zanič.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
GGGGG ::
Kako bi ti rekel pivu, ki namesto ječmena uporablja cenene nadomestke (koruzo, riž...), ki je varjeno po postopkih, katerih namen je niža cena, pogosto na račun kvalitete, ki je pakirano v neustrezno, poceni embalažo...
Mcdonalds burger tudi marsikomu paše, pa verjetno ni veliko ljudi, ki bi mcdonalds burger označilo za kvalitetno hrano.
Mcdonalds burger tudi marsikomu paše, pa verjetno ni veliko ljudi, ki bi mcdonalds burger označilo za kvalitetno hrano.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Map ::
Takemu pivu bi rekel ceneno ali pa nekvalitetno pivo. Tudi, če je nekvalitetno je lahko nekomu še vseeno všeč in pač ni zanič, sploh za tistega, ki mu je všeč.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Okapi ::
ki namesto ječmena uporablja cenene nadomestke (koruzo, riž...),Čisto tako, mimogrede, če je nekaj cenejše, še ne pomeni, da je slabše. Škotski single malti so narejeni z ječmenom, ameriški bourboni pa s koruzo in niso zaradi tega čisto nič slabši.
O.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar.gif)
perci ::
Ta debata je brezplodna.
Približno tako, kot bi rekel, da je blended viski slabši od single maltov.
Chivas je voda brez okusa, lagavulini, ardbegi in se kaksne japonske zadeve so pa kvaliteta. Kao.
Sej mam jst tut rad single malte, ampak zato se ne budalim, da je chivas nekvaliteten viski.
No, okapi, poznavalci ti bodo rekli, da je bourbon al pa whiskey crap v primerjavi s single malti.
Približno tako, kot bi rekel, da je blended viski slabši od single maltov.
Chivas je voda brez okusa, lagavulini, ardbegi in se kaksne japonske zadeve so pa kvaliteta. Kao.
Sej mam jst tut rad single malte, ampak zato se ne budalim, da je chivas nekvaliteten viski.
No, okapi, poznavalci ti bodo rekli, da je bourbon al pa whiskey crap v primerjavi s single malti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Map ::
Surovine so verjetno izbrane tudi glede na postopek pridelave, ki se pač razlikuje, in če so surovine cenejše, citiram:
Predlagam, da nehate o tem, katero pivo je vodeno, brez okusa in zanič pa kdo je snob in kdo ni, pa... To nikomur ne pomaga. V pomoč bi bila pa anketa oz. lestvica na prvi strani, kjer lahko vsak napiše notri kako novo, še ne napisano pivo in glasuje za tistega, ki mu je všeč.
Čisto tako, mimogrede, če je nekaj cenejše, še ne pomeni, da je slabše.
Predlagam, da nehate o tem, katero pivo je vodeno, brez okusa in zanič pa kdo je snob in kdo ni, pa... To nikomur ne pomaga. V pomoč bi bila pa anketa oz. lestvica na prvi strani, kjer lahko vsak napiše notri kako novo, še ne napisano pivo in glasuje za tistega, ki mu je všeč.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Okapi ::
No, okapi, poznavalci ti bodo rekli, da je bourbon al pa whiskey crap v primerjavi s single maltiKvečjemu "poznavalci". Pa taki, ki dlje od Jima in Jacka niso prišli pri bourbonih.
![;)](https://static.slo-tech.com/smeski/icon_wink.gif)
Imaš vrhunske (in vrhunsko drage) škotske blended viskije. Recimo Whyte&Mackay 40 letni je 1000+ evrov. 50 letni Chivas je še 5x dražji. Ali pa plavi Johnny Walker, ki je tudi vrhunski.
Bourboni so pa tudi poglavje zase, imaš cel kup proizvajalcev in mnogi se lahko mirno primerjajo s katerimkoli škotskim. Že recimo kakšen Jack Daniels Silver Select je odličen.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
GGGGG ::
S temi viskiji ste že čisto off topic. Me pa samo nekaj zanima, da bomo vedeli pri čem smo.
A obstaja kakšno pivo, ki je zanič? Oz. lahko tudi za viski in vino poveš. Obstaja zanič viski? Ali je dobrovoljček zanič vino?
A obstaja kakšno pivo, ki je zanič? Oz. lahko tudi za viski in vino poveš. Obstaja zanič viski? Ali je dobrovoljček zanič vino?
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
GGGGG ::
Zelo zrelo :) Ni potrebe po izogibanju, samo zanima me, če zate obstaja zanič oz. slabo pivo/vino/viski...
Če obstaja, lahko naprej debatiramo o tem, zakaj so Carlsberg&co. dobra/slaba piva. Če ne obstaja, potem škoda razpravljat naprej.
Če obstaja, lahko naprej debatiramo o tem, zakaj so Carlsberg&co. dobra/slaba piva. Če ne obstaja, potem škoda razpravljat naprej.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Okapi ::
Komercialno pivo težko da je absolutno zanič. Zanič je lahko pivo, ki ga dela nekdo, ki ne obvlada posla. Marsikateri ljubitelj, ki se je doma lotil varjenja piva, je obupal, potem ko je ugotovil, da je njegovo doma narejeno pivo zanič.
Sicer pa, če neko pivo ljudje kupujejo in pijejo, čeprav imajo na voljo tudi kakšno drugo (enako drago), potem po definiciji ne more biti zanič. Lahko je komu manj všeč kot kakšno drugo, to je pa tudi približno vse, kar lahko rečeš.
O.
Sicer pa, če neko pivo ljudje kupujejo in pijejo, čeprav imajo na voljo tudi kakšno drugo (enako drago), potem po definiciji ne more biti zanič. Lahko je komu manj všeč kot kakšno drugo, to je pa tudi približno vse, kar lahko rečeš.
O.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
user-pass ::
Seveda so tudi "uradno" zanic piva. Po nemskih standardih se koruzno pivo ne kvalificira za pivo, tako da Lasko ze odpade. Google: Reinheitsgebot
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Okapi ::
To ni "zanič pivo", ampak "ni pivo". Ne-pivo, recimo cider ali limonada, je lahko zelo dobra pijača.
O.
O.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
thramos ::
Komercialno pivo težko da je absolutno zanič. Zanič je lahko pivo, ki ga dela nekdo, ki ne obvlada posla. Marsikateri ljubitelj, ki se je doma lotil varjenja piva, je obupal, potem ko je ugotovil, da je njegovo doma narejeno pivo zanič.
Sicer pa, če neko pivo ljudje kupujejo in pijejo, čeprav imajo na voljo tudi kakšno drugo (enako drago), potem po definiciji ne more biti zanič. Lahko je komu manj všeč kot kakšno drugo, to je pa tudi približno vse, kar lahko rečeš.
O.
Heh, snob. Če po tvojih kriterijih rečeš pivu, da je zanič, je vse ok, če po mojih, pa ne?
Dobr, nej bo. Da ne bo še kdo butthurt. Namesto zanič, pri industrijskih lagerjih beri: neizrazitega okusa in vonja, z veliko CO2 in piten le pri zelo nizkih temperaturah.
![](https://static.slo-tech.com/stili/bel_rudis.png)
Vajenc ::
Mcdonalds burger tudi marsikomu paše, pa verjetno ni veliko ljudi, ki bi mcdonalds burger označilo za kvalitetno hrano.
IMO spet mešaš okus in kvaliteto. Meni je Bigmac odličen, velikokrat mi paše bolj kot domača pleskavica. V Mcdonaldsu imajo ravno tako kot pri Heinekenu visoko kontrolo kakovosti, kar za druge lokalne fastfoode težko trdimo. Je pa splošno sprejeto dejstvo, da je sveže pripravljena hrana iz izbranih sestavin v gostilni AS bolj kvalitetna kot fastfood, to pa. V Bigmacu imajo po mojih kriterijih tudi konstantno dober sladoled, kavo, pomfri in še kaj.
Snob pri hrani in pijači je imo tisti, ki si naroči burger z zlatimi listi, oslovskim sirom in 200 let star šampanjec iz Baltskega morja, ne pa pivec, ki ima raje izrazit okus manj poznanih piv. Snobovsko postane, ko začne tak ljubitelj piva zaničevati okus ljubiteljev Heinekena, ker naj ti ne bi vedeli kaj je pravo pivo oz. niso bili v istih 6ih pivnicah po svetu kot on.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
GGGGG ::
Snob pri hrani in pijači je imo tisti, ki si naroči burger z zlatimi listi, oslovskim sirom in 200 let star šampanjec iz Baltskega morja
Aha. Če piješ zanič pivo ni problemov, ker ti takrat pač paše zanič pivo. Če naročiš pa nekaj malo drugačnega, si pa takoj snob? :)
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
thramos ::
Eh, svašta. Če so ti kriteriji pri ocenjevanju piva takšni, kot je napisal en forumaš (čim ceneje, čim lažje ga čim več spit, ...) potem je Heineken seveda odlično pivo.
Če pa so kriteriji takšni, kot so pri veliki večini ljudi, ki od piva želijo nekaj več, kot zgoraj (a je to že snobovsko?), potem je Heineken zanič. A je snobovsko povedat, da je v primerjavi z večino preostalih piv z zelo malo okusa in vonja? A je snobovsko povedat, da je svet piv ogromen in da je za spoznavanje tega potrebno poizkusiti še kaj drugega kot Union in Laško?
Če pa so kriteriji takšni, kot so pri veliki večini ljudi, ki od piva želijo nekaj več, kot zgoraj (a je to že snobovsko?), potem je Heineken zanič. A je snobovsko povedat, da je v primerjavi z večino preostalih piv z zelo malo okusa in vonja? A je snobovsko povedat, da je svet piv ogromen in da je za spoznavanje tega potrebno poizkusiti še kaj drugega kot Union in Laško?
![](https://static.slo-tech.com/stili/bel_rudis.png)
Vajenc ::
Ja zanič je, če ti je po okusu zanič. Kaj bi tukaj lahko bilo nerazumljivega? Tebi je zanič, večini zemljanov, ki pijejo pivo pa ne.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
![](https://static.slo-tech.com/stili/bel_rudis.png)
Vajenc ::
A je snobovsko povedat, da je svet piv ogromen in da je za spoznavanje tega potrebno poizkusiti še kaj drugega kot Union in Laško?
Seveda to ni snobovsko. Okapi je že večkrat povedal, da je poskusil veliko piv, pa mu včasih vseeno paše tudi mrzlo "industrijsko" pivo. Podobno je tudi pri meni. Rad spijem kaj eksotičnega, sploh, če je to le pivo ali dve, ne branim se pa ne Heinekena ne Uniona. Snobovsko postane, ko si domišljaš, da so ljudje brez okusa, ker imajo raje Union kot Humanfish.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
thramos ::
In kje sem napisal kaj podobnega?
Kar govorim že celo temo je to, da so industrijski lagerji po večini kriterijev, ki sem jih naštel že N-krat zanič. Da nekateri (večina) uživajo v njih, nima nobene povezave s tem.
Kar govorim že celo temo je to, da so industrijski lagerji po večini kriterijev, ki sem jih naštel že N-krat zanič. Da nekateri (večina) uživajo v njih, nima nobene povezave s tem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razlika piva v Hoferju in drugim trgovinam. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9224 (5623) | marS |
» | PivoOddelek: Loža | 6401 (1187) | Egidij88 |
» | Male pivovarniceOddelek: Loža | 2736 (1634) | marvin42 |
» | Cene piva skočile v nebo (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 54876 (36880) | SonoR |
» | Najljubse pivo in cigareti? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 19887 (11977) | BCSman |