» »

Priklop telefona

Priklop telefona

slatncan ::

Lep pozdrav,

upam da nebo kaj narobe ker sem dal moje vprašanje v temo omrežja, ker ne vem točno kam bi to spadalo.
No in da razložim moj problem.

Ker vem da ste na tem forumu sami elektroniki me zanima naslednje. V stanovanju bi si rad priklopil AMIS internet kateri poteka preko telefonskega priključka, kateri je pa že v samem stanovanju. Problem je nastal v pondeljek, ko je prišel AMISOV tehnik da mi priklopi zadevo, vendar ni mogel, ker ni blo signala v priključku(naj omenim da je bil na drugi strani telekomovec ki bi me naj povezal v sistem). Torej od amisovega tehnika sem dobil odgovor da ne gre priklopil ker je ali kabel nekje prekinjen in da naj rešim problem, ali pa si SAM napeljem nov kabel do omarice...zanima me je to dolžan storiti recimo telekom?Na amisu so mi rekli naj pokličem na telekom, da opravijo kakšne meritve ali pogledajo instalacijo, na telekomu mi je pa "prijazna" gospa "lepo" povedla da naj se obrnem na amis...
če ima kdo kakšen predlog kako naj dobim telefonsko linijo v stanovanje bom zelo haležen :D

lp slatncan
  • spremenil: slatncan ()

LUTi ::

Kje je AMIS-ovec meril, pri tebi v stanoanju ali v Telekom-ovi omarici? Če je pri tebi v stanovanju, je to načelno najbrž res tvoj problem (kar pa najbrž tudi ne bi smel biti taaaaaak problem ;) ). Če je v Telekom-ovi omarici, bi AMIS to moral rešiti s Telekom-om...

slatncan ::

AMIS-ovec je mero v mojem stanovanju...med tem se je pa meno po telefonu s tetlekomovcem kateri me je vklopo v sistem, ampak po vklopu ni blo signala v štekarju od telefona...vem da je moj problem :D ne vem kak ga rešit...ker sten ne mislim razkopavat da ni najdu kje je problem....nov kabl pa ni lušno napelat po stari hiši, sploh pa če se PTT omarica nahaja na sosednji hiši ki se drži naše...ali se motim?

komu kaka ideja?

LUTi ::

Pri meni v službi je AMIS-ovec najprej zmeril v pisarni, potem pa še iz Telekom-ove omarice zunaj pisarne, da je ugotovil, če je problem v hiši ali med hišo in Telekom-om. Čudno, da tega niso naredili tudi pri tebi. Ali pa so, pa so ugotovili, da je problem v hišni inštalaciji? Če je ziher problem ta, druge izbire, kot da si to sam porihtaš, žal nimaš.

V tem primeru bi se jaz na tvojem mestu najprej zdilal, da ti zmerijo linijo od omarice do Telekom-a (da potem ne bi odkrili še kakšnih problemov tu...) in preveril, kakšno povezavo imaš do omarice - mogoče pa ni čisto cel kabel prekinjen oz. fuč in bi se kakšno parico kje še dalo kak ponucat... ;)

slatncan ::

zvedel danes eno zanimivo stvar...kolko je šans da je telekomovec gledal v napačno PTT omarico?ker sem danes po pogovoru z sosedo, katera ima vDSL od t-2 v sosednjem stanovanju izvedel, da so jo priklopili v drugo omarico kot so pa meni rekli da naj bi si potegnil kabel(imamo namrerč na desni sosednji hiši PTT omarico in na levi strani hiše enako) torej 2 omarice so v bližini, in meni so rekli za desno, soseda rekla da so jo priklopli v levo(ali ima t-2 svojo kako foro?)

lp

LUTi ::

Možno je vse... ;((

Mene so po tistih težavah takrat morali preklopiti z ene škatle na drugo (na Telekomu) in so me dali na nov modul, ki so ga slabo zatlačli v slot :|. Zato sem bil skoraj 2 dni brez vseh komunikacij, in ko sem zagrozil, da grem vstran (očitno se prej nikjer ne zgodi nič...), so potem AMIS-ovci zgleda dovolj stisnili Telekom, da so tam blagovolili še 1x preverit in našli problem. 2 dni pa je trajalo, ker sem bil pač prvi in edini na novem modulu in ni bilo dovolj klicev, da bi gdo eno samo klinčevo pritožbo resno vzel (seveda so bila do takrat klasična navodila v smislu "problem je nekje pri vas, preverite še to pa ono..."). :D

Tudi sicer ni najbolj logično, da imaš telefonsko linijo speljano v sosednjo hišo, če imaš Telekom-ovo omarico na svoji. Preveri, če je ta na vaši bajti od Telekoma ali ima T2 kako svojo.

A je bil ta tvoj priključek v stanovanju kdaj v uporabi? Če je bil, se verjetno linija ni prekinila ravno sedaj (v tem primeru se mora končati v eni od omaric, ki jih omenjaš). V tem primeru ne bi smel biti velik problem (ne za človeka z AMIS-a ne s Telekoma) ugotoviti, kje na Krone letvicah v omari se tvoja linija konča (obstaja tester...).

Če ni bila, je čisto možno, da je kabel kje vmes prekinjen in da trenutno nisi povezan na nobeno omarico.

Zakaj pa enostavno ne greš na T2, tak ko soseda?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LUTi ()

slatncan ::

koliko mi je znano(ne morem pa preverit ker nimam številke od bivšega lastnika - tega je že 5 let) so imeli prej tu notr Siol trio...pa tut če niso meli, ziher niso brezveze napeljali kabla ter naredli štekar za telefon, ne?
sj grem očitno na t-2, ker mi je soseda rekla da ni mela nobenega štekarja ne za telefon ne za kablsko f flatu, in so ji t-2 vse porihtali(upam da ne zato ker je ženska povrh tega pa še dobra :P )

sicer bom pa še 1x klical na amis naj še 1x pošlejo tehnika in ima da gre v obe omarce pogleat..

antireal ::

Glede na to, da je bil amisov tehnik pri tebi in govoril z telekomovim tehnikom, lahko sklepam da je priklop pri tebi načeloma možen in linija verjetno do hiše tudi pride. 99% je problem v instalaciji. Amisov tehnik bi moral malo pogledati zadeva, kam je določena doza priklopljena itd (mogoče v sosednjo sobo)? Skratka, krneki.

slatncan ::

ja gledal je neki pa skakal okoli s tisti neko napravico...ker vtičnico imamo samo v eni sobi...ne vem...čudno mi je vse skupaj že

LUTi ::

Včasih se kaj prekine tudi pozneje (iz raznoraznih razlogov), tak da to, da so pred 5 leti imeli tam nekaj, še ne pomeni nujno, da je tudi še zdaj tvoj štekar povezan s kterokoli omarco. Vsekakor boš moral zanesljivo ugotoviti, ali povezave sploh ni ali je preslaba in kateri del je problem od tebe do omarice ali potem naprej). Vsekakor pa bolje za tebe če je v tvoji hiši (boš prej rešil, kot če je kje do Telekoma, ziher). Če nikak ne porihtaš, pa maš odličen izgovor, da se večkrat oglasiš pri sosedi - če je tak, ko praviš... ;)

slatncan ::

prekine ja, in nekak se mi zdi da bi to Telekom najlažje ugotovil, ne?nooo po današnjem pogovoru s telekomom sem ugotovil da sm v temi, ker telekom pravi da naj se obrnem na amis, amis pa prav naj se obrnem na telekom...pač ne vem...sam nekak težko ugotoiš če nimaš ne dostopa nekega ne nekea instrumenta...upam samo da bo t2 zalaufo pa pošlem in telekom in amis v tri krasne...kar se sosede tiče pa...khm :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gradnje optike, VDSL central.... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
30659550 (25609) Lonsarg
»

Telefonski kabel na meter.

Oddelek: Omrežja in internet
395972 (4802) MadMax
»

Amis težave (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8212993 (7381) Cowboy6
»

Telekom Austria prevzema Amis

Oddelek: Omrežja in internet
305620 (4528) konspirator
»

Težave z Amis internetom

Oddelek: Omrežja in internet
386777 (5067) ...:TOMI:...

Več podobnih tem