» »

Sinope in Lynksis

Sinope in Lynksis

mathva ::

Pozdravljeni!
Imam Sinopejev modem/router na katerega imam vezan računalnik preko kabla, z prenosnikom se vežem wirelees. Na internet se moram povezovati z broadcasting povezavo(je bilo po streli nekaj narobe z Sinopejem in so mi pač tako poštimali). Sedaj želim uporabiti Linksysov WRT54gl router kot repetitor oz. ojačevalnik signala za brezžični dostop oddaljenega računalnika, pa mi ga z navodili nikakor ne uspe nastaviti. Prosim za kakšno izkušnjo oz. nastavitev.
Najlepša hvala za rešitve.

Vanadium ::

Tudi sam sem pri stricu probaval naštimat linksys wrt54gl na ta kur*evi sinope (toti beli z anteno) pa mi nikakor ni uspelo tko da če ti uspe deli tu kako si porihtal :D

lali12 ::

Preberi si na tem LINKU. Jaz sem naredil po navodilih in deluje že kar lep čas.Pri meni doma je TAKO.
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
500GB - 4GB RAM - MAG 22"

lali12 ::

Je pa res, da imam dva Linksysa. Preberi, mogoče ti uspe.
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
500GB - 4GB RAM - MAG 22"

smarkic ::

Podobno konfiguracijo sem, čeprav ne brez težav, postavil prejšnji vikend. Podrobna navodila sicer najdeš tudi na Youtubeu, npr. tukaj. Firmware je DD-WRT, originalni tega menda ne omogoča.
Linksys sprejema Sinopeov signal na drugi strani hiše, nanj pa je (z mrežnim kablom) povezan desktop računalnik. Za prenosnik bi lahko po navodilih nastavil tudi brezžično oddajanje in povezavo.

Pozdravljeni!
Najprej hvala za odgovore. Po navodilih mi je prvi del delno uspel. Nastavil sem ga kot client bridge. Lynksys je žično vezan na računalnik. Sinopeja vidim, ne morem pa vzpostaviti broadcasta na internet. Večji problem se mi je pojavil, ko sem ga želel nastavit kot repetitor bridge. Imam DD-WRT pa mi ne da te opcije (samo AP, client, client bridge in adhoc). Tudi ADD gumba za virtual interfaces NI, tako da ne morem nadaljevati. Je mogoče kakšna druga verzija DD-WRT ali so te nastavitve kje drugje. Najlepša hvala še enkrat.
M

smarkic ::

Firmware je V24 standard generic, ampak glede na starost navodil na Youtubeu verzija ne bi smela problematična. Preveri, da si res upošteval vse nastavitve, drugače ti ne pokaže vseh potrebnih dodatnih opcij. Poglej, da ni na Sinopeu varnostno nastavljena povezava samo izbranih naprav (MAC adresa). Vsaj pri meni je bilo za Linksys treba izbrati točno to IP številko (x.x.x.2), drugače se ni povezal na internet. Na ostalih napravah je bilo zato potrebno še ustrezno prilagoditi IP številke.

Pozdravljeni!
Končno mi je uspelo povezati Lynksys in sinope ter brezžične računalnike na linksys po navodilih, ki mi jih je posredoval smarkic.
Prva težava, da se nisem uspel povezati na internet, tudi če sem bil povezan s kablom na Linsys in sem komuniciral z Sinopejem je bila v tem, da Sinope ni samodejno vzpostavljal povezave z internetom ampak sem jo moral dodatno prek broadcast povezave. Ko sem to spremenil je stvar zaživela.
Drugi problem, da nisem imel vseh menujev, pa je bila v nepravi verziji DD-WRT. Tip, ki mi je ruter prodal mi je nekaj malega zaračunal za namestitev firmweareja ampak mi je instaliral 23 verzijo in ne 24. Lenoba je takoj kaznovana. Žal sem iskal povsod drugje, rešitev pa sem imel ves čas pred nosom.

Še enkrat se zahvaljujem vsem za pomoč.
M

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Repeater Bridge na Linksys WRT160NL??

Oddelek: Pomoč in nasveti
156376 (3644) toncek1
»

Samsung smart TV in WiFi problem

Oddelek: Omrežja in internet
123818 (3551) Han
»

Linksys WRT54GL in e-točka (strani: 1 2 )

586877 (5856) ...:TOMI:...
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

11952177 (23927) simone
»

Povezovanje dveh brezžičnih routerjev

133938 (3135) LeftyD

Več podobnih tem