» »

Katero pivo imate najrajši?

Katero pivo imate najrajši?

Temo vidijo: vsi
««
8 / 40
»»

Okapi ::

Z 9,2% močnejši od marsikaterega cvička.
Ko že o močnih pirih, v hladilniku imam tudi Amsterdam Maximator, z 11,6%

in z 11,8 še za odtenek močnejšega Belzebutha.

m0LN4r ::

Mene zanima če lahko kdo zrihta poceni kilkenny ali kako drugo temno tuje pivo. Sicer bi najraje kako irsko.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

atomc ::

Še moja zbirka Belgijskih piv

Zgodovina sprememb…

• spremenil: atomc ()

echo ::

Opa, very nice indeed :D
Maš kakšnega osebnega favorita?

rdecaluc ::

Naslednji mesec grem v Belgijo za 1 teden. Katera piva naj obvezno poskusim :D?
Est modus in rebus. ,typos

echo je izjavil:

Opa, very nice indeed :D
Maš kakšnega osebnega favorita?

Rochefort 10, Westvleteren 12

xerror ::

Ve kdo kje dobiti erdingerja po neki normalni ceni?

Verjetno bo najugodnejša rešitev eLeclerc.
Odvisno je pa od tega, kaj smatraš kot normalna cena.
Meni se zdi 1,60E čisto primeren znesek, glede na to, kaj drugi ponujajo za en evro

Lahko pa vzameš Pšenično Laško, kjer dobiš 1,10E pol litra odličnega piva. Je nefiltriran (naturtrüb), zato so notri tudi usedline, ki pa ga po mojem izboljšajo.
Pa baje imajo usedline še precej vitamina B, če ga komu primanjkuje...

m0LN4r ::

Ja na madžarskem je union 0,89C v pločevinki killkennyja pa nisem našel.

dejansko so na madžarske v trgovini vsa piva pod 1€ tudi tuja
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Buggy ::

mimogrede Adam Ravbar v Domzalah se toci nelezano pivo?

trololo2 ::

No bolj kot zanimivost v Lidl-u se trenutno dobi 0.66l Union za 1EUR. Tak zanimiv občutek je držati tisto odebeljeno flašo v roki. Kakšen sploh ne opazi razlike :D.

Da ne bom samo offtopic, moja še vedno top piva so Franziskaner. Samo žal je treba do Avstrije da jih dobiš...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: trololo2 ()

Buggy ::

kot sem ze povedal enkrat in vem da je bedasto...boljsega piva, kot ga spijes s prijateljem na srecen in uspesen dan NI pa ni vazno kaksen je!

...je pa zanimivo, kako sem kot zaprisezen Union pivec konvetiral na Lasko...to je bilo obdobje, ko se je vecina afnala zgolj zato, da je bilo pri kenlarci kaj za rect, da je zelena flasa pac za odmet in pivo zanic...in reve so jim se menjale flase :D

dej enga zelenga !

Alen T 1978 ::

Imel včasih temnega Gesserja.
Zdej Jelen pivo.

delfinus ::

Hua. Singha beer je dosegljiv tudi v Sparu, ampak je drag ko marija. 1.99EUR za malo pivo 330ml. Verjetno je namenjen zgolj nostalgikom :).

Gjurisic ::

Asahi beer je dober.
Samo je bil uvožen iz rusije.

xerror ::

echo je izjavil:

Verjetno bo najugodnejša rešitev eLeclerc.
Odvisno je pa od tega, kaj smatraš kot normalna cena.
Meni se zdi 1,60E čisto primeren znesek, glede na to, kaj drugi ponujajo za en evro

Lahko pa vzameš Pšenično Laško, kjer dobiš 1,10E pol litra odličnega piva. Je nefiltriran (naturtrüb), zato so notri tudi usedline, ki pa ga po mojem izboljšajo.

1.60 je že čisto ok cena, v Mercatorju je 2e...
Najceneje pa vem, da je v Nemčiji :D

peaks ::

Ne vem, pijem bolj socialne, okus pa se mi spremnija. Nekaj časa sem preferiral staropramen, sedaj pa mi gre paulainer fino dol. Glava je tudi zlo ok po njem. Obvezno mora biti točeno. Meni je edino pravo pivo točeno pivo. Če v lokalu nimajo točenega, naročim kofe, v flaši ga imam namreč doma. Če je pivo sveže, je tudi sicer "slabše pivo", točeno dobro.

gendale ::

echo je izjavil:

+1

včeraj sem prvič pil pšenično laško in je res zelo dobro, še posebej če upoštevaš ceno
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

podstrešje ::

Temni Leffe, Temni Bernard, Pilsner Urquell. S kakšno izjemo preferiram temno pivo. Se strinjam glede točenega piva, nisem opazila do letos, ampak se strinjam.

Jap, za evrodeset dobiš kar vredu pivo. Še rajši bi pa videl malo Pšenično za ~80 centov (0,33 Paulaner Naturtrüb pride nekje evro)

Tle bi rad še enkrat omenu Pivoljuba, ki ima poleg odlične ponudbe in dostave na dom še odlično osebje.

Od piv pa probajte Rochefort, šestica in desetka po mojem mnenju spadata v svetovni vrh piv...

harvey ::

xerror je izjavil:

Ve kdo kje dobiti erdingerja po neki normalni ceni?

Takoj čez Ljubelj v prvi Billi je po 0.99 EUR. Pri nas pa tja do 1.78 EUR.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Steinkauz ::

gendale je izjavil:

echo je izjavil:

+1

včeraj sem prvič pil pšenično laško in je res zelo dobro, še posebej če upoštevaš ceno

Men pa ni neki baš. Ok je pšenično in zarad tega drugačno, ma se skrije prot nemškim pšeničnim pirom.

Gjurisic ::

Kaka piva so v Minhnu?
Grem tam čez par dni?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gjurisic ()

Jeronimo ::

Samo na kratko bi omenil nekaj - ker tako primerjate razna piva in nekdo je omenil Kratohwil.

Nobeno ustekleničeno ali pivo v "piksni", ne more dosegati bogatosti okusa piv, ki pritečejo iz fermentacijskih sodov in niso kaj dosti filtrirana.

Če mene vprašate, je bistveno bolje dati pol evra več v nekem lokalu, ki streže domače pivo, kot pa kupovati najbolj super in duper piksne iz celega sveta.

LP

J.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Stewie G ::

Aprila grem v Pariz, kaj bi bilo tam dobrega za poiskusiti? :)
Name changed.

Unknown_001 ::

Stewie G je izjavil:

Aprila grem v Pariz, kaj bi bilo tam dobrega za poiskusiti? :)

Vino in sir.

Stewie G ::

kakega dobrega piva pa ne premorejo?
Name changed.

Stewie G je izjavil:

kakega dobrega piva pa ne premorejo?

Ne ravno, smo bli pred kratkim s šolo tam, pa nimajo nič posebnega od piva. V primerjavi z kakimi blojšimi od laškega ali uniona so voda. Raje vino probaj, je neverjetno pocen. Merlot 14 EUR;)

he,. ne bi šel rad brat cele teme. mal velik samo za eno vprsšanej:
katera eng piva so preverjeno dobra. mal glupo je rečt kr vsa, ker so pač eng.
al pa da najdražji je najboljši.

no sej. še mal pa bom ugotovil ,da je to glupo vprašanje ,ker je okus stvar posameznika ker se razlikujemo med sabo.

hehe...

uga uga

uga uga

Ne, to ni glupo vprašanje. Okus je vedno stvar posameznika, vendar obstaja statistično soglasje, kaj je dobro, kaj je slabo in kaj je odlično.

O angležih zaposleni pri Pivoljub.si vedo zelo veliko. Jaz ti od angležev lahko priporočam Jaipur, če imaš rad grenko s citrusi ali pa Golden Pride, če imaš rad aromatično, prijetno pivo.
Klasika sta po mojem Guinness (za začetek ga ima vsak supermarket) in pa ESB.
Nekaj posebnega je tudi Double Chocolate, ki bi ga ponudil tudi ženskemu spolu.
http://www.pivoljub.si/Angle_ko_pivo/ca...

U echo. Hvala ti ej. Si bom zapisal.
LP

rdecaluc ::

V Belgiji v pivovarni mi nam je pivovar dejal da se ne gre kregat z nikomur katero pivo je boljše, ravno zato ker ima vsak svoj okus.

Sicer pa bil sem v Belgiji in probal veliko piv, okusi drugačni in zanimivi, predvsem dobri hehehe. Večina seveda močnejših 6% < . Kultura super zanimiva.. prinesel pa sem tudi več piv nazaj. Od vseh mi je Westvleteren (12) res super okusno.. Škoda le da se ga dobi samo tam v tem mestecu :/.
Est modus in rebus. ,typos

V Belgiji v pivovarni mi nam je pivovar dejal da se ne gre kregat z nikomur katero pivo je boljše, ravno zato ker ima vsak svoj okus.

To je čist tipičen primer brezhrbtenične korektnosti. Boh ne daj, da bo kdo užaljen, če mu poveš, da pije dolgočasno pivo...

Obstajajo karakteristike dobrega piva. Različnost arom, paleta okusov, sekundarni okus, pookus, občutek v ustih, višina pene, vztrajnost pene, obnašanje čez čas itd. To vse se da kvalitativno ovrednotit - dobro/slabo.

Poleg tega pa obstaja še 'všeč mi je'/'ni mi všeč' razdelitev. To! pa je stvar okusa. Nekaterim so bolj všeč grenke arome, drugim cvetlične. Nekateri imajo radi močno karbonizirana piva, drugi ne.
Večinoma je so to bolj predsodki in navade.

Zadnjič sem pil Andechser weissbier.
Pene ravno do vrha kozarca, prvi požirek lep, malo mrzel, s časom pa je bil samo boljši in boljši! In to od skomercializirane nemške pivovarne, ki si lahko privošči prodajo v Slovenijo.

rdecaluc je izjavil:

Od vseh mi je Westvleteren (12) res super okusno.. Škoda le da se ga dobi samo tam v tem mestecu :/.

Načeloma se ga zares dobi samo pri njih, vendar ga prodajajo tudi drugje.

kozjakovec ::

Zanimiva piva imajo v pivovarni v Črnomlju.

vir ::

ne poznam več dobrega piva. Včasih mi je bilo dobro laško. danes se mi zdijo vsa trgovinska piva polns ektraktov. kmalu bom šaltal na malinovec 8-O

r3dkv1c4 ::

ddeda a gres kaj v nošovice....bi kupil radegast 2 platoja...???

urosz ::

par strani nazaj mislim da sem napisal, da sem 1x pil pivo ki je smrdelo. no zadnje čase, kdajkoli pijem piva, recimo v enem večeru vsaj 1 pivo od 5-ih dobesedno smrdi. hvala lepa.

Na primer?

A je kdo že probal pivo Forst iz Italije?

Vajenc ::

Zadnjič sem pil točeno "človeško ribico". Posebno in okusno. V Eleclercu imajo v akciji japonski Asahi, če bi ga kdo rad probal. 0,33l za 1,79€-0,21€ bonusa=1,58€
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Smurf ::

Svetlo ali temno? Je solidna, vsec mi je, da imamo slovensko Ale pivo. Ce ze govorimo o Slovenskih pivih bi jaz pohvalil tudi, Ond (smoked porter) in Baja(oatmeal stout), ki ga proizvajajo Slovenci v Avstriji tik cez mejo (v Sloveniji nikakor niso morali dobiti dovoljenja, kar je precej zalostno). Super je videti, da ima tudi Slovenija zmeraj vec craft piv.

genesiss ::

Gre za pivovarno "Bevog brewery": https://www.facebook.com/BevogBrewery

Vajenc ::

Svetlo ali temno?

Svetlo. Je pa temnejše barve kot navadno svetlo.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

thramos ::

Human fish SIPA (pred novim letom je bil na pipo v Irishu v Ljubljani) je bil odličen. Pravi IPA okus, malo močnejši (6.5 %). Prvi Human fish, ki mi je bil všeč, ostali mi žal ne potegnejo.

Baja je bil tudi super, upam da bo točeno na voljo še kdaj. V flaši naj bi bilo kmalu (ali pa je že) v Za popen't. Lastnica te trgovine pa je sestra od lastnika Bevoga ...

Smurf ::

Je ze na voljo.

Kaboom ::

E.leclerc ima od danes do 27.1. "sejem piva" v trgovinah... sicer so online skopi in datumsko ga bom zamudil, mogoce pa vam pivcem pomaga :)

btw... kje v sloveniji lahko kupim angleski "boddingtons pub ale" in belgijski "blue moon" ?
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

sanmiguel ::

Marat ::

Men je zelo dobro Sarajevsko pivo

sanmiguel ::

:-):-):-):-) spanski san miguel je pivo ki nima konkurence in je zame dalec pred ostalimi. Najbolj privlacen je v steklenicah 0.25l in z ze pripravljeno varovalko za odpiranje. Ko ga enkrat poizkusis se mu ne mores odreci.
I

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sanmiguel ()
««
8 / 40
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razlika piva v Hoferju in drugim trgovinam. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
799177 (5576) marS
»

Pivo

326387 (1173) Egidij88
»

Male pivovarnice

312731 (1629) marvin42
»

Cene piva skočile v nebo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
23154756 (36760) SonoR
»

Najljubse pivo in cigareti? (strani: 1 2 3 4 )

15219850 (11940) BCSman

Več podobnih tem