» »

Katero pivo imate najrajši?

Katero pivo imate najrajši?

Temo vidijo: vsi
««
15 / 40
»»

Smurf ::

Indeed, tisti, ki so probabli ze kar nekaj piv jih bodo precej podobno razvrstili po kvaliteti ne glede na to, ali preverirajo lagerja, ale ali stouta.

Recimo Carlsberg, Becks, Heineken niso ravno top lagerji, v bistvu kotirajo precej na dnu.

Map ::

matobeli je izjavil:

Da ne omenjam čudežnosti "festivalskega točenega piva". Laško sod ima 4.0% alkohola v steklenici pa 4.9%:))

A ni to že dolgo znano, poleg Laškega je menda enako tudi z Unionom. Pa tudi bolj sladko naj bi bilo.

Ko je govora ravno o Laškem. Imeli smo zaključek na šihtu in en sod Uniona in en sod Laškega. Ko je Uniona zmanjkalo, smo priklopli še enega Laškega in na sod dali Unionovo etiketo, pa ni blo nobenih pritožb. Jih pa večina preferira Uniona, ker je bolj sladek in zato tudi bolj piten.

Priporočam pa bar F16 v Preserjah, kje točijo imajo svetlega, temnega in mešanega točenega Paulanerja.

Vajenc ::

Smurf je izjavil:

Indeed, tisti, ki so probabli ze kar nekaj piv jih bodo precej podobno razvrstili po kvaliteti ne glede na to, ali preverirajo lagerja, ale ali stouta.

Recimo Carlsberg, Becks, Heineken niso ravno top lagerji, v bistvu kotirajo precej na dnu.

Lahko poskušaš piva majhnih pivovarjev, ki ima dvakrat odličen okus, tretjič pa je povsem zanič. Lahko pa zaupaš Heinekenu po celem svetu. Po okusu je meni recimo boljši Humanfish (prve dvakrat), po kvaliteti bi pa zaradi slabe izkušnje s Humanfishom in konstantnega Heinekena bolj zaupal slednjemu.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

thramos ::

No, tole je res, nekateri manjši pivovarji imajo težave z zagotavljanjem enakega okusa. Če ti je bistvenega pomena, da boš povsod po svetu okušal popolnoma enak zvarek brez vonja in okusa, potem je Heineken nedvomno boljša izbira. Pa še kul je, kr so reklame med ligo prvakov.

matobeli ::

A tukaj nihče ne pije piva v večjih količinah?

Si ne predstavljam da bi šel zvečer ven in popil 5 Guinessov, sploh pa ne v Ljubljani.
Ali pa za piknik z kolegi nabavil 4zaboje Bewoga v bližnjem supermarketu?

Ni razlika samo v ceni ampak tudi v teži glave. "Industijski lagerji" pa v tej panogi blestijo, več jih lahko spiješ pa še vedno prideš ceneje skozi.

Vajenc je izjavil:

Smurf je izjavil:

Lahko poskušaš piva majhnih pivovarjev, ki ima dvakrat odličen okus, tretjič pa je povsem zanič. Lahko pa zaupaš Heinekenu po celem svetu. Po okusu je meni recimo boljši Humanfish (prve dvakrat), po kvaliteti bi pa zaradi slabe izkušnje s Humanfishom in konstantnega Heinekena bolj zaupal slednjemu.

To se ti lahko zgodi samo pri (lokalnih) mikropivovarnah. Katerokoli uvozeno pivo (vkljucno z vsemi craft pivovarnami), bi moralo imeti konstanten okus.

Osebno se zmeri raje pijem 95% dober humanfish pivo (nekako tako pogosto sem jaz naletel na slabi batch), kot 100% slab heineken pivo :P.

matobeli je izjavil:

Si ne predstavljam da bi šel zvečer ven in popil 5 Guinessov, sploh pa ne v Ljubljani.

Ni razlika samo v ceni ampak tudi v teži glave. "Industijski lagerji" pa v tej panogi blestijo, več jih lahko spiješ pa še vedno prideš ceneje skozi.

Stvar navade, na Irskem pijejo vsi "Guinessa" tudi po 5 naenkrat. V bistvu gre se za bolj lahkotno in pitno pivo od lagerjev (po tezi, alkoholu, gaziranosti), le mocnejsi okus ima. Jaz sem se tega navadil sele potem, ko sem prezivel nekaj mesecev na Irskem. Sedaj, ce bi moral spiti 3 unione ali pa 3 guinesse, bi raje posegel po 3 guinessih. Tudi moznost glavobola je manjsa (petina manj alkohola, pivo nima CO2-ja).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smurf ()

Spet, če je prioriteta cena, ni dileme, mislim da so piva po 50 c na piksno. Če je namen napit se ga, heh, pol res nima smisla gledati na okus pijače.

Kje bi bil problem v 5 Guinessih (ki imajo mimogrede manj alkohola kot povprečen lager) pa ne vem. Da na piknik prineseš kaj drugega kot pobarvano vodo, tudi ne.

Invictus ::

matobeli je izjavil:

Nekaterim ni cilj se ga čimbolj napiti s slabim pirom in posledično imeti glavobol.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

GGGGG ::

Meni rata občasno spiti 5 guinessov. Sicer zelo redko, ker nobene alkoholne pijače nisem navajen piti v takšnih količinah. Ampak ja, tiste 2x na leto raje spijem 5 guinessov kot npr. Unionov.

Edin "problem" je cena. Za 5 guinessov dam 20 eur. Ampak, če bi želel šparat, ne bi hodil v gostilno.

No, po drugi strani je tudi res, da sem do zdaj večinoma kupoval pivo za piknike v hoferju. Berg koenig v 0,33 flaškah je pač čisto OK za nek piknik, sploh, če je ledeno hladen, da ne čutiš preveč kaj piješ :) Je sigurno sprejemljiv za vse prisotne (je dovolj dolgočasen in generičen), poceni je, flaše so twist off...

Na naslednjem pikniku se bo točilo domači "session" pale ale z malenkost čez 4% alkohola, ampak vseeno solidnim, polnim okusom.

Invictus je izjavil:

Nekaterim ni cilj se ga čimbolj napiti s slabim pirom in posledično imeti glavobol.

Nekaterim je očitno cilj poizkušati draga in slaba piva zato ker je to trenutno popularno.

Na "dobro" pivo je treba gledat celovito, torej, ne samo okusa ampak tudi dobavljivost, ceno, "praktičnost" (da je prebavljivo tudi če ni točno na 3stC),...
In tukaj blestijo industrijska piva, pa če se pivoljubci še tako obračajo v grobu.

iKst: Hofer pivo? Stane pa samo malo manj kot nek Tuborg ali staropramen, oba sta veliko boljša. To je ta "piknik mentaliteta" da ni potrebno dobro pivo, da se je prišpara 1€ na udeleženca. Po drugi strani se pa ljudje delajo fine 1x na leto.

Meni je berg koenig bolj všeč od tuborga ali staropramena. Na ceno ne gledam (če bi, bi namesto uležanih beefsteakov pekel čevape za 3 eur/kg), enostavno se mi zdi od teh industrijskih zvarkov še najbolj primeren za priložnost.

Pa treba je gledati na ostale udeležence. Pred kratkim se je kolega zgražal nad usedlino v nefiltriranem pivu in si z užitkom odprl še enega uniona.

matobeli je izjavil:

Nekaterim je očitno cilj poizkušati draga in slaba piva zato ker je to trenutno popularno.

Na "dobro" pivo je treba gledat celovito, torej, ne samo okusa ampak tudi dobavljivost, ceno, "praktičnost" (da je prebavljivo tudi če ni točno na 3stC),...
In tukaj blestijo industrijska piva, pa če se pivoljubci še tako obračajo v grobu.

Če so ti to pomembni kriteriji, potem uživaj v svoji izbiri, na zdravje. Nihče se ne obrača v grobu, samo pokroviteljsko se nasmihamo. :)) (pa ne da kaj dosti vem o pivu).

Mimogrede, na 3 stopinje ohlajeni se pijejo le industrijski lagerij, predvsem zato, ker pri tej temperaturi ni mogoče kaj dosti okušati. Kaj se zgodi z okusom, ko se segrejejo, vemo vsi. Kvalitetni pilsnerji oz. lagerji se pijejo do 8 C, lažji palei in stouti do 12, težji pa do 16. Tko, na približno.

matobeli je izjavil:

iKst: Hofer pivo? Stane pa samo malo manj kot nek Tuborg ali staropramen, oba sta veliko boljša. To je ta "piknik mentaliteta" da ni potrebno dobro pivo, da se je prišpara 1€ na udeleženca. Po drugi strani se pa ljudje delajo fine 1x na leto.

Preveč vrst pira sprobal po svetu da bi pil slovenska precenjena zanič piva.

Sicer je pa dobro pivo v Nemčiji od 30 - 50% cenejše kot pa Union ali Laško. Če imaš koga da ti ga pripelje, je to čista zmaga.

Se vsaj strinjamo da so slovenska piva precenjena in zanič.

Sedaj pa naj prosim kdo napiše dober nadomestek za "industrijske lagerje". Cenovni okvir 1€, dobavljiv v steklenicah.

Ker prepirat se ali je lager boljši od pale ale je čisto stvar posameznika.

matobeli je izjavil:

Sedaj pa naj prosim kdo napiše dober nadomestek za "industrijske lagerje". Cenovni okvir 1€, dobavljiv v steklenicah.

V Leclercu imajo vedno v akciji takšne in drugačne pive za 1€ in manj.
Woody Allen

matobeli je izjavil:

Se vsaj strinjamo da so slovenska piva precenjena in zanič.

Ker prepirat se ali je lager boljši od pale ale je čisto stvar posameznika.

Najboljsi lagerji naceloma prihajajo iz USA in Nemcije, tudi Ceska ima lahko kaksno svetlo izjemo. So pa vecinoma drazji od 1€ ja. Ampak jaz ze itak ves cas govorim o najboljsih pivih, ne o poceni.

Je pa lager sam po sebi manj zazeljen men ljubitelji pivi v primerjavi z drugimi (pri sirsi "laicni" publiki je pa ravno obratno).

Okapi ::

Heineken, Carlsberg in kar je še podobnih velikanov, imajo v resnici zelo dobre pire. Carlsberg ima razvojni inštitut, opremljen bolje od našega kemijskega verjetno (pa je KI eden bolje opremljenih slovenskih inštitutov). Izdelavo piva v resnici obvladajo bolje od vseh samozvanih mojstrov mikropivovarjev.

Nikjer sicer ne piše, da ti mora biti Carlsberg všeč, ampak govoriti, da nima vonja in okusa, je pa blebetanje v prazno. Oziroma znamenje praznega snobizma (eh, vi plebejci, ki pijete Carlsberg, pojma nimate, mi stručkoti, ki pijemo piva, za katera vi še slišali niste, smo edini, ki vemo, kaj je dober pir.);((

O.

Dobro opremljen razvojni inštitut še ne pomeni nujno dobrega piva. Glavni namen R&D oddelkov v pivovarnah je predvsem višja učinkovitost in posledično nižja cena proizvodnje.

Smurf je izjavil:

Ampak jaz ze itak ves cas govorim o najboljsih pivih, ne o poceni.

Ti že cel čas govoriš o najokusnejših pivih.
Za najbolše pivo pa je treba upoštevat še kakšen drug dejavnik.

Okapi je izjavil:

Heineken, Carlsberg in kar je še podobnih velikanov, imajo v resnici zelo dobre pire. Carlsberg ima razvojni inštitut, opremljen bolje od našega kemijskega verjetno (pa je KI eden bolje opremljenih slovenskih inštitutov). Izdelavo piva v resnici obvladajo bolje od vseh samozvanih mojstrov mikropivovarjev.

Nikjer sicer ne piše, da ti mora biti Carlsberg všeč, ampak govoriti, da nima vonja in okusa, je pa blebetanje v prazno. Oziroma znamenje praznega snobizma (eh, vi plebejci, ki pijete Carlsberg, pojma nimate, mi stručkoti, ki pijemo piva, za katera vi še slišali niste, smo edini, ki vemo, kaj je dober pir.);((

O.

Heineken in Carlsberg obvlada svoj posel in delata natancno tako pivo, kot ga sama zelita in sicer tak, ki bo ustrezal cim sirsi mnozici. Zal je to pivo s precej mlacnim okusom. Sej podobno je tudi na drugih podrocjih. Najbolj brane knjige in najbolj gledani filmi niso tudi najbolj kvalitetni. Podobno je pri pivu, viskijih, hrani.

Dejstvo je, da Heineken in Carlsberg ne pobirata nagrad na tekmovanjih za piva (vsaj ne flagship piva), niti ni to njun cilj.

Da pa pijem dobro pivo zaradi snobizma je pa precej smesna trditev :>. Ostajam pri svoji trditvi, da v zivljenju moras probati dovolj stvari, sele potem bos lahko locil kaj je dobro in kaj ne. Je pa res, da je tiste, ki zulijo isto pivo ze 20+ let, tezko prepricati, da je se kaksno pivo boljse. Ti radi povejo, da drugo pivo ne more biti tako dobro, ker ni enako temu :>.

Heh, a je snobizem, če rečeš dvema, ki se kregata a so bolj kvalitetne Spice Girls ali Britney Spears, da naj poizkusita poslušat še kaj od tisoč drugih zvrsti?

Ne, snobizem je, če jima začneš razlagati, da je tisto slaba muzika in da morata poslušati free jazz ali vsaj sodobno improvizirano glasbo, ker je to najboljša muzika.

Za tiste, ki ne veste, katera je ta najboljša glasba, je tule en primerek.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Ali pa, da je 100 let staro vino boljse od povprečnega lanskega.
Woody Allen

Saj noben ne razlaga, kaj mora kdo pit. Sam povedal smo, da je velika večina "industrijskih" lagerjev pač precej zanič. Tako, kot so večinoma zanič fast food verige, pop glasba, EA špili itd.

Problem je, ker v resnici niso precej zanič. Mogoče tebi niso všeč, ampak to niti slučajno ne pomeni, da so "precej zanič". Snobizem je ravno to, če misliš, da je nekaj "precej zanič", ker tebi ni všeč.

Jaz recimo kar obvladam single malte (no, tudi pir mi ni neznanka in sem v Belgiji že kar nekaj "samostanskih" poskusil), ampak ne bom nikomur razlagal, da je običajen Ballantine's ali rdeč Johnny Walker "precej zanič", ker ni. Poznam pa snobe, ki ti takoj razložijo, da je tudi Chivas Regal ali Glenfiddich "precej zanič" in da moraš piti najmanj Ardbegha ali Lagavulina, če hočeš sploh vedeti, kaj je to dober viski.

O.

Okapi je izjavil:

Problem je, ker v resnici niso precej zanič. Mogoče tebi niso všeč, ampak to niti slučajno ne pomeni, da so "precej zanič". Snobizem je ravno to, če misliš, da je nekaj "precej zanič", ker tebi ni všeč.

Seveda so precej zanič za tistega ki jih oceni. Če so drugemu všeč, naj jih pač pije ...

echo ::

Mislim - kdo se ga pr zdravi pameti še naceja s čipšit pirom?
Men se res ne da vsake 20min napol trezen hodit na WC.
Večina piv ima premajhno koncentracijo alkohola, da bi bila praktična za opijanje - od 10-30% je idealno (preveč je hitro preveč, hint: shooterji)
Zmagovalec opijanja je itak vino.

Ta mit o starem vinu je tudi močno ukoreninjen - kakšna močna rdeča vina bodo v parih letih za kak odtenek boljša, večini nearhivskih vin pa zanimivost in kvaliteta padata, še posebej v primeru napačnega skladiščenja (oksidacija).

Se pa tudi meni včasih zdi, da se tako imenovani "craft" sceni preveč popušča. Recimo od slovenske Carniole sem večkrat pil slabo, prazno pivo. Isto recimo črnomaljski Vizir - razen Franca zaenkrat povprečno, pusto in celo neprijetno (nisem še vseh probal).
Iz tujine pa redkokdaj v Slovenijo pripeljejo slabo craft pivo.

Še enkrat - najdite si dober lager, po možnosti nefiltriran, nepasteriziran.
Recimo hrvaški San Servolo - božanski okus in kremna tekstura.
http://bujska-pivovara.com/Proizvodi/Sv...

Kje ga dobit? Nimam pojma.

EDIT:
@Okapi - jaz ne trdim, da korporacije delajo slabo pivo - ponavadi je povprečno, pusto in nezanimivo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: echo ()

V resnici so zanič po skoraj vseh kriterijih. Na podoben način, kot je zanič večina industrijske hrane/pijače. Oz. lahko se izognemo besedi "zanič" in rečemo, da takšna piva niso kvalitetna.

Pri izdelavi teh piv se špara na vsakem koraku. Pri sestavinah, pri procesu varjenja, staranja, pri embalaži... Vse je podvrženo masovni proizvodnji in čim nižji ceni. Ne gre za noben snobizem ampak za čisto objektivno oceno.

Okapi je izjavil:

Jaz recimo kar obvladam single malte (no, tudi pir mi ni neznanka in sem v Belgiji že kar nekaj "samostanskih" poskusil), ampak ne bom nikomur razlagal, da je običajen Ballantine's ali rdeč Johnny Walker "precej zanič", ker ni. Poznam pa snobe, ki ti takoj razložijo, da je tudi Chivas Regal ali Glenfiddich "precej zanič" in da moraš piti najmanj Ardbegha ali Lagavulina, če hočeš sploh vedeti, kaj je to dober viski.

O.

Recimo imas 100 ljudi, ki je spilo cez 500+ piv. Ce jih 98 oceni, da je pivo A slabse od B, smo blizu "objektivne" resnice (pac kolikor blizu se pac tukaj da). V tem primeru je izjava pivo A je boljse B cisto namesto in ne gre za noben snobizem ali karkoli. Seveda pa je lahko posamezniku pivo B boljse od A.

Podobno je pri viskijih,, tisti ki je probal ze 100, verjetno ne bo imel doma Ballantines, ampak raje kaj drugega, verjamem pa da se najdejo izjeme.

In podobno si upam trditi, da je ne vem As boljsa restavracija od Mcdonaldsa. Se zmeraj ima pa lahko nekdo raje hamburger v Mcdonaldsu kot Asu.

echo je izjavil:

Se pa tudi meni včasih zdi, da se tako imenovani "craft" sceni preveč popušča. Recimo od slovenske Carniole sem večkrat pil slabo, prazno pivo. Isto recimo črnomaljski Vizir - razen

Tole sta meni med slabsimi pivi. Osebno priporocam Human fish, Pelicon in pa Bevog.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smurf ()

Sem poizkusil tako human fish kot bevoga (ene 3vrste).

Human fish dober ampak nič posebnega razen cene. Bevog pale ale je še nekako, tisti dimljen poln enih okusov ki ne pašejo skupaj, tretji pa grenek in močnega okusa.

Če jim s takih kvalitetnih sestavin ne nastane dobro pivo pa naj kar prodajajo to, če je kdo pripravljen plačat. Sadomazo pivo.

Vidiš, to je pa nasprotje snobizma. Imamo slovensko besedo za ta pojav, obnašanje?

Konlov ::

Temno iz Laškega je v redu.

broken/link ::

Smurf je izjavil:

Tole sta meni med slabsimi pivi. Osebno priporocam Human fish, Pelicon in pa Bevog.

vidiš, sam sem preizkusil recimo že več kot cca 100 različnih vrst piva, pa so mi daleč najboljša sladka piva, prisegam na belgijce, trapiste, recimo St. Bernardus Abt 12, Westmalle Tripel ali pa Chimay Bleue. Od ne-belgijcev mi je daleč najboljši Fullers-ov Golden pride, ki ima ravno tako precej sladkoben okus in je zelo piten.

Nekaj časa nazaj smo bili v irish pubu, in sem poizkusil vse 3 human fish-e, ki so jih imeli, in osebno se nisem mogel odločiti, kateri je slabši, saj so bili vsi za moj okus komaj pitni, saj imajo precej izrazit okus. Dimljen - bruh :) Prav tako mi recimo bevog takisto ni všeč, saj je precej podoben human fishu, medtem ko je dobremu kolegu eden izmed najboljših piv sploh. Prav tako se nikakor ne morem spoprijateljiti s temnimi pivi. Guiness - not my cup of tea :)

in ko preizkusiš nekaj tujih piv se ti dokaj hitro opaziš, v katero smer te bo povleklo. Tako da diskutirat o tem, katero pivo je najboljše in katero je najslabše itd itd itd - vsakomur svoje.

priporočam pa vsem, ki se navdušujejo nad pivi, da grejo enkrat v specializirano trgovino, v ljubljani sem kupoval v pivoljubu (bežigrad) in za popenit (center), pa tam povprašajo prodajalca po nasvetu oz si naročijo par tipičnih različnih piv in preizkusijo, kaj sede njihovem okusu.

Zgodovina sprememb…

Okapi je izjavil:

O.

A če nekomu rečeš, da Ballantinesu manjka večina od tistih lastnosti, ki so splošno uveljavljene pri ocenjevanju kvalitete viskija, si snob?

Če ja, pol smo snobi. Jebat ga, tudi pri tako specifičnih zadevah, kot so okusi, obstajajo kriteriji kvalitete in industrijski lagerji jih ne dosegajo. Pravzaprav nobenega ne prepričujemo kaj je najboljše na svetu, ampak da naj poizkusijo še kaj drugega kot Union in Laško. Ter da precej težko daješ ocene o čemerkoli, česar nisi poizkusil, kaj šele da si ekspert.

Kar se tiče slovenskih, tudi meni Carniola in Vizir nista ravno najboljša. Human Fish pravzaprav tudi ne. Pred časom so imeli odlično serijo SIPE, Combat Wombat je tudi dober, ostalo pa je bolj tako tako. Pa še enakost okusa jim (je) šepa(la). Bevog ima odličnega Kramaha, tudi ostali so dobri, Pelicon pa odličnega 3rd pill, Stout je povprečen, Summer ale mi pa ni všeč. No, mi pa je všeč predvsem IPA stil. In točeno pivo, marsikatero pivo, ki je v steklenici povprečno, se je iz pipe izkazalo kot odlično.

neon21 ::

Sam imam rad Laško pivo. V velikem krogu se pa izogibam raznih mercator , tuš , špar piv.

Snob @ Wikipedia

To da imamo danes možnost dobiti za enak denar tudi kaj drugega kot L&U pa hočem povedati že zadnjih nekaj postov (strani).

edit: okus BIO piva: kaj pa vem, moram še enkrat probat, cena okoli 1.5EUR 0,33l

Je pa letos dobra letina hmelja v sloveniji in glede na porast butičnih pivovarn v zadnjih nekaj letih bom tudi sam malo raziskal slovenski trg.

Sem ravno kakšen teden dni nazaj kupil neko BIO pivo od pridelovalca iz Kovorja pri Tržiču. (Ekološka kmetija Šlibar http://www.kmetija-slibar.eu/news.php)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

broken/link je izjavil:

Smurf je izjavil:

vidiš, sam sem preizkusil recimo že več kot cca 100 različnih vrst piva, pa so mi daleč najboljša sladka piva, prisegam na belgijce, trapiste, recimo St. Bernardus Abt 12, Westmalle Tripel ali pa Chimay Bleue. Od ne-belgijcev mi je daleč najboljši Fullers-ov Golden pride, ki ima ravno tako precej sladkoben okus in je zelo piten.

Nekaj časa nazaj smo bili v irish pubu, in sem poizkusil vse 3 human fish-e, ki so jih imeli, in osebno se nisem mogel odločiti, kateri je slabši, saj so bili vsi za moj okus komaj pitni, saj imajo precej izrazit okus. Dimljen - bruh :) Prav tako mi recimo bevog takisto ni všeč, saj je precej podoben human fishu, medtem ko je dobremu kolegu eden izmed najboljših piv sploh. Prav tako se nikakor ne morem spoprijateljiti s temnimi pivi. Guiness - not my cup of tea :)

Jaz sem nasteval najboljsa slovenska piva, ne najboljsa v svetovnem merilu :).

Drugace pa mislim, da ti cisto potrjujes moje trditve. Vsa tvoja nasteteta piva so precej dobra in jih tudi jaz z veseljem kdaj spijem. Imas pac rad visje alkoholna piva z mocnim (kot si sam omenil sladkobnim) okusom.

Edin tole s human fishem mi je sumljivo. Dimljen okus? Jaz tega se nisem zasledil. Ocitno ti bolj hmeljasta piva ne pasejo ;).

broken/link ::

Smurf je izjavil:

Edin tole s human fishem mi je sumljivo. Dimljen okus? Jaz tega se nisem zasledil. Ocitno ti bolj hmeljasta piva ne pasejo ;).

dopuščam možnost, da sem zamešal human fisha z enim izmed bevogom.

Glede slovenskih piv pa moram priznat, da jih nisem veliko poizkušal, sem pa malo googlal in opazil, da je teh malih pivovarnic kar precej, tako da očitno bo treba tudi to poizkusit :)

bi pa omenil še to, da se splača poizkusit tudi pšenična piva - so zanimiva :)

za začetek -Laško pšenično:))

Ljudje ga ne pijejo veliko, se dostikrat znajde na polici z -50%

Ja, po mojem ga ne bo več dolgo...
Tako slabe reklame in izpostavljenosti nisem videl od Laško iC cider.

Kar je malce zalostno, ker je po mojem mnenju psenicni lasko najboljse nase pivo, ki ga lahko ponudita Union/Lasko.

no comment ::

Na "papirju" zgleda atraktivno, v ustih pa bol "meh".

Železni trgovinski repertoar Staropramen, Budvar, Heineken. Ko žena ne gleda, slipnem v košaro še Murphy's ali Guinness ter Paulaner Hefe-Weissbier. Če imajo še Pilsner Urquell.

Ostala občasno sprobana eksotika premalo ali pa v negativno smer odstopa od prve postave, da bi opravičila višjo ceno. Predvsem glede na to, da vsaj polovico piva spijejo obiski ;)

alexa-lol ::

Bevog

Bevog

galu ::

Yossarian je izjavil:

Probal sem enega od štirih bevogov. Pivo ima res poseben okus, meni je odličen, kolegu pa ni bil. V Mariboru ga prodajajo v centru mesta pri kinu Udarnik, pa še kje. Je pa malce drago - mali pir 2,50 EUR.

Morda uporabno za koga:
V pivovarni direktno (Bad Radkersburg) je 1.50€.

Njihova svetla piva so mi fina, temna pa niti slučajno... Kot da bi bila primešana kavna usedlina.
Tako to gre.

black ice ::

Če piješ točeno v pivovarni je dražje, skoraj za faktor 2.
BTW lastnik Bevoga ima tudi v Sloveniji "podružnico", pivohram Golar, nahaja se v Gornji Radgoni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: black ice ()

galu ::

In če vzameš za s sabo je 1.50EUR.
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: galu ()

erkgheoruugh ::

Sem pa opazil še en fenomen v zvezi spivom. Zadnjič sem po radiu poslušal, ko je ena mlada podjetnica, solastnica mikropivovarne izjavila, da so ženske, kar se tiče piva bolj naklonjene eksperimentiranju okusov.

In res tudi sam opažam (izdelujem domače pivo), da "zapriseženi" pivoljub poskusi, iz vljudnosti popije in pohvali, ampak pri drugi steklenici bo segel po tistem, kar je navajen (bledo industrijsko pivo brez izrazitega okusa).

Ženska bo pa sprobala, pohvalila, potem pa bo želela še (če bo pila več kot eno) eno craft pivo in ne industrijsko. Tudi v primeru, ko si ga bo lahko sama izbrala iz hladilnika, bo vzela craft med več pivi. Govorim seveda o ekperimentu med domačo žlahto.

In seveda je to posplošeno, ampak mi je zanimivo.

To je zato, ker ženske spijejo manj piva, oziroma ga pijejo redkeje. Ko greš zvečer v oštarijo na pir, se v resnici nočeš ukvarjati z nekimi izrazitimi ali neznanimi okusi, ker je to na nek način naporno oziroma moteče. Podobno kot bi bilo moteče, če bi ti nekdo na pikniku začel težiti z nekim slow foodom - tam hočeš jesti čevape in meso na žaru.;)

Junija sem bil recimo na Irskem. Sedimo v enem pubu, kjer so imeli okoli 20 vrst točenih pirov in recimo 50 vrst v steklenicah. Lahko bi si cel večer izmišljeval in poskušal različne pire, ampak v resnici sem cel večer pir Guinness. In naslednji večer enako. Od časa do časa pa paše malo eksperimentirati. Čez dobra dva tedna bo recimo v Bruslju vikend belgijskega piva - najboljša priložnost za preizkušanje tamkajšnje pestrosti, ker se na glavnem trgu zbere tako rekoč vsa ponudba. Tam bi bilo pa zelo neumno cel večer piti samo recimo Hoegaarden.

O.

Okapi je izjavil:

To je zato, ker ženske spijejo manj piva, oziroma ga pijejo redkeje. Ko greš zvečer v oštarijo na pir, se v resnici nočeš ukvarjati z nekimi izrazitimi ali neznanimi okusi, ker je to na nek način naporno oziroma moteče. Podobno kot bi bilo moteče, če bi ti nekdo na pikniku začel težiti z nekim slow foodom - tam hočeš jesti čevape in meso na žaru.;)

Jaz ce grem v ostarijo na pir pocnem ravno to, probavam nova piva, ce jih imajo (oz ok 50% novih 50% preverjenih mesam ponavadi)

Okapi je izjavil:

Junija sem bil recimo na Irskem. Sedimo v enem pubu, kjer so imeli okoli 20 vrst točenih pirov in recimo 50 vrst v steklenicah. Lahko bi si cel večer izmišljeval in poskušal različne pire, ampak v resnici sem cel večer pir Guinness. In naslednji večer enako. Od časa do časa pa paše malo eksperimentirati. Čez dobra dva tedna bo recimo v Bruslju vikend belgijskega piva - najboljša priložnost za preizkušanje tamkajšnje pestrosti, ker se na glavnem trgu zbere tako rekoč vsa ponudba. Tam bi bilo pa zelo neumno cel večer piti samo recimo Hoegaarden.
O.

Ne vidim kaksna razlika je med Irskim in Belgijskim primerom. Razen tega, da je tebi enkrat pasalo piti eno pivo drugic pa ne.

Jaz osebno na Irskem zelo redko pijem Guinessa, ker mi je skoda :).

No, različni smo. Jaz sem v Dublinu našel bar, ki se hvali s tem, da je največji na Irskem (al neki tazga), kjer ne točijo Guinessa.

Ko grem zvečer na pir, si želim piti vsaj nekaj okusnega, če že ne novega. Ful sm snob.
««
15 / 40
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razlika piva v Hoferju in drugim trgovinam. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
799223 (5622) marS
»

Pivo

326401 (1187) Egidij88
»

Male pivovarnice

312736 (1634) marvin42
»

Cene piva skočile v nebo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
23154876 (36880) SonoR
»

Najljubse pivo in cigareti? (strani: 1 2 3 4 )

15219886 (11976) BCSman

Več podobnih tem