Forum » Mobilne tehnologije » nokia n95 in njena baterija
nokia n95 in njena baterija
tey007 ::
imam nokio n95 in imam problem - baterija zdrži po 8-12 ur.. zaenkrat je še v garanciji (simobil), vendar ga kar nekako ne bi dal v simobil, ker ne vem koliko časa bom potem rabil čakati to.. kaj bi bila boljša rešitev? da ga nesem direktno na teleray in rečem, da baterija drži 8 ur pa mi dajo baterijo? ali mora biti v vsakem primeru vsaj kakšen dan tam?
kriko1 ::
Odvisno kaj počneš. Če natančno opišeš kaj počneš čez
dan s telefonom bomo vedeli kaj več povedat.
Drugače baterijo mislim da se da iztrošit še v manjšem času z uporabo wifija in torrentonv :)
dan s telefonom bomo vedeli kaj več povedat.
Drugače baterijo mislim da se da iztrošit še v manjšem času z uporabo wifija in torrentonv :)
MadMicka ::
http://www.gersbo.dk/2007/05/nine-tweak...
Nasvetov glede tega maš na netu cel kup. Kolikor se spominim, ima N95 vkjučeno non stop skeniranje za wlanom. To obvezno izkjučiti, itd...
Nasvetov glede tega maš na netu cel kup. Kolikor se spominim, ima N95 vkjučeno non stop skeniranje za wlanom. To obvezno izkjučiti, itd...
sem jaz to že vse prebral in imam točno take nastavitve. pa vseeno dela samo 8 ur.. zanima me, če kdo ve, če lahko dobim na telerayu baterijo takoj, ko pridem tja (če pridem z garancijskim listom), al moram čakat kakšen dan? mogoče kdo ve? pa še to, bolj priporočate mobitel za vse (glasba, fotoaparat etc) ali vsako stvar bolj posebej?
tazadna za navadno n95. oz konkretno 30.0.015. pa ne vem kaj je tej bateriji, danes ga je začela nekej srat.. do dons je bla vedno usaj 1 dan, če sm musko poslušau. zdej pa kr neki :S
Potem pa novo :D
Ne vem, jaz imam že 2 leti pa je vse v redu, polnem pa vedno ko je totalno prazen ~ 1x na 2 dni.
Ne vem, jaz imam že 2 leti pa je vse v redu, polnem pa vedno ko je totalno prazen ~ 1x na 2 dni.
martincek1 ::
mal se poigraj še z ekranom - zmanjšaj osvetlitev, hitrost samodejnega zatemnjevanja itd.. ;)
meni zdrži max 4 dni če ga ne tikam, oz. ga uporabljam za beležnico in občasne klice.
En en dan zdrži če npr. poskušam glasbo več ur (~5), brskam po netu (wifi ali packet data) z opero mini okoli 1-2 uri, berem maile in to je več ali manj moj dan, občasno še kak voice klic.
Če npr. gledam film z coreplayer (transcodiran - xvid) potem zdrži za cel film (~2 uri) + še kako uro glasbe oz. kak klic.
En en dan zdrži če npr. poskušam glasbo več ur (~5), brskam po netu (wifi ali packet data) z opero mini okoli 1-2 uri, berem maile in to je več ali manj moj dan, občasno še kak voice klic.
Če npr. gledam film z coreplayer (transcodiran - xvid) potem zdrži za cel film (~2 uri) + še kako uro glasbe oz. kak klic.
mam use nastavleno tipi topi. mislm. tok da vidm :D. drgač pa. do zdej je tut men brez pipanja zdržal tko nekje, okrog 3 dni. mogoče kakšen sms na dan.. danes pa ne vem kaj mu je blo. sem zdej še enkt naložu firmewire na novo. pa da vidmo, če je blo kej v "mehkem" delu mobitela zjebano, če bo zdej delal kej bolš. če ne pa je baterija fuč.
Imaš kake aktivne aplikacije v ozadju? Npr. vem da sem imel google search enkrat v ozadju, kateri ni bil viden med procesi
ampak je imel na namizju neko fancy animirano search sporočilo in se je poznalo na bateriji za nekaj ur.
Pa ponavadi je dobro polnit ko je telefon prazen. Moja mati ima ga polne vedno na random oz kadar je doma in ji ne drži absolutno nič, čeprav
je star manj kot moj (~6 mesecev) in tista nokia ni neka multimedijska, pa bi morala imeti dosti daljšo avtonomijo kot n95.
ampak je imel na namizju neko fancy animirano search sporočilo in se je poznalo na bateriji za nekaj ur.
Pa ponavadi je dobro polnit ko je telefon prazen. Moja mati ima ga polne vedno na random oz kadar je doma in ji ne drži absolutno nič, čeprav
je star manj kot moj (~6 mesecev) in tista nokia ni neka multimedijska, pa bi morala imeti dosti daljšo avtonomijo kot n95.
običajno ga polnim malenkost preden je čis prazn. ponavad ko že dobr jamra, da mu manka energije :). učas takrat ko crkne. učas pa tko zvečer, če vidm, da je premal baterija, da bi nasledn dan zdržala...
denabiker ::
živjo.
a ve kdo, kje bi lahko kupil komplet baterija + zunanji polnilec. Na bolhi se je nekaj časa nazaj prodajalo po ful ugodni ceni, ampak sedaj ne najdem nič več. Kolega je kupil en komplet, resda baterija je malce opešala po 1 letu uporabe (cca. 30% manj zdrži), ampak meni bi zelo prav prišlo.
a ve kdo, kje bi lahko kupil komplet baterija + zunanji polnilec. Na bolhi se je nekaj časa nazaj prodajalo po ful ugodni ceni, ampak sedaj ne najdem nič več. Kolega je kupil en komplet, resda baterija je malce opešala po 1 letu uporabe (cca. 30% manj zdrži), ampak meni bi zelo prav prišlo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slab aparat še vedno odplačujemOddelek: Mobilne tehnologije | 7053 (5190) | SendID |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11118 (5301) | MrAs |
» | baterija n95Oddelek: Loža | 923 (843) | tey007 |
» | Nokia E51Oddelek: Mobilne tehnologije | 4609 (2750) | adinfinito |
» | n95 - vzdržljivost baterije (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 8733 (5624) | PrimozR |