Forum » Loža » Katero pivo imate najrajši?
Katero pivo imate najrajši?
Temo vidijo: vsi
rdecaluc ::
Sej reklame lahko pišeš tud na bolho..
Pred kratkim sem bil v Salzburgu, pa mi je bil točen Stigl (goldbrau sklepam) tud všeč :D
Pred kratkim sem bil v Salzburgu, pa mi je bil točen Stigl (goldbrau sklepam) tud všeč :D
Est modus in rebus. ,typos
Looooooka ::
Domace pivo v lokalu je lahko tud drek("tradicija", "starodavni postopek", "sod iz xy lesa" )in dejstvo, da ga niso dali v steklenico niso merilo kakovosti.
Ko kvasovke opravijo svoje das pivo lahko lepo v steklenico...in tisti, ki ga dajo tja ga dajo prav zato, ker je pivo "koncano" in bi bil okus ob valjanju v sodu drugacen. Kar pomeni, da bi bil dalec od tega na kar so oni ciljali, ko so zaceli s postopkom.
Kar se pa tice nekih diskusij katero pivo je dobro in katero ne je to spet zelo otrocja diskusija.
Ce bos mel ob nekem pivu v glavi kup prijetnih spominov iz "mladosti" si lahko jaz svoje iber-nemsko,anglesko ali belgijsko pivo vtaknem v rit.
Ker ne glede na ceno in bullshit zgodbo, ki se prodaja zraven tebi pac NE bo vsec.
Zame je recimo vsako temno pivo z vec kot 8.5% alkohola grenko sranje. Pa ce si dal zanj 50 eur mi pac ne bo vsec.
Pa ga lahko hvalis in nastevas lovorike, ki jih je pobral in zapojes imena vseh delavcev iz pivovarne od leta 1500 naprej.
Bom lepo zagrabil neko svetlo pivo in rekel "aaaah".
Drugace majo pa v bunkerju v Ljubljani lepo selekcijo piv. Cena je sicer taka, da se ti res splaca na vsake toliko casa pridt enega ali 2 degustirat pa mogoce kje prek interneta poiskat cenejso ponudbo.
Ko kvasovke opravijo svoje das pivo lahko lepo v steklenico...in tisti, ki ga dajo tja ga dajo prav zato, ker je pivo "koncano" in bi bil okus ob valjanju v sodu drugacen. Kar pomeni, da bi bil dalec od tega na kar so oni ciljali, ko so zaceli s postopkom.
Kar se pa tice nekih diskusij katero pivo je dobro in katero ne je to spet zelo otrocja diskusija.
Ce bos mel ob nekem pivu v glavi kup prijetnih spominov iz "mladosti" si lahko jaz svoje iber-nemsko,anglesko ali belgijsko pivo vtaknem v rit.
Ker ne glede na ceno in bullshit zgodbo, ki se prodaja zraven tebi pac NE bo vsec.
Zame je recimo vsako temno pivo z vec kot 8.5% alkohola grenko sranje. Pa ce si dal zanj 50 eur mi pac ne bo vsec.
Pa ga lahko hvalis in nastevas lovorike, ki jih je pobral in zapojes imena vseh delavcev iz pivovarne od leta 1500 naprej.
Drugace majo pa v bunkerju v Ljubljani lepo selekcijo piv. Cena je sicer taka, da se ti res splaca na vsake toliko casa pridt enega ali 2 degustirat pa mogoce kje prek interneta poiskat cenejso ponudbo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Looooooka ()
T0RN4D0 ::
Zadnjič pil Super Bock, super pitno svetlo pivo.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
AlphaOne ::
pira ne maram, razen če je res nuja, pol ga spijem. govorim o 100% pivu.
Mi pa zelo paše radler, poleti, ko je vroče. Poleg viskija. Pa vodke. Pa ruma. Pa... no, dovolj je bilo
Mi pa zelo paše radler, poleti, ko je vroče. Poleg viskija. Pa vodke. Pa ruma. Pa... no, dovolj je bilo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AlphaOne ()
Mare3 ::
Kaj pa iz teh trgovin Lidl, Eurospin, Hofer katero pivo je tisto ki se ga splača kupiti? Je sploh katero takšno da se lahko primerja z ostalimi?
urosh ::
JamesTheMan ::
Tega najraje ruknem: Samo mora biti original češki.
urosh, vidim da mi misli bereš, res ga ni čez to pivo.
urosh, vidim da mi misli bereš, res ga ni čez to pivo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: JamesTheMan ()
hobbit ::
Staropramen je tudi dobra zadeva. Zadnjič sem pa prvič probal pšenično pivo od Laškega. Kar uredu pivo.
ramiz?! ::
Mene pa zanima v katerem baru/pubu v Ljubljani majo najcenejša/bolj poceni piva?
Never regret anything, there's always a reason things happen.
Free Bird ::
fantasycamp ::
aja hotel sem vprašat kje kupit pol litrske kozarce za pivo, imeli so jih v Sparu pa sem jih par razbil zdaj ne vem kje dobit...
echo ::
Dobro promocijo ma ta San Miguel, všeč mi je, ker so pripravljeni investirat v dobro reklamo in ne spammajo po forumih kot kakšna leva firma ali slovenska politika ...
@Jezni Dečko
Trappist beer @ Wikipedia
S temi ne moreš falit.
Ima pa Belgija tradicijo mestnih pivovaren, tako da ti nikjer ne bi smelo biti pretežko najti pristno belgijsko pivo. Modeli svašta delajo :)
http://www.rtvslo.si/tureavanture/evrop...
@Jezni Dečko
Trappist beer @ Wikipedia
S temi ne moreš falit.
Ima pa Belgija tradicijo mestnih pivovaren, tako da ti nikjer ne bi smelo biti pretežko najti pristno belgijsko pivo. Modeli svašta delajo :)
http://www.rtvslo.si/tureavanture/evrop...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: echo ()
scotland ::
Domace pivo v lokalu je lahko tud drek("tradicija", "starodavni postopek", "sod iz xy lesa" )in dejstvo, da ga niso dali v steklenico niso merilo kakovosti.
V Ljubljani imaš natančno 4 trgovine, kjer je na voljo velika izbira piv. Če odšteješ Leclerc, 3.
Od preostalih je Bunker veliko predrag, Zapopent je v redu, če iščeš ameriška piva in ti ni problem, da je do trgovine nemogoče z avtom. Če pa hočeš imeti najboljši price/ratio quality in veliko izbiro angleških in belgijskih piv ter z avtom pripeljati do vrat, moraš v Pivoljub na Dunajski.
thramos ::
Zraven Gas Station bara na Savski je prav tako trgovina z pivom.
Lastnica Zapopent tudi daje vtis, da nekaj ve o pivu in zna svetovati ...
Lastnica Zapopent tudi daje vtis, da nekaj ve o pivu in zna svetovati ...
ramiz?! ::
Mene pa zanima v katerem baru/pubu v Ljubljani majo najcenejša/bolj poceni piva?
Dejte mi kej svetovat :).
Never regret anything, there's always a reason things happen.
na dunajski, pri plavi laguni je pravtako en lustna mala trgovinica s pivom, PivoLJub. Ime pove vse
sanmiguel ::
zanimivo da vse reklame in hvale o belgijskih pivih in pivovarnah odobravate tle gor prbijat, ko pa jaz svoje o mojem okusu dam gor svoje vam gre pa v nos. Hvalite samo belgijo in same svabske pive kot da drugo se ne sme tle gor omenit. ste pa zanimivi nekateri paglavci.
Smurf ::
zanimivo da vse reklame in hvale o belgijskih pivih in pivovarnah odobravate tle gor prbijat, ko pa jaz svoje o mojem okusu dam gor svoje vam gre pa v nos. Hvalite samo belgijo in same svabske pive kot da drugo se ne sme tle gor omenit. ste pa zanimivi nekateri paglavci.
Uh oh, smo obcutljivi.
Jz jih razumem, Belgijska in Nemska piva so naa vrhu v svetu (vstric jim lahko hodijo se Angleska in Ameriska).
Nemški per ni bil se nikol dober vsaj meni ne noben. V GB je pa tennents extra strong kar soliden,guinnes in vsa temna piva so pa težka za pit po mojih izkušnjah v GB, čeprav smo že dostikrat v GB pošteno degustirali vsA piva od A do Ž in "mačke preganjal" kot posledice. Ker tolk ko "fakerji" požrejo piva ga nikjer. Ampak SAN MIGUEL = pa Z A K O N !!!!!! NI GA TIČA ČEZ PRAŠIČA!!!
Nemški per ni bil se nikol dober vsaj meni ne noben. V GB je pa tennents extra strong kar soliden,guinnes in vsa temna piva so pa težka za pit po mojih izkušnjah v GB, čeprav smo že dostikrat v GB pošteno degustirali vsA piva od A do Ž in "mačke preganjal" kot posledice. Ker tolk ko "fakerji" požrejo piva ga nikjer. Ampak SAN MIGUEL = pa Z A K O N !!!!!! NI GA TIČA ČEZ PRAŠIČA!!!
Dejstvo je, da severne dežele varijo veliko boljša piva kot južne. Mogoče že zaradi podnebja in bolj mrzlega vremena delajo bolj karakterna piva, bolj polnega telesa in okusa (vsaj kar se ale-ov tiče).
Bolj ko greš na jug, bolj so piva vodena in lahka, spet verjetno zaradi vročine in zaradi dejstva, da so piva, kot so Peroni, San Miguel, Mythos, azijska piva ipd. predvsem znamke, ne pa vsebina.
Se strinjam s scotlandom.
Ale - najboljsi so Angleski in Ameriski
Psenicna - Nemski
Lager - Ameriski, Nemski (ceski jim ne sezejo do kolen)
Stout - Irski
IPA - Ameriski, Angleski
Pomoje se bodo skoraj vsi poznavalci strinjali s tem (z manjsimi variacijami) :). Piva iz juznejsih krajev so kot je ze omenil scotland vodena. Sicer super, ko ti je vroce, ampak za pivoljube precej dolgocasna.
Psenicna - Nemski
Stout - Irski
IPA - Ameriski, Angleski
Pomoje se bodo skoraj vsi poznavalci strinjali s tem (z manjsimi variacijami) :). Piva iz juznejsih krajev so kot je ze omenil scotland vodena. Sicer super, ko ti je vroce, ampak za pivoljube precej dolgocasna.
Psenicna - Nemski
Stout - Irski
IPA - Ameriski, Angleski
Dodal bi še angleške (npr. Double Chocolate Stout, Black Cab Stout), ameriške (Sierra Nevada ipd.) in danske, norveške stoute.
Pri pšeničnih pa še belgijske (npr. St. Bernardus Witbier).
Psenicna - Nemski
Stout - Irski
IPA - Ameriski, Angleski
Dodal bi še angleške (npr. Double Chocolate Stout, Black Cab Stout), ameriške (Sierra Nevada ipd.) in danske, norveške stoute.
Pri pšeničnih pa še belgijske (npr. St. Bernardus Witbier).
Mislim, da sva na isti valovni dolzini ;), ne bom oporekal dopisanemu.
pizdarija sem ljubosumen, ne na bogataše in jebače ampak na folk tuki k je vse to sprobu!
Radler stari, toj to. Sicer pa zaradi piva kaj hitro zraste pivski pljucek, tako da je ljubosumje odveč.
Kar se tiče kalorij: temno pivo jih ima običajno manj kot svetlo! (Čeprav bi si na prvi pogled mislil drugače, ker je temno toliko bolj "nasitno").
fantasycamp je izjavil:
pizdarija sem ljubosumen, ne na bogataše in jebače ampak na folk tuki k je vse to sprobu!
V zadnjih nekaj letih so tuja piva postala precej bolj dostopna v Sloveniji. Verjetno jih lahko trenutno v Sloveniji kupis vsaj ene 200 razlicnih vrst ;), tako da je dostopno vsakomur.
echo ::
Radler stari, toj to. Sicer pa zaradi piva kaj hitro zraste pivski pljucek, tako da je ljubosumje odveč.
Ker sok v radlerju pa nima šitload cukra? :)
@Fantasycamp: vse se da. Sam začet je treba. Jst sm začel s polico tujih pirov v našem supermarketu, nadaljeval preko Pivoljuba, danes grem pa najraje na kak pivski festival, če imajo stojnico s tujimi pivi.
Beerfest v Beogradu.
Rujanfest v Zagrebu.
Itd.
Ker sok v radlerju pa nima šitload cukra? :)
@Fantasycamp: vse se da. Sam začet je treba. Jst sm začel s polico tujih pirov v našem supermarketu, nadaljeval preko Pivoljuba, danes grem pa najraje na kak pivski festival, če imajo stojnico s tujimi pivi.
Beerfest v Beogradu.
Rujanfest v Zagrebu.
Itd.
tvoja ljubezen in solidarnost do sočloveka je res neverjetna, zelo moder človek si :)
Ja v PUBih po england scotland ireland je pa zakon piti pivo ker tam če naročiš halfpint te vsi čudno pogledajo da naročiš malo pivo, vedno moreš naročit pint to je 0,66l točeno in si O.K.men. Tam je že filing ko stopiš v pub ko imajo na šanku od 5 do 10 različnih vrst pip in znamk točenega piva če si prvič tam potem začneš od začetka in moreš probat vsakega, ko prideš do konca je pa filing werry nice men O.K. men, please call me taxi.
Ja po jugu je pa drugače, tam dol je zakon SAN MIGUEL = ESPANA, siempre cerveza san miguel especial. ampak zame je san miguel SUPER!
Ja po jugu je pa drugače, tam dol je zakon SAN MIGUEL = ESPANA, siempre cerveza san miguel especial. ampak zame je san miguel SUPER!
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()
O.K. nisem bil siguren glede pinta, se mi je zdelo da nisem točno zadel, ze nekaj let kar sem bil zadnikrat gor.
Če pa hočeš imeti najboljši price/ratio quality in veliko izbiro angleških in belgijskih piv ter z avtom pripeljati do vrat, moraš v Pivoljub na Dunajski.
pivoljub?...skelapam, da mislis fullers?
Jup...zakon cene.
Ceprav so honeydooja zacel tud v leclercu prodajat(verjetno prek fullersa).
Sam ne vem kaksne so cene :)
A je honeydew fuller komu dejansko vsec (ne bom obsojal :p)? Ka jz sm res trpel, ko sem ga pil :>, pa sm naceloma odprt na "eksoticne" okuse, ampak ta je bil pa res presladek.
jest10 ::
Carmack ::
Haha ampak resno, nisem še zasledil Mercator piva v tej temi:)
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...
Marat ::
rdecaluc ::
Westvletern 12, Rochefort 10, LaChouffe, Grimbergen, Westmalle, Blanc de Namur ... in tako naprej :P
Est modus in rebus. ,typos
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razlika piva v Hoferju in drugim trgovinam. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9177 (5576) | marS |
» | PivoOddelek: Loža | 6387 (1173) | Egidij88 |
» | Male pivovarniceOddelek: Loža | 2731 (1629) | marvin42 |
» | Cene piva skočile v nebo (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 54753 (36757) | SonoR |
» | Najljubse pivo in cigareti? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 19850 (11940) | BCSman |